hea teema... just mõned nädalad tagasi meenutasin, kuidas see kõik täpselt oli.
Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, et aastal vist umbes 85 või 86 tuli klassivend Jaagul hea mõte minna Noorte Tehnikute Majja (oli selline koht kunagi, Endla 59, praeguse Forss'i autoteeninduse kõrval) karditrenni. Kuna ma ka mootorite ja põrisevate asjade huviline olin, läksime koos. Kohapeal muidugi selgus, et karditrenni kohad olid täis ja poisse juurde ei võetud... lontsisime siis kurvalt koridori peal, kui vastu tuli Mihkel paralleelklassist, kes rääkis, et tema oli ennast automudelismiringi kirja pannud. Jaaku see mudelivärk ei huvitanud, aga ma olin väiksest peale igasugu plastmassist lennukimudeleid Made in USSR ja papist laevamudeleid (kes mäletab poola ajakirja "Malyi Modelarz", sellele 10 punkti ja igavene feim

) kokku kleepind, ka Artur Ranna raamat "Juhtraja automudelid" oli poest koju toodud ja selle järgi nii mõnigi kere kokku kleebitud... nii et minu peas helises kelluke ja sai hetkeemotsiooni ajel ennast ka automudeliringi möllitud.
Nagu öeldakse, "the rest is history...". 4-5 aastat sai juhtrajamudelitega mängitud, siis proovitud ka paari kiirusmudeli ehitamist (millest ükski, tõsi küll, kunagi rajale ei jõudnud, kuigi üks sai täiesti valmis ja käimagi pandud), aga huvitavaks läks asi siis, kui DOSAAF hakkas lahkemalt raadioaparatuure ("Signal", Made in Ida-Saksamaa) jagama ja õnnestus endalegi üks selline niutsuda... see võis olla aastal 90-91.
Põhilised võistlusklassid sel ajal olid "RC-E" (1:12 mõõdus elektrimootoriga ringrada), "RC-B" (enamvähem suvalises mõõtkavas vigursõit), "F-1" ja "F-2" (vastavalt siis vormeli- ja kinnise kerega 1:8 nitro rajaautod). Mingeid koopiamudeleid tehti ka, millega sõideti vigurit ja hinnati igasugu detaile. Sellest ajast on elu pisut edasi läinud, vahepeal on EW algusaegadel vist olnud aastajagu lausa sellist aega, kus ühtegi RC autode võistlust ei ole peetud, ise olen ühe paariaastase pausi ülikooliajal pidanud, aga kiiks on ikka küljes ja parata pole midagi.