Kaks korda juba samast kohast sidurikettad
Moderaator: petrolhead
Kaks korda juba samast kohast sidurikettad
Mul on juba kaks korda täpselt samamoodi sidurikettad siledaks teinud milles probleem võib olla. Kui kolmas kord ka läheb, siis tükeldan selle siduri üldse ära.

874 Savage SS 4.6 Hpi racing
kui palju sa selel siduriga sõitnud oled ja mis sidurist jutt käib?
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
siin täpselt need kaks minuga juhtunud asja ei saa sellest aru mis ütleb.
http://hpieurope.com/walk.php?lang=en&id=13
http://hpieurope.com/walk.php?lang=en&id=13
874 Savage SS 4.6 Hpi racing
Hambumuse täpseks ajamisel olen mina kasutanud paberilehe meetodit. Ehk siis mootor koos pukiga peale, paberileht spuri ja clutchbelli hammaste vahele ja mõõdukalt suruda ning siis mootoripuki kinnituskruvid keermeliimiga korralikult kinni. Pärast paberilehe äravõtmisel peaks ülekanne ilma poomata jooksma. Mootor peab ka loomulikult otse olema, et hambumus viltu ei jookseks.
Ma ei tea kas see on parim meetod aga minul siiamaani on toiminud.
Teine verisoon asjast kus clutchbell üle kuumeneb ja hambad ära sulatab on minu nägemuse järgi sellised võimalikud põhjused:
- sidur on vigane ja ei pea hästi
- oludele mittevastav clutch-spur ülekanne ning seetõttu annab üle sidur ja ajab clutch belli kuumaks.
Üks versioon veel, et slipper clutch (spuri taga) on liiga tihkeks keeratud, sul on auto ninaga vastu seine ning annad täiega gaasi, ka siis annab kõige nõrgem lüli (plast spur) otsad.
Ma ei tea kas see on parim meetod aga minul siiamaani on toiminud.
Teine verisoon asjast kus clutchbell üle kuumeneb ja hambad ära sulatab on minu nägemuse järgi sellised võimalikud põhjused:
- sidur on vigane ja ei pea hästi
- oludele mittevastav clutch-spur ülekanne ning seetõttu annab üle sidur ja ajab clutch belli kuumaks.
Üks versioon veel, et slipper clutch (spuri taga) on liiga tihkeks keeratud, sul on auto ninaga vastu seine ning annad täiega gaasi, ka siis annab kõige nõrgem lüli (plast spur) otsad.
Minu savagel on väga tihti olnud spur täiesti kinni keeratud olnud ja kestnud päris pikalt. Kuid samas olen ka leidnud enda spuridelt üksikuid hambaid puudu olevat - eks vist just sellest.
Ma kunagi proovisin samuti paberi meetodit kuid ei saanud sellega hästi ...
Ise panen paika nii:
1) panen esialgselt hambuvuse paika ja kontrollin, et mootor oleks masina peal sirgelt (seda on kõige parem teha mootori puki kinnituste aukude järgi). Kruvid ilma keermeliimita kergelt kinni keeratud.
2) hoides näpuga spuri kinni katsun clutch-belli ja spuri hambubuse loksu (seal peab olema pisike loks)
3) keeran veerandi ringi võrra spuri edasi ja kontrollin jälle loksu (loks ei tohiks ära kaduda, küll aga ta muutub kuna spur viskab/loperdab natuke tihtipeale)
4) vajadusel liigutan mootori pukki soovitavas suunas ja siis jälle punkti 1.
5) Keeran kruvid natuke tugevamini kinni ja kontrollin hambuvust.
6) Keeran kruvid ükshaaval välja teen liimiseks ja keeran tagasi / lõplikult kinni - nii, kurvisi ükshaaval tehes, ei tohiks hambuvus muutuda.
Ma kunagi proovisin samuti paberi meetodit kuid ei saanud sellega hästi ...
Ise panen paika nii:
1) panen esialgselt hambuvuse paika ja kontrollin, et mootor oleks masina peal sirgelt (seda on kõige parem teha mootori puki kinnituste aukude järgi). Kruvid ilma keermeliimita kergelt kinni keeratud.
2) hoides näpuga spuri kinni katsun clutch-belli ja spuri hambubuse loksu (seal peab olema pisike loks)
3) keeran veerandi ringi võrra spuri edasi ja kontrollin jälle loksu (loks ei tohiks ära kaduda, küll aga ta muutub kuna spur viskab/loperdab natuke tihtipeale)
4) vajadusel liigutan mootori pukki soovitavas suunas ja siis jälle punkti 1.
5) Keeran kruvid natuke tugevamini kinni ja kontrollin hambuvust.
6) Keeran kruvid ükshaaval välja teen liimiseks ja keeran tagasi / lõplikult kinni - nii, kurvisi ükshaaval tehes, ei tohiks hambuvus muutuda.