jagaks siis paar sõna meie vapustavast käigust põhja poole, nimelt kohta nimega Ylistaro, Soomes.
juba lahkused saime teada, et soomlsed tegelt nii laisad, et nad ei viitsikski kohale tulla aga kuna ühes kohas kahe päeva jooskul peeti 2 etappi neljast ja 3 läheb neil arvesse siis lohistasid uhked soomlased enda karavanid, telgid ja mis kõige tähtsam mudelid kohale ning tegid vapustavat sõitu väga suurel ja väga kiirel MÄÄRIMATA rajal.
Meilgi tõnuga tekkis mõte minna ainult sellepärast, et 2 päeva puhast sõidurõõmu, mitte 900km läbisõitu ühe päeva pärast.
Algas siis kõik nii, et Tõnu veeres neljapäeva õhtul minu juurde Tartust ja pakkisime kõige mahutavama auto (MINI Cooper) kogu vajaliku kraamiga ja alustasime reedel kella 6.30 paiku sõitu, siis oli laev ja Helsingist pea 400km põhjapoole. Kahjuks reedel sõita ei lubatud aga rada oli maas ja saime seda oma silmaga kaeda ja pilt oli selge.
Esimese õhtu (võistluspäeva eelne siis) sisustasime täielikult minu auto seadistamise ja parandamisega, õhtu eelarve vist kuskil 1500-2000EEKi
Esimene päev:
Sõita saime kõik mis oli ette nähtud ja täpselt nii kaugele kui keegi meist jõudis, ühtegi sõitu vahel ei jäänud.
Tõnu peenseadistas oma autot ja andis täiega minna, lahmis nagu loom, qual-st sõitis ennast B-finaali, kohta juba täpselt ei mäleta
Minul aga olid väikesed tagasilöögid mootori poolel ja seoses sellega ei jõudnud ma oma D-finaali stardiks enda valmis, kuid kiired Tõnu näpud keerasid karpat kui mina ka midagi tegin, juba ei mäletagi mis see oli, ning startisin box-st mõni 30 sekki hiljem, hullu kontsentratsiooni peale sõitsin ennast 2-ks ja pääsesin C-finaali kus ma startisin 7. kohalt. Kahjuks aga enne finaali jäi aega väheks, pidime karpat veelkorra vahetama, unustasime küstust lisada ning kuskilt üle poole sõidu kui auto suri proovis Tõnu veel väga agaralt laipa elustada aga no mis sa teed kui eluvedelikku sees pole, päeva üldarvestus 16.
Teine päev:
Peale esimest trenni sai Tõnu oma magneetilise diffri conversion kiti kätte (ta kuulis kuidas mina enda reguleeritavat diffrit kiitsin) ja kohe hakkas ehitama tavalist magneetilist siis regulaaritavaks. Veits venis aga valmis sai, üks trenn vahele jättes jõudis Tõnu qual-i ajaks tajale ja hakkas uut auto käitumist õppima ja seadet taga ajama. seda kuna teisel päeval oli rada 3-4 sekundit kiirem!! Tulemuseks B-finaal millest 2. kohaga sai startida A-finaali 7. positsioonilt. Kõik tore kuni viimase ringi poole peale - kütus sai otsa
Minul aga hommik hakkas sellega, et paigaldasin autole eelneval õhtul täieliku kap-remondi läbielanud mootori. Sõita oli super! D-finaalis aga 5-minuti möödudes jooksis sidur laiali (ahjaa, esimesel päeval lahkusid ühes eelsõidus vana siduri katted kaa), auto suri ja Tõnu jooksis laipa elustama
üldiselt:
rada oli suuuuuuur parkla plats, ei kastetud Coca-ga ega liimiga
ilm oli mõlemal päeval soe 25-30 kraadi
rajapiirded oli SUPER, piltidelt näete, õhukesed vineerid, ei lõhkunud autot peaaegu üldse! kurvides tõstis ratta maast lahti ja vähendas seega kiirust kui liiga sisse lõikasid!
inimesed olid toredad ja 7,5€ sai 3 topinguga pitsat koos joogiga
kui soomes tahate ööbida kämpingus siis ärge raha ette makske ja minge kohale vaatama ning kaaluge ikka nö kodumajutust
eks kui aega saan proovin kellelegile pildid sokutada ja lingi panna, Tõnus on ka esimese päeva A ja B finaalid filmitud
seniks aga soomlast pildid ja videod:
http://jut.kuvat.fi/kuvat/Ylistaro+3.7.-10/
http://jut.kuvat.fi/kuvat/Ylistaro+4.7.-10/
http://rc10.fi/users/apk/RC/LS5_SM2/
vot nii,
Allan