Tellisin e-bayst ühe raadiosaatjaga koera treenimise vahendi UK-st ja asi saadeti tolli poolt tagasi.
Selgus 2 tõsiasja:
- ebay müüja küll väitis et "item location UK" aga tegelikult pandi asi teele Hiinast.
- miks ta tagasi saadeti oli põhjus et puudus CE tähistus nii seadmel kui ka dokumentides.
Suhtlesin ka tehnilise järelvalve ametiga et kust see piir läheb, mida lubatakse ja kuidas portseduur toimib siis sain järgmise vastuse:
Põhimõtteliselt kõik elektroonikaseadmed kus on sees mikrokiip vms peavad omama CE tähistust (või vähemalt pakend kui seadmele tähis ei mahu). USB mälupulgast kuni kosmosesüstiku pardaarvutini. Kui tähistust ei ole seadmel või pakendil aga seadmel on toote nimi, seerianumber vms võetakse kauba saajaga ühendust ja lastakse tõestada et toode tegelikult on CE approved. Kui tootel puudub igasugune märgistus nagu minu juhtumil siis saadetakse ta ilma ettehoiatamata tagasi.
Teema kohta et kui tegu on mingi suurema süsteemi komponendiga, ntx auto performance kiibi vms lisablokiga sain väga ebamäärase vastuse... et auto juhul peaks seda justkui ARK kontrollima aga tegelikult ei kontrolli ja muudel juhtudel sõltub otsus kellegi suvast.
Ma pmst olen valmis Eesti importijaid toetama kui asjad oleks müügil mõistliku hinnaga aga miski koera treenimise vidina eest maksta 3-4 korda rohkem, fck mu käsi ei tõuse raha välja andma liigkasuvõtjatele.
Ja veel, mis kuradi kahju suudab üks USB pulk meie võimsale EU-le tekitada, kas vaba konkurents ei oleks meile mitte parem? Minul ei ole EU-s täna hea elada