Loogika/arvutamine
Loogika/arvutamine
Ühel ja samal tänaval on viis maja ja kõik majad on üksteisest erinevat värvi. Iga maja omanik (viis erinevat omanikku) joovad erinevaid jooke, suitsetavad erinevat marki sigarette ja neil on teistest majaomanikest erinevad lemmikloomad. Mitte keegi ei oma sama lemmiklooma, ei joo sama jooki, ega ei suitseta samu sigarette ja ei ole samast rahvusest kellegi teisega.
Küsimus: Kelle lemmikloomaks on kalad.
Britt elab punases majas.
Rootslasel on koer lemmikloomaks.
Taanlane joob teed
Roheline maja asub valgest majast vasakul.
Rohelise maja omanik joob kohvi.
Inimene, kes suitsetab PalMalli, kasvatab linde
Kollase maja omanik suitsetab Dunhilli.
Inimene, kes elab keskmises majas, joob piima.
Norrakas elab esimeses majas
Inimene, kes suitsetab Blendi, on naabriks inimesele, kellele on lemmikloomaks kass.
Inimene, kellel on hobune, on naabriks inimesele, kes suitsetab Dunhilli.
Inimene, kes sutsetab Bluemasterit, joob õlut.
Sakslane suitsetab Prince´.
Norrakas elab sinise maja kõrval (temast järgmine maja on sinine)
Inimesel, kes suitsetab Blendi, on naabriks see, kes joob vett.
---------------------------------------------------------------------------------
Kui tööl igav on soovitan ära lahendada. Minul läks praegu 13 minutit, aga ma olen seda ka tubli 5-6 aastat tagasi juba korra teinud.
Kes vastust teab palun kohe mitte postitada, teistelgi huvitav võibolla.
Küsimus: Kelle lemmikloomaks on kalad.
Britt elab punases majas.
Rootslasel on koer lemmikloomaks.
Taanlane joob teed
Roheline maja asub valgest majast vasakul.
Rohelise maja omanik joob kohvi.
Inimene, kes suitsetab PalMalli, kasvatab linde
Kollase maja omanik suitsetab Dunhilli.
Inimene, kes elab keskmises majas, joob piima.
Norrakas elab esimeses majas
Inimene, kes suitsetab Blendi, on naabriks inimesele, kellele on lemmikloomaks kass.
Inimene, kellel on hobune, on naabriks inimesele, kes suitsetab Dunhilli.
Inimene, kes sutsetab Bluemasterit, joob õlut.
Sakslane suitsetab Prince´.
Norrakas elab sinise maja kõrval (temast järgmine maja on sinine)
Inimesel, kes suitsetab Blendi, on naabriks see, kes joob vett.
---------------------------------------------------------------------------------
Kui tööl igav on soovitan ära lahendada. Minul läks praegu 13 minutit, aga ma olen seda ka tubli 5-6 aastat tagasi juba korra teinud.
Kes vastust teab palun kohe mitte postitada, teistelgi huvitav võibolla.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
saue HOBIzone
droonipood.ee
Pidin ma seda nüüd tegema hakkama, kuidas ma selle kolmveerand tundi oma elust tagasi saan
Sellest on ikka kõva 15 aastat tagasi, kui ma viimati midagi sellist viitsisin lahendada, kuidagi ei tahtnud alguses sujuda. A kui lõpuks viitsisin vähegi süsteemselt asjale läheneda, polnd keerulist midagi.
BTW, selle ülesande algne autor on keegi vähetuntud kodanik Einstein...
Sellest on ikka kõva 15 aastat tagasi, kui ma viimati midagi sellist viitsisin lahendada, kuidagi ei tahtnud alguses sujuda. A kui lõpuks viitsisin vähegi süsteemselt asjale läheneda, polnd keerulist midagi.
BTW, selle ülesande algne autor on keegi vähetuntud kodanik Einstein...
Sakslane oli õige vastus, kõik kes mulle PS'i saatsid jõudsid õige lahenduseni.
Ollol on autori osas tuline õigus. Lisaks arvati XX sajandi alguses, et seda ülesannet suudab lahendada 1% ühiskonnast. Arpo tegi ära, seega tänapäeval väga keeruline ei tohiks olla
Ja kohe järgmine selga:
Tänaval vestlevad kaks naist, kes pole kooliajast saati kohtunud. Jutt käib nagu ikka maast ja ilmast ja muuhulgast ka perekonnaelust.
E: Ja palju sul ka lapsi on
T: 3
E: Ja kui vanad nad sul on
T: ee... kui korrutada minu laste vanused, siis saab niipalju, kui sellel majal seal aknaid. Kui aga liita nende vanused, saab 13
E: (peale mõningast mõtlemist) no niimoodi küll ei saa nende vanust öelda
T: ahjah - noorim neist on punapea
E: kohe teine asi, laste vanused on sul ...
Niisiis küsimus, kui vanad olid teise naise lapsed. Hea oleks ka lahenduskäik
Ja mõtteaineks neile kes ei viitsi eelmist lahendada:
Kolm parmu istuvad ja joovad. Keelekaste saab otsa ja saadavad mööduva poisikese lisa tooma. Igaüks annab 10 krooni. Pudel maksab 25 krooni. Poiss vaatab et 5 krooni ei jagu kolme peale ja jätab pärast 2 krooni endale. Seega sai igaüks tagasi 1 krooni ja kulutas seega 9 krooni.
Kolm korda üheksa on 27, poiss jättis 2 krooni endale. 27+2=29
Kuhu kadus 1 kroon
Ollol on autori osas tuline õigus. Lisaks arvati XX sajandi alguses, et seda ülesannet suudab lahendada 1% ühiskonnast. Arpo tegi ära, seega tänapäeval väga keeruline ei tohiks olla
Ja kohe järgmine selga:
Tänaval vestlevad kaks naist, kes pole kooliajast saati kohtunud. Jutt käib nagu ikka maast ja ilmast ja muuhulgast ka perekonnaelust.
T: ee... kui korrutada minu laste vanused, siis saab niipalju, kui sellel majal seal aknaid. Kui aga liita nende vanused, saab 13
Niisiis küsimus, kui vanad olid teise naise lapsed. Hea oleks ka lahenduskäik
Kolm parmu istuvad ja joovad. Keelekaste saab otsa ja saadavad mööduva poisikese lisa tooma. Igaüks annab 10 krooni. Pudel maksab 25 krooni. Poiss vaatab et 5 krooni ei jagu kolme peale ja jätab pärast 2 krooni endale. Seega sai igaüks tagasi 1 krooni ja kulutas seega 9 krooni.
Kuhu kadus 1 kroon
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
krdi rando! oleks see akende arv teada oleks tegu lihtsa 3 tundmatuga lineaarvõrrandisüsteemiga. Huvitav kuidas märkida võrrandis noorima lapse punased juuksedRandoM kirjutas: Ja kohe järgmine selga:
Märten
Hobimaailm
Hobimaailm
ma pakun, et 1 kroon kadus ülesande vigasele ülesehitusele. Nimelt ei pea vett väide, et igaüks kulutas 9 krooni. Edasi suudab siit mõelda isegi härra kissell.RandoM kirjutas:
Kuhu kadus 1 kroon
Raadioteel juhitavad hobi- ja võistlusmudelid
https://www.claypitrc.eu
https://www.claypitrc.eu
Ülesanne (kuhu kadus üks kroon) on iseenesest korrektselt püstitatud, ent eelnevad vigased arvutused ajavad lihtsalt segadusse.R0mm kirjutas:ma pakun, et 1 kroon kadus ülesande vigasele ülesehitusele. Nimelt ei pea vett väide, et igaüks kulutas 9 krooni. Edasi suudab siit mõelda isegi härra kissell.RandoM kirjutas:
Kuhu kadus 1 kroon
Tubli - istu - viis.
Märten: Punaseid juukseid ei saagi võrrandisse panna.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
-
motokrosser
kuramus, mis kõigil nende kissellidega on ...R0mm kirjutas:ma pakun, et 1 kroon kadus ülesande vigasele ülesehitusele. Nimelt ei pea vett väide, et igaüks kulutas 9 krooni. Edasi suudab siit mõelda isegi härra kissell.RandoM kirjutas:
Kuhu kadus 1 kroon
pff
Ma isegi ei oska midagi selle peale kosta.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Muuseas mingi sellise kahtlase "mina sulle, andsid nii palju, maksis nii palju, annan nii palju tagasi" süsteemiga suutsin sõbralt rohkem raha endale küsida... õnneks, olles mõlemad palju ja veel natuke rohkem matemaatikat koolis õppinud, olime mõne hetke segaduses ja siia avastasime, et minu arvutuskäik oli ääretult isekas
Kahjuks hiljem ei suutnud seda geniaalset arvutuskäiku taastada, kuid tõenäoliselt oli see ääretult sarnane 3 parmu omaga
Kahjuks hiljem ei suutnud seda geniaalset arvutuskäiku taastada, kuid tõenäoliselt oli see ääretult sarnane 3 parmu omaga
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
Võin pea-aegu kihla vedada, et ka meil käis see arvutamine õlleraha üle... seega vist jah
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
peale traditsioonlist rando ja märteni pubiõhtut on minu arvamus punapäise lapse ülesandest selline: tegu on täieliku fiktsiooniga, sest selliseid naisi kes taolist ülesannet on suutelised lühikese mõttepausi järel koostama/lahendama võib ilmselt ühe käe näppudel kokku lugeda.
Märten
Hobimaailm
Hobimaailm
Antile 5+. Märteni seisukoht on samuti õige.
Ülejäänutele vihjeks: Esimese etapina on vaja akende arv välja arvutada, sealt edasi tulevad väikse loogika järel ka vanused.
Ülejäänutele vihjeks: Esimese etapina on vaja akende arv välja arvutada, sealt edasi tulevad väikse loogika järel ka vanused.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Maailm oleks palju ilusam paik, kui kõik kasutaksid CVD'sidantia kirjutas:Lahendamiseks järgmine ülesanne:
võta kolm konti ära ja pane kaks juurde ning saa täpselt samasugune kujund.
ps. soovitan lahendada reaalsete esemetega, virtuaalselt ei pruugi õnnestuda. sobivad ka pliiatsid, tikud jms
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
ma saan aru et üritasid lahendada virtuaalselt? huvitav miks pildi link siis endiselt minu veebi viitabkpihus kirjutas:Lehendatud. Saingi täpselt samasuguse kujundi:
õppenõukogu võtab lähiajal teie personaalküsimuse arutlusele.
Igasugu high tech lahendused on teretulnud aga ülesanne on ka lahendatav 5 kondi ja kõrvaliste abivahenditeta tasasel pinnal.
Vihjeks: ülesande teksti sõnastus on oluline. Midagi on jäetud ütlemata, see võimaldab ülesannet kahte pidi mõista. Esimene viis ei vii lahenduseni.
Hetkeseis on selline et pärast mitmeid vihjeid on Rando & teami töö vilja kandnud ning lahendus leitud.
Viimati muutis antia, 23.10.2008 13:08, muudetud 4 korda kokku.
tehtud. Küll Anti vihjete abiga, aga siiski 
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Üks ülesanne veel:
Poolteist kana muneb pooleteise päevaga poolteist muna.
Edit: algne küsimus oli vale, mida ma tahtsin küsida oli mitu muna muneb 1 kana 1 päevaga.
Poolteist kana muneb pooleteise päevaga poolteist muna.
Edit: algne küsimus oli vale, mida ma tahtsin küsida oli mitu muna muneb 1 kana 1 päevaga.
Viimati muutis RandoM, 23.10.2008 13:19, muudetud 1 kord kokku.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Üks kana muneb päevas keskmiselt 2/3 muna
?
Edit: Rando kustutas küsimuse ära....
parandasin jah. Mis ei muuda vastust valeks.lauri kirjutas:Üks kana muneb päevas keskmiselt 2/3 muna?
Viimati muutis RandoM, 23.10.2008 13:20, muudetud 1 kord kokku.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
keskmiselt 2/3 muna, aga kuna juba mindud absurdini, siis ühe päeva kana muna ei mune! Tal kulub selleks kauem...
Viimati muutis lauri, 23.10.2008 13:34, muudetud 1 kord kokku.
Minupoolt kah lahendamiseks:
Ema on 21 aastat vanem kui ta laps. Kuue aasta pärast on ta lapsest täpselt viis korda vanem.
Küsimus: Kus on isa?
Ema on 21 aastat vanem kui ta laps. Kuue aasta pärast on ta lapsest täpselt viis korda vanem.
Küsimus: Kus on isa?
Märten
Hobimaailm
Hobimaailm
Ema on 21 aastat vanem kui laps.
6 aasta pärast on ema 5 korda nii vana kui laps.
Küsimus: kus on praegu lapse isa?
(Seda vastust palun foorumisse mitte postitada. Ma pole ka kindel, et see küsimus pole juba siit foorumist läbi käinud)
6 aasta pärast on ema 5 korda nii vana kui laps.
Küsimus: kus on praegu lapse isa?
(Seda vastust palun foorumisse mitte postitada. Ma pole ka kindel, et see küsimus pole juba siit foorumist läbi käinud)
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Anti, see on üks idiootsemaid loogikaülesandeid üldse, sõna otses mõttes
Loogikat 0%, sõnamängu 100% 
Puhhn ja notsu läksid üksteisele külla.
Nad astusid uksest välja samaaegselt.
Kuna üks luuletas ja teine luges lendavaid vareseid siis kohtumise hetkel nad ei märganud üksteist.
Kohtumisehetkest jäi puhhil kõndida 1 minut notsu majani ja notsul 4 minutit puhhi majani.
Mitu minutit olid mõlemad teel?
Nad astusid uksest välja samaaegselt.
Kuna üks luuletas ja teine luges lendavaid vareseid siis kohtumise hetkel nad ei märganud üksteist.
Kohtumisehetkest jäi puhhil kõndida 1 minut notsu majani ja notsul 4 minutit puhhi majani.
Mitu minutit olid mõlemad teel?
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
kusjuures see on ainus asi mis peab paika. ja vigane ei ole mitte ylesehitus, vaid algselt pakutud lahenduskäikR0mm kirjutas:ma pakun, et 1 kroon kadus ülesande vigasele ülesehitusele. Nimelt ei pea vett väide, et igaüks kulutas 9 krooni. Edasi suudab siit mõelda isegi härra kissell.RandoM kirjutas:
Kuhu kadus 1 kroon

saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
7. klass
?