Mis hinnaga oleks võimalik soetada off-road auto?
Moderaator: petrolhead
Mis hinnaga oleks võimalik soetada off-road auto?
Ma olen alles algaja,ma ei tea eriti sellest midagi aga tahaks teada mis hinnaga oleks mul võimalik saada töötav off-road auto.
-
businessman
Re: Mis hinnaga oleks võimalik soetada off-road auto?
kõik sõltub muidugi selles, kas nitro- või elektrimootoriga, ning ka sellest mis juba endal olemas on/ mida juurde vaja osta.algaja13 kirjutas:Ma olen alles algaja,ma ei tea eriti sellest midagi aga tahaks teada mis hinnaga oleks mul võimalik saada töötav off-road auto.
-
businessman
Ennem tuleks paika panna väike eelarve, palju sa oled nõus kulutama. Siis edasi vaadata millist klassi masin (buggy, truggy, stadium truck või monster).
[ HPI | HotBodies | Edit | LRP | FUTABA | Mugen| Sanwa]
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4
5499krooniga saab väga korraliku TeamLosi XXXNT 2-veolise 2.5cc mootoriga nitro auto 1:10 mõõtkavas. Komplektis on kõik vajalik ja eraldi on juurde vaja ainult tavalisi patareisid ning ühte akupakki starterile. Sellest masinast on võmalik nö tuuning-juppide abil ehitada Adam Drake'i konfiguratsiooniga auto, mis on täiesti maailma tipp-klassist! Eestis laos on kohapeal põhilised varuosad. Komplektis on kaasas väga korralik raadioaparatuur, mis eraldi maksab ligi 3000 krooni!
Monsterite, Truggyde ja Buggyde hinnad võivad vabalt ulatuda kuni 20 tuhande kroonini. Kuid eks keskmine kipub umbes 10 tuhande kanti jääma. Nii 5 tuhat on selline absoluutne miinimum.
Monsterite, Truggyde ja Buggyde hinnad võivad vabalt ulatuda kuni 20 tuhande kroonini. Kuid eks keskmine kipub umbes 10 tuhande kanti jääma. Nii 5 tuhat on selline absoluutne miinimum.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
Niisama ei lähe midagi katki, ikka enda sõiduoskus loeb ja veel hooldamine ka. Kui jätad pärast sõitu ikka auto puhastamata (märg ilm), siis võid kindel olla, et laagrid lähevad tuksi.algaja13 kirjutas:Kaua muidu see auto vastu peab kuni mõni jupp tuleb uus osta?
Uue auto puhul on võimalik garantii, kui midagi on praaki (nt. mootor).
-
businessman
kõik võib olla, aga lihtalt kütust tuleb aeg-ajalt osta kui, kulutad seda palju. off-road autoga pole mingit lõbu asfalfdil tiirutada.algaja13 kirjutas:Kui millelegi otsa ei sõida ja sõidad asfaldil kuiva ilmaga siis võid vabalt pool aastat ära sõita jh.
endal on mul juba teine nitro off-road masin ja siiani pole mitte pisematki juppi katki läinud, kuigi ega mul pole nendega palju sõita õnnestunud
Masin vastupidavus sõltub palju selle omanikust. Kui sõidad 2 gallonit (3.78L = 1 gallon) kütust läbi ilma masinat hooldamata, pole rõõmu kauaks. Paratamatult läheb mustus ülekande vahele, diffritesse, amortidess, kuullaagritesse jne. Raadioteel offroad auto ei ole mänguasi, mille võtad riiulist, käid sõidad ja siis paned riiulisse tagasi. Tark oleks peale igat sõitu auto ära puhastada ja laagritele kasvõi tilk õli peale lasta. Ka tuleb õhufiltrit puhastada ja vajadusel uuega asendada. Kui autost hoolid ja seda hooldad, kulub väga vähe juppe. Aeg-ajalt tuleb kulunud juppe siiski välja vahetada (hammasrattad, kuullaagrid jms).
Korralikud autod ise-enesest katki ei lähe
Tavaliselt läheb midagi katki siis, kui väga suure hooga kõrgelt vastu maad tuled või millelegi otsa sõidad. Offroad masin pole just asfaldil sõitmiseks mõeldud, selleks on onroad masinad olemas!
Korralikud autod ise-enesest katki ei lähe
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- eerikkarts
Minu arvates on hea alustada just korralikust masinast ja siis kasvõi kasutatud. Tihtipeale saab häid kasutatud masinaid ja juba mis sisaldavad endas vajalikke uuendusi ja krooniliste haiguste kõrvaldusi. Aga kui ostad midgi pooletoobist et nagu on ja ei ole kah siis nii või na jõuad mingi tulemuseni kus müüd odavama masina maha ja soetad midagi tõsisemat ja siis oled juba õhku visanud paraja summa raha ja siis mõtled krt oleks võinud kohe osta ja koguda ennem raha.
Kõigepealt otsustada mis huvitab ja mida sa oleksid tahtnud siis teine asi vaata oma eelarve üle, vaatad kas turul müüakse ka kasutatud autosi et säästa oma eelarvet, või kogud juurde ja ostad kohe korraliku uue auto.
Kõigepealt otsustada mis huvitab ja mida sa oleksid tahtnud siis teine asi vaata oma eelarve üle, vaatad kas turul müüakse ka kasutatud autosi et säästa oma eelarvet, või kogud juurde ja ostad kohe korraliku uue auto.
Kallis on suhteline. Minu meelest on kallis osta 2 või 3 tk "nikkkosid" mis maksavad 2000 krooni kanti. Lõpuks vedelevad nad kõik kuskil keldris, sest varuosasid pole saada! Korralik raadioteel auto kestab kordades kauem vastu ja tegelikult ei saagi "nikkkot" ja korraliku raadioteel autot võrrelda, täiesti eri maailm! Ja kindlasti tasub ka seda silmas pidada, et korraliku nitro või elektrimasina saad hiljem ka täiesti normaalse raha eest maha müüa, kui endale näiteks uue ostad!
Taguveoline nitrokas toimib küll ja on suhtelsielt lihtne sõita, ent see eeldab ilmselgelt atuo taguveolsieks ettevalmistamist (jooksude, vedrustuse muutmine, rehvide muutmine jne).
5900 võisteldava auto eest on peaaegu tasuta saadud. Pea aga meeles et enamustel RTR' komplektidel on omad lapsehaigused, ega ilmaasjata võistluskomplekt kaks korda kallima ole, ilma tarvikuteta.
Uue auto omamine on aga uue auto omamine, siis tead alati kindlalt et kõik jupid mis lähevad teevad seda sinu, mitte eelmise omaniku süül.
Kui monsterid imponeerivad siis: http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=1492
5900 võisteldava auto eest on peaaegu tasuta saadud. Pea aga meeles et enamustel RTR' komplektidel on omad lapsehaigused, ega ilmaasjata võistluskomplekt kaks korda kallima ole, ilma tarvikuteta.
Uue auto omamine on aga uue auto omamine, siis tead alati kindlalt et kõik jupid mis lähevad teevad seda sinu, mitte eelmise omaniku süül.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
saue HOBIzone
droonipood.ee
Soovitan netist uurida pakutud TeamLosi XXXNT vastupidavust... ja siis seda võrrelda Inferno omaga
Tagaveoline on ehitatud nii, et ta oleks hästi juhitav (vaata kasvõi esirataste mustrit!). Offroad sõidus kummid eriti ei kulu, pigem lähevad katki jne aga eks lõpuks kuluvad ka ära, kui muud ei juhtu!
Isiklikult väga loodan, et varsti on 1:10 autosid piisavalt, et ka ametlikult võistelda. Mingil põhjusel on Eestis see väga unarusse jäänud offroad masinate puhul. Samas on masinad a) odavamad b) vastupidavamad c) hõlpsamalt hooldatavad reeglina
Isiklikult väga loodan, et varsti on 1:10 autosid piisavalt, et ka ametlikult võistelda. Mingil põhjusel on Eestis see väga unarusse jäänud offroad masinate puhul. Samas on masinad a) odavamad b) vastupidavamad c) hõlpsamalt hooldatavad reeglina
huh?lauri kirjutas:vastupidavamad
come again.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Kunagi oli 1:10 ametlik, aga kunas enamus võistlejad olid lätakad, kes paar korda käisid, siis kaotati see ära.
Rehvid kuluvad küll. Täiesti oleneb, mis pinnal sõita...Tartu vana rada sõi küll suvel kõvasti rehvi. Aga nüüd natuke pehmemad rajad.
Tagaveolist on kerge juhtida, kui oskad seda. 4 WD on kindlasti algajale parem, aga kui õpid kunagi ära 2WD-ga sõitmise, siis 4WD-ga sõitmine on lapsemäng.
EDIT: Seda ka, et vastupidavus sõltub kõik sõitjast... Kui ma bashin igal pool, siis ma arvan, et ma vaja kõvasti rohkem juppe, kui see, kes sõidab tasakesi ringi.
Rehvid kuluvad küll. Täiesti oleneb, mis pinnal sõita...Tartu vana rada sõi küll suvel kõvasti rehvi. Aga nüüd natuke pehmemad rajad.
Tagaveolist on kerge juhtida, kui oskad seda. 4 WD on kindlasti algajale parem, aga kui õpid kunagi ära 2WD-ga sõitmise, siis 4WD-ga sõitmine on lapsemäng.
EDIT: Seda ka, et vastupidavus sõltub kõik sõitjast... Kui ma bashin igal pool, siis ma arvan, et ma vaja kõvasti rohkem juppe, kui see, kes sõidab tasakesi ringi.
"nitro" ehk metanoolkütus ehk glow-fuel. Mootoris on hõõgküünal, mis paneb kütuse silindris plahvatama, küünal ei vaja töötamise ajal toidet, vaid hõõgub ise tänu plahvatuste energiale. Käimapaneku hetkel pannakse aga küünal helendama, andes sellele 1 aku või patarei abil toidet! Kütus on metanool + õlid + nitrometaan
Bensiinimootor töötab sädeküünlaga ja vajab koguaeg sädet (spetsiaalne elektroonika, erinevad moodused sädet teha) ja on põhimõtteliselt nagu auto, mootorratta või muruniiduki mootor. Töötab tavalise bensiiniga, kuhu on lisatud õli.
Sama kubatuuriga on nitromootorid võimsamad kui bensiinimootorid ja töötavad kõrgematel pööretel! Bensiinimootori ainus peamine eelis on odavam kütus. Samas alla 26cc eriti bensiinimootoreid ei tehta.
Bensiinimootor töötab sädeküünlaga ja vajab koguaeg sädet (spetsiaalne elektroonika, erinevad moodused sädet teha) ja on põhimõtteliselt nagu auto, mootorratta või muruniiduki mootor. Töötab tavalise bensiiniga, kuhu on lisatud õli.
Sama kubatuuriga on nitromootorid võimsamad kui bensiinimootorid ja töötavad kõrgematel pööretel! Bensiinimootori ainus peamine eelis on odavam kütus. Samas alla 26cc eriti bensiinimootoreid ei tehta.
ei, sooviks lihtsalt tähelepanu juhtida et 1:10 skaala mudelitel kasutatakse oluliselt väiksemaid juppe, ning nad liiklevad rajal 1:8 bagidega lähedastel kiirustel.
seega järeldused võib igaüks ise teha, mina väidan et 1:10 mudelid on tehtud rohkem profesionaalsetele sõitjatele ning nende tugevusvaru on kordades väiksem.
seega järeldused võib igaüks ise teha, mina väidan et 1:10 mudelid on tehtud rohkem profesionaalsetele sõitjatele ning nende tugevusvaru on kordades väiksem.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
leian, et algajal oleks suht mõistlik osta kasutatud, kuid töötav masin.RandoM kirjutas:Taguveoline nitrokas toimib küll ja on suhtelsielt lihtne sõita, ent see eeldab ilmselgelt atuo taguveolsieks ettevalmistamist (jooksude, vedrustuse muutmine, rehvide muutmine jne).
Kas siis see Rando poolt "soovitatud" link ... või võta ühendust kasutajaga eerikkarts - Temal ka üle jäämas üks päris korralik ja "tuned" masin
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC
HPI & Hotbodies Team
Never knock on Death's door: ring the bell and run away! Death really hates that!
HB Cyclone TC
HPI & Hotbodies Team
Never knock on Death's door: ring the bell and run away! Death really hates that!
Kui ostad kasutatud masina, siis lepi müüjaga kokku kohtumine näiteks Roogoja rajal või siis niisama kuskil, kus saad autot ka proovida. Näed, et käivitub, töötab, sõidab, elektroonika jms on korras. Siis pole hiljem kummalgi poolel üksteise suhtes pretensioone! Ja vana omanik oskab sulle ka kohe esimesed nõuanded jagada!
Kui sa oled täiesti algaja RC mudelite alal, siis soovitan elektriautot.
Nitroka hooldamisel/remontimisel/käigushoidmisel jookseb su aju 10 korda kokku, enne, kui asjast matsu jagama hakkad. eriti, kui mehaanikut käepärast võtta pole.
Elektrika upgrade`misel ei ole kiiruste vahet nitrokatega ja saad rinda pista nagu võrdsetega
+ elektrikat on lihtsam hooldada/käigus hoida
+ kulumaterjale on vähem
+ auto ei haise ja saad toas kasutada
+ kütus on põhim tasuta
+ upgrade jupid (mootorid jms) on soodsamad
+ auto mootor ei vaja reguleerimist/seadistamist/putitamist enne võistlust
- et autot nitrokaga samadesse kiirsutesse tõugata, peab suurema(3000+ eek) investeeringu tegema Brushless ja LiPo akude komplekti.
edu valimisel
Indrek
Nitroka hooldamisel/remontimisel/käigushoidmisel jookseb su aju 10 korda kokku, enne, kui asjast matsu jagama hakkad. eriti, kui mehaanikut käepärast võtta pole.
Elektrika upgrade`misel ei ole kiiruste vahet nitrokatega ja saad rinda pista nagu võrdsetega
+ elektrikat on lihtsam hooldada/käigus hoida
+ kulumaterjale on vähem
+ auto ei haise ja saad toas kasutada
+ kütus on põhim tasuta
+ upgrade jupid (mootorid jms) on soodsamad
+ auto mootor ei vaja reguleerimist/seadistamist/putitamist enne võistlust
- et autot nitrokaga samadesse kiirsutesse tõugata, peab suurema(3000+ eek) investeeringu tegema Brushless ja LiPo akude komplekti.
edu valimisel
Indrek
Tõesti. Toas sõitmiseks sobib nikko ka väga hästi.
Miks ei kavatse võistelda? Arvad, et on huvitav üksi ringi kimada? VÕibolla tõesti esimene kuu, teine kuu viskab juba kopa ette, sul kaob huvi ära. Samas, kui käid võistlustel, siis on kohe, milleks harjutada ja ennast harida.
Kui millegist alustada, siis jääda ka sinna. Kui alustad nitroga, siis jää ka sinna. Enda rahakotil kergem ning teadmised juba olemas, kui soovid midagi uut. Kui tahad elektriga jamada, siis võid ju sõitmise selgeks saada, aga mootori seadistamisest ei tea sa ikka midagi
Aga valiku teed ikkagi sina, mitte meie siin, kes me kõik nii targad oleme

Miks ei kavatse võistelda? Arvad, et on huvitav üksi ringi kimada? VÕibolla tõesti esimene kuu, teine kuu viskab juba kopa ette, sul kaob huvi ära. Samas, kui käid võistlustel, siis on kohe, milleks harjutada ja ennast harida.
Kui millegist alustada, siis jääda ka sinna. Kui alustad nitroga, siis jää ka sinna. Enda rahakotil kergem ning teadmised juba olemas, kui soovid midagi uut. Kui tahad elektriga jamada, siis võid ju sõitmise selgeks saada, aga mootori seadistamisest ei tea sa ikka midagi
Aga valiku teed ikkagi sina, mitte meie siin, kes me kõik nii targad oleme
-
businessman
kuna ma elan näiteks saaremaal, ei saa võistlustest osa võtta ja ei kurda küll, et niisama rallimine igav oleks või ära tüütaks, asi tuleb endale ise huvitavaks teha. selge see et tuimalt kuskil suure asfaltplatsi peal off-road autoga sõites võib igav hakata, kui aga algaja13 arvab, et niisama rallida on ka huvitab, võib ta ka nii tehaTarMoH kirjutas: Arvad, et on huvitav üksi ringi kimada? VÕibolla tõesti esimene kuu, teine kuu viskab juba kopa ette, sul kaob huvi ära.
-
businessman