Savage tagumine differ

Üldine off-road autode arutelu

Moderaator: petrolhead

Vasta
Rax

Savage tagumine differ

Postitus Postitas Rax » 15.03.2007 13:27

Mõtlesin siis ükspäev, et olen juba külllat meistrimees ja savage'i omanik olnud, vast mingi kõva kolm nädalat juba :D Ja nii ma siis otsustasin seda masinat natuke lammutada. Et no lööks natuke läikima neid peeneid vigureid seal auto sees. Tirisin siis garaazist mõned peened õlid ka tuppa, midagi tavoti sarnast, ja siis vist veel automaat käigukasti õli ka. Äkki läheb vaja. No nii ma siis lammutasin seal ja avastasin seda autot. Ja muidugi oli vaja ju ka tagumine differ lahti koukida, seal oli sees mingi paksem, tavoti moodi määre, olin siit enen lugenud, et originaalis pidigi midagi sellist seal sees olema. Aga mina oma meistrimehepeaga mõtlesin, et küll küllale ligia ei tee ja valasin igaks juhuks veel seda käigukasti õli juurde. No kätte jõudis laupäev ja ka muidugi suur soov sõita, sõber tuli külla ja nii umbes kolme tunni pärast oli auto koos. Mis seal siis ikka, välja katsetama, auto läks isegi käima :D ja ka liikus edasi, aga siis nagu avastasin, et auto käitub kummaliselt ning pärast lähemat uurimist sain aru, et ainult esimesed rattad veavad. Nüüd siis küsimus, mis võis valesti minna? Et kõik kardaanid ja asjad on paigas ja kui seda kardaani põhja all keerutada siis ka rattad käivad ringi.
Savage X

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 15.03.2007 13:56

Tagumise gardaani käigukasti poolse otsa kinnituse kruvi ilmselt lahti/ära joosnud ... seda tuleb ikka ette.
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
Grim Reaper

Postitus Postitas Grim Reaper » 15.03.2007 13:59

nu aga tee differ uuesti lahti ja eemalda see 6li sealt. ja kontrolli yle kas differ on t2ielikult terve.vb see tavoti ''sarnane'' asi on liiga paks

Rax

Postitus Postitas Rax » 15.03.2007 14:05

Tegin diffri lahti ja eemaldasin õli, ja ma arvan, et see mis seal algselt oli, ehk siis see kraam mis oli tehase poolt sinna pandud ei saa eriti vale olla, aga krt seda teab. Aga hammikad olid nagu natukene kulunud küll, samas enne lahti võtmist töötas ja pärast kokku panemist ei töödanud, seega imelik, ma igaksjuhuks tellisin ka uued hammikad diffrisse, aga neid vist nii pea kätte ei saa. Tomkari nõuannet rakendan kodus, eks siis paistab. Samas kui on veel ideid siis kuulan meeleldi. Ja kui keegi teab kus kohast saab savage 'le kõige kiiremini tagumise diffri hammikaid võib sellest julgelt teada anda.
Savage X

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 15.03.2007 14:35

Asi ei saa olla hammakates kui sul tagumisest gardaanist keerates rattad ringi käivad ja kui gardaani kinni hoides ja ühes rattast keerates teine ratas keerlema hakkab.
Kuna savagel keskdiffer puudub ja esimene veab siis peab asi kuskil gardaani piirkonnas olemas (ei usu hästi et võll käigukastis purunenud on, mis ühendab gardaane omavahel). lihtne test.. kui kadusid ka pidurid siis on asi käigukasti poolses otsas (pidur on kinnitatud sama kruviga) kui aga pidurid alles (esimene vaid) siis vast silla poolses otsas.

Kasutaja avatar
M&M
RC-EST
Kontakt:

Postitus Postitas M&M » 15.03.2007 16:50

Juhul kui sul on difri sisu vaja siis minul on olemas, tavott pese seest välja ja kasuta difriõli selle asemel.
Xray XT8/Cobra/MAMBA
SANWA M11

Rax

Postitus Postitas Rax » 15.03.2007 18:42

Tomkarile, et siiski kui hoian gardaanist kinni ja rattast keeran siis teine ei hakka teistpidi ringi käima :( vaid tekib selline kahtlane krigin, nagu keeraks ikka hammasrattad üle, seda muidugi raskuse all mitte siis kui rattad õhus on. Esiosaga seda asja ei ole, vaid hakkab ilusti teine rattas teistpidid pöörlema. Sellest ma nagu ei saagi aru kuidas selline viga sai tulle lihtsalt difrit lahti võttes ja kokku pannes, kusjuures ma esimest korda ei kiskunud neid hammikaid üle üldse difri korpusest välja :?

M&M

Mis hinnaga ja kui kiiresti saaks sinu käest diffri sisu? Kus kohast saab difriõli? Mis eristab difriõli teistest õlidest?
Savage X

Kasutaja avatar
Grim Reaper

Postitus Postitas Grim Reaper » 15.03.2007 22:59

vb k2ivadki hambad yle .... v6i oled midagi valesti kokku pannud.koogi differ t2ielikult pilbasteks enne kui sisu v6i midagi tellima hakkad :D vb tellid valed asjad ja 6ige j22b tellimatta.kuskil v6ib ka v2ike l6tk sees olla .... proovi seda pilbasteks tegemise varianti ja siis vaata kas k6ik korras.

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 16.03.2007 09:52

Rax kirjutas:kui hoian gardaanist kinni ja rattast keeran siis teine ei hakka teistpidi ringi käima :( vaid tekib selline kahtlane krigin, nagu keeraks ikka hammasrattad üle, seda muidugi raskuse all mitte siis kui rattad õhus on.
Siis võib asi olla veel 43Bevelis (suur hammakas diffri küljes) või sisemistes hammakates. Sisemised hammakad tavaliselt lähevad nii, et kas differ blokeerub täielikult või vastupidi - käib täiesti vabalt nii, et mina paneksin oma panuse 43b'le.
Miks peale lahetivõtmist enam ei toiminud? - äkki ei saanud differ lõpuni oma pessa lükatud ja hambuvus jäi lahjaks, millest siis mootori jõud kohe üle käis ja hambad omakorda veel lühemaks näris.
43B ja 13B tuleks omavahel paika panna alati nii, et kontrollid üle nende hambuvuse (et ei oleks liiga suur loksu). Hambuvust saab mõjutada seibidega, mida tuleks panna siis kas 13B alla et teda diffrile ligemale (mitte vastu!) tuua või siis diffri külgedele panemisega, liigutades seda omakorda õiges suunas.

Vasta