HPI MT2: RTR vs 18SS

Üldine off-road autode arutelu

Moderaator: petrolhead

Vasta
Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

HPI MT2: RTR vs 18SS

Postitus Postitas kpihus » 04.04.2006 10:35

Niisiis mis neil kahel isendil täpsemalt vahet on ? Siitsamast foorumist on silma jäänud, et 18SS on ilma raadiota, kuid võimsama mootoriga, ning ilma raadiota. Aga mis veel vahet on ? (see ei puhu hetkel pilli, et yks on monteeritult, teine demonteeritult)

Mis vahe on raadiol ja raadiol ? ehk siis mille poolest yks saatja+vastuvõtja on parem/halvem, kui teine ?

Ning kas 1:10 autoga on yldse midagi teha, kui tahaks ma natuke võistelda ? Nendest niiöelda "ametlikest" reeglitest lugesin välja, et võistlusi ("amtelike" siis) korraldatakse 1:8 MT'dele, aga 1:10 MT'st ei olnud midagi juttu. Kas see klass ongi ainult puhtalt hobi pärusmaa ?

Kasutaja avatar
asterix
hpi.ee

Postitus Postitas asterix » 04.04.2006 11:20

Uuest hooajast kuulub 1/10 masin offroadis unlimited klassi. Seal võivad ka sõita 1/8 suurusele masinad mis ei kvalifitseeru standard klassi. Olgu selle põhjuseks siis min. kõrgus,mootor vms. Uued reeglid peaksid ka varsti saadaval olema. Isiklikult soovitan, et kui tõsisem soov on võistelda minna ikka 1/8 klassi, HPI poolelt näiteks Savage X.
Kõik SS komplektid on nn. SuperSport ehk masinal on juba standardis peal palju hopupe ehk upgradesid (mootor, alumiinium osad jne). See valik on ka neile, kelle on olemas juba näiteks elektroonika ja ei taha sellesse enam investeerida. Kallimad puldi komplektid annavad sulle lihtsalt palju rohkem võimalusi seadistamiseks.
[ HPI | HotBodies | Edit | LRP | FUTABA | Mugen| Sanwa]
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 04.04.2006 11:43

asterix kirjutas:Uuest hooajast kuulub 1/10 masin offroadis unlimited klassi. Seal võivad ka sõita 1/8 suurusele masinad mis ei kvalifitseeru standard klassi. Olgu selle põhjuseks siis min. kõrgus,mootor vms. Uued reeglid peaksid ka varsti saadaval olema.
See tähendab siis, et 1/8 sõidab 1/10 masinast lihtsalt yle, või on 1/10 masinal ka võimalus ellu jäädda ? Tänu kergemale kaalule ja seeläbi väledamale vuramisele ntx ?
asterix kirjutas: Isiklikult soovitan, et kui tõsisem soov on võistelda minna ikka 1/8 klassi, HPI poolelt näiteks Savage X.
Savage X on poole kallim kah :) esimese hooga vaataks midagi tagasihoidlikumat, eks hiljem jõuab masinat vahetada. Kuda mudu HPI masinatel järel turg on ? Mõtlen just nõudluse pakkumise suhet second hand turul ?
asterix kirjutas: Kõik SS komplektid on nn. SuperSport ehk masinal on juba standardis peal palju hopupe ehk upgradesid (mootor, alumiinium osad jne). See valik on ka neile, kelle on olemas juba näiteks elektroonika ja ei taha sellesse enam investeerida.

Põmst pult+vastuvõtja on olemas, aga pole kindel kas kavlifitseerub. Kas kahe kanaliga puldist piisab ? Üks roolile ja teine gaasile/pidurile ? Gaas ja pidur käivad ikka ju sama servoga ?
asterix kirjutas: Kallimad puldi komplektid annavad sulle lihtsalt palju rohkem võimalusi seadistamiseks.
Lisa kanal näiteks revers mooduli servo jaoks ? midagi veel ?

Kasutaja avatar
asterix
hpi.ee

Postitus Postitas asterix » 04.04.2006 11:50

1/8 ja 1/10 on koos sõitnud küll, isegi viimane Wintercup sõitsid koos ja minu teada ei sõidetud kedagi puruks. Savagetel on kindlasti järelturg olemas, sest äsja said enda savage maha müüdud, kuna sõidan nüüd onroadi ja ma olin lihtsalt sunnitud sellest loobuma :(
Samas võib natukene rohkem finantsvahendeid koguda ja alles siis ost sooritada :)
Kahe kanaliga on täesti ok, rohkem pole tõesti vaja juhul kui tõesti tõsine vajadus reverse jaoks (mis võistlustel kasutamine on keelatud)
Näiteks Futaba 3PK võtsin juba esiteks FailSafe pärast, mitme masina seadistused jpm.
[ HPI | HotBodies | Edit | LRP | FUTABA | Mugen| Sanwa]
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 05.04.2006 09:07

Viskasin pilgu MT2 18SS featuuride lehele ja asjad, mis kohe märkasin, et on edasiarendused võrreldes RTR'iga on:
Mootor
Rehvid
Spur Gear on teine (sama mis savagetel)
Clutch Bell on ühest tükist erinevalt RTR omast.
Diffri hammakad on terasest välja freesitud, mitte alumiinimumist valatud.
Mootori pukk on selline, millega saab mootori asukohta nihutada.
Universal Joint veotvõllid ees ja taga jne..
Kõige täpsema ülevaate saad kui kõrvutad MT2 RTR parts listi MT2 18SS parts listiga
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 11.04.2006 11:18

Lugesin MT reeglite teemast, et HPI MT2 ei kipu oma ratase mõõduga outlaw MT klassi mahtuma, standardisse ei lähe ammugi muude parameetrite pärast. Kas HPI MT2 rattad on (rehvid+veljed siis ilmselt) on vahetatavad õiget mõõtu rataste vastu, yhedõnaga kas annab selle masina outlaw klassi tarvis kohandada ? Kas RTR ja 18SS isendid on üldse samasuurte ratastega, või on suuruse vahe ?

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 11.04.2006 11:38

Ma täpset rehvi välismõõtu ei leidnud (rehvid ise on need: http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=4860) neile, mis tal all on. Ma oletan, et kindlasti saab talle alla panna "legaalseid" rehve, mis teevad ta Outlaw MT klassi sobivaks. Reeglite koostamise koosolekul igatahes jäi mulle selline mulje, et ainuke asi mis MT2'l on tarvis teha ongi just tiba suurema välismõõduga rattad panna.

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 11.04.2006 13:13

tomkar kirjutas:Ma täpset rehvi välismõõtu ei leidnud (rehvid ise on need: http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=4860) neile, mis tal all on. Ma oletan, et kindlasti saab talle alla panna "legaalseid" rehve, mis teevad ta Outlaw MT klassi sobivaks. Reeglite koostamise koosolekul igatahes jäi mulle selline mulje, et ainuke asi mis MT2'l on tarvis teha ongi just tiba suurema välismõõduga rattad panna.
kaalu oli kah pisut vähe, aga seda saab telliskiviga lihtsalt tuunuda, nagu kuskil mainiti :)

Aga kas meil on siis foorumis ka mõni HPI esindaja, kes suudab kinnitada või ymber lykata seda rataste vahetust ?

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 12.04.2006 08:03

Ma olengi HPI esindaja kuid kuna ma pole füüsiliselt proovinud ühtegi suuremat ratast veel sinna külge panna siis ma veel ei kinnita ega lükka ümber. Teoreetiliselt peaks küll võimalik olema kuid enne lubamist ma tahan proovida.
Kaalu osas kui ta on .18 mootoriga siis oli vist miinimum kaal 2750g.
Miinimum kaalud on uutes reeglites seotud mootori kubatuuriga.

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 18.04.2006 21:59

Selle teema võib lukku panna, kpihus ostis omale Savage 25'e :)

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 19.04.2006 07:42

Las jääb lahti, see on tihti üles kerkiv küsimus ja siis saab need esitada siia ja ei pea uut teemat tegema.

Vasta