Tagantjärele kommentaarid (ehk see kõige targem tarkus):
5. eelsõiduks ei julgenud ma siiski kokkujooksu muuta, kartsin, et läheb liiga libedaks, tegin väikse topdecki muudatuse. Auto oli väga hea, aga mingil erikuradi põhjusel suutsin ma vähemalt ühe korraliku katuse ikka sõidu jooksul teha ja sinna läks hea tulemus. Arvesse läksid mul siis 4. ja 2. vooru tulemused, vastavalt 72 ja 78 punkti, kvalifikatsiooni tulemus 150 punkti ja koht 94.
5. vooru tulemus oli 82, 90. kohale pääsemiseks oleks vaja olnud 145 punkti, ehk viimases voorus 73, selleks oleks piisanud 16 05:11.359, mul oli 16 05:15.115, sh. see krdi 4-sekundine katus... ehk ilma selle katuseta oleksin olnud 90 sees.
Anyway, miinimumprogramm oli täidetud ja tulemus 100 hulgas olemas. Olin siiski suht masendunud oma perfoomantsist ja otsustasin finaalipäevaks uutesse rehvidesse mitte investeerida (finaaliks sai osta 1 jooksu uusi rehve, A-finalistid 3 jooksu).
Startisin siis J-finaalis kohalt 4. Väga s*tt koht ja seda oli sõidus ka tunda. Finaalitrennis proovisin selle kokkujooksumuutuse ära, ei olnud ei palju parem ega kehvem, keerasin tagasi.
Esimeses finaalis munati mind täielikult ära kohe esimesel ringil, sirge lõpus vist. Ja siis teisel ringil tegi üks "sõber" (kellega koos me seal teistest kaugele maha jäime) seda uuesti. Peale seda oli jumala poohui ja lihtsalt kulgesin lõpuni, kiiret polnd kuhugi. Stoppareid muidugi mingitele Ö-finaali tagaotsa sõitjatele ei jagatud.
Teises finaalis oli ka õudselt palju kolistamist, aga vist kõigil... lõpuks olin mingi ime läbi viies, kusjuures kehvema tulemusega kui esimeses sõidus. Rada oli aeglasem ja suur osa affe oli esimese sõidu sõitnud uute rehvidega (minul olid kõigis finaalides 1 eelsõidu sõitnud rehvid, mis olid esimesed paar minutit 0.3-0.5 s ringile aeglasemad).
Kolmandas finaalis oli rada veel aeglasem, alguses samamoodi ämbreid, aga kulgesin ka lõpuks 5. kohale. Kokku oma finaali 7. koht ja lõpuprotokollis siis 97.
Priit oli lõpuks 126., mis pole küll globaalselt imeline saavutus (mitte, et minu oma oleks) aga siiski tema ajaloo parim. Ja ta parandas oma kohta finaalis, seegi positiivne emotsioon.
Võistlusele eelnenud ja järgnenud roadtrip Hispaanias oli ka lahe, tagasi tulles tabas väike okk teemal "sügis käes"
Järgmisel aastal Luksemburgis... Huvilised, hakake trenni tegema
Soomlaste tehtud pilte:
Matias
Kalle
Minu reisipildid ja Liina tehtud videod on veel läbi vaatamata.