Roogoja rajakasutuskord

Üldine off-road autode arutelu

Moderaator: petrolhead

Vasta
Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Roogoja rajakasutuskord

Postitus Postitas RandoM » 25.04.2007 12:11

Servus,

Kuna ma olen paha inimene ja arvan, et Roogoja raja haldajad (Taavi ja Andres Kivistik) ei peaks kogu ettevõtmist oma taskust kinni maksma tellisid nad minu palvel akaverilt raja kasutustasu korjamise süsteemi.

Süsteem juba töötab, ent kuna on vaja toota veel rajale vastavad infotahvlid ning infot levitada siis veel tasu ei küsita, küll räägin lühidalt süsteemist:

Kui jõuad rajale (võib ka varem) saadad telefoniga SMS'i numbril 13444 sisuga "rc r" ehk siis rc on meie üldine märksõna ning r tähistab roogoja rajakasutustasu (süsteem on valmis tehtud ja töötab ka tartu jaoks, aga me ei ole veel neile seda presenteerinud ning ei tea kas neile antud lahendus huvi pakub). Sõnumi hind on 10 krooni, ning sellega tagad endale ligipääsu rajale terveks päevaks (ehk sul on õigus kasutada rada kuupäeval, mil SMS on saadetud, mitte järgmised 24h). Süsteem on suures plaanis mudelipõhine, ehk kui tuled koos sõbraga rajale ja teil kahepeale on üks mudel kaasas siis on kohustus tasuda rajakasutustasu ainult üks kord.

Samuti, kuna on juba olemas süsteem, siis läheb ühe hooga käima ka infosüsteem, millega on võimalik vaadata, kes on rajal (õigemini, kes on endale päevapileti ostnud).

Võib küsimusi esitada.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 25.04.2007 12:54

Aga siis räagi ka millised ettevõtmised on plaanis? Ma igati nõus maksma teades et midagi ka selle rahaga tehakse ja see on silmaga nähtav ja katsutav

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 25.04.2007 13:08

Antud juhul on tegu siiski era-ettevõtmisega, mis katab oma kulusi raja piletite arvelt. Sellest lähtuvalt oleks loogiline, et asja arendatakse sooviga meelitada kohale võimalikult palju "kasutajaid". Pileti ostmine otseselt sõnaõigust tegelikult ei anna kuid rajaomanikul oleks mõistlik arvestada masside soovidega kuna siis asi areneks suunas, mis "massidele" meeldiks ja nad külastaksid tema rada parema meelega.

Aga ettevõtmine sms näol igati lahe võimaldab suht mugavalt asju ajada. Nüüd jääb ainult loota, et asjast kujuneks ühine, hea ja tulus platvorm välja kõigi radade jaoks.
Olles olnud mõne sms piletisüsteemi ehitamise juures näen ma ainult, et vaesed lätlased, soomlased jm välisoperaatorite kasutajad peavad "jänest sõitma"... kuigi võistluste puhul ma eeldan, et eraldi raja kasutuse maksu pole ja muul ajal seal vist välismaiste numbritega isikuid eriti ei käi.
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
asterix
hpi.ee

Postitus Postitas asterix » 25.04.2007 13:33

10 krooni on väga sümboolne tasu ja kindlasti pooldan antud ideed ja teostust.
[ HPI | HotBodies | Edit | LRP | FUTABA | Mugen| Sanwa]
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 25.04.2007 15:09

mina pooldan ka ideed, aga SMS'i puhul teeb mind murelikuks see, et teenusepakuja hampsab päris paraja osa vahelt ära ja mu raha läheb valesse kohta. Mul on heameel toetada roogoja projekti, aga telekommi kapitalisti küll nuumata ei tahaks.

Ettepaneks, äkki kannataks teha (lisaks) mingi püsikliendi paketi, et maksad a'la 100 eeq kuus ja võid selle eest unlimited korrad sõitmas käia. Mina isiklikult küll üle 10 korra kuus treeningul ei käi, isegi 4 korda ei tule täis, samas iga kuu 100 eeq püha ürituse nimel ära anda ei ole palju. Ja samas saan olla kindel et kogu papp läheb õigesse kohta.

SMS võimalus võiks ka olla, aga siis rohkem nagu juhu kundedele.
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 25.04.2007 15:24

"Püsikliendi" variant võiks olla jah ... kas 100 on õige tasu on nii-ja-naa. Ma mugavuse pärast lihtsalt tahaks juba panna ganzanetis määratud makse ja asi mutt ega pea muretsema kuid minu rajakülastus tiheduse juures oleks vist üsna kindlasti SMS'itamine odavam. Samas võib "tasuliste" SMS'ide saatmine paljudele dilemma tekitada, kes on tööandja mobiiliga (mina näiteks). On tasulisi asju, mida ma saan põhjendada ja on asju mida mitte... njahh, ei tulnudgi see enne pähe, minu puhul on SMS out kuid see on minu isiklik mure, mida ma pean siis katsuma kuidagi lahendada.

Kasutaja avatar
Zebra1188
Kontakt:

Postitus Postitas Zebra1188 » 25.04.2007 16:02

kui sms'ida ei saa paneme roogojale selle rahakorjamiseks "kupli" .. nagu supermarketites .. ;) 8) ... omal ka sama teema firma numbriga.. igavesti hea oleks kuutasu lisamine sellele süsteemile..
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC

HPI & Hotbodies Team
---------------------------
Never knock on Death's door: ring the bell and run away! Death really hates that!

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 25.04.2007 16:39

kuutasu idee on samuti positiivne, ent see lööks ehk mõnevõrra sassi plaani lisada asjale: "kes on rajal" tüüpi lahendus, ent nagu me kõik teame ei ole lahendamatuid probleeme olemas.

see 10kr on jah puhtalt kulude katmiseks, keegi sellest endale vorsti leiva peale ei saa, selel eest saad aga õiguse minna õhtul rajale, taguda kaht kätt vastu rinda, kogu rajavalgustuse tööle lülitada ja nautida. Kahjuks see sissetulek ei võimalda (vähemalt momendil) ilmselt olulist raja arendust, see kõik tuleb ikkagi sponsoritelt, toredatelt mudelistidelt ja rajaomanike taskust.

Kulud mis esimese hooga on plaanis katta on:
Rajavalgustuse püsikulud
niitmiskulud (ehk traktorile ja trimmerile vajalik kütus ning sulase tunnitasu)
nipet näpet taastada tööriistaparki (näiteks on Rajal praegu üks korralik labidas)

Kas firmale ei saa põhjendada sellega, et lased rajakasutuskorrad palgast maha võtta, või nendele kohta lasta endale arve kirjutada, mis loomulikult läheks lõppkokkuvõttes meeletuks bürokraatiaks ja mõttetuseks.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 25.04.2007 16:44

Põhjendused minupoolt vastuvõetud igatpidi heaks ka kiidetud :)
Aga rada on vaja korrastada ka, eks kui aega ja võimalust aitaks ka ise kaasa

JAN

Postitus Postitas JAN » 25.04.2007 20:38

Tore , et rahvas hakkab aru saama , et raja ehitus ja korrashoid käib kellegi tasku pealt . Üritame Tartus sisse viia sama lahenduse , ainult Klubi maksu näol . Tärminiks on 1 mai. See oleks 150 eek aasta . külalisi just minema ei aja , aga väravad lukku . Edu teile , kui asi tööle saab võibolla võtame teilt malli . 8)

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 26.04.2007 08:24

RandoM kirjutas:Kas firmale ei saa põhjendada sellega, et lased rajakasutuskorrad palgast maha võtta, või nendele kohta lasta endale arve kirjutada, mis loomulikult läheks lõppkokkuvõttes meeletuks bürokraatiaks ja mõttetuseks.
Oleneb firmast kuid ma arvan, et minu tööandja puhul on asi põhimõttes ja imelikus pretsedendis, mis tekiks. Ma isegi parema meelega ei läheks kellegi juurde sellise jutuga - eraelu on tööst eraldi seisev asi ja nii ma tahan ka seda hoida.
Ma usun, et peamiseks eesmärgiks antud raha korje mehanismil on siiski raha korjata, mitte aga näidata seda, kes rajal on. Sellest argumendist lähtuvalt oleks kuutasu ära jätta selle pärast, et neid ei saa IT süsteemiga näidata, et rajal on, totter.

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 26.04.2007 08:39

tomkar kirjutas:
RandoM kirjutas:Kas firmale ei saa põhjendada sellega, et lased rajakasutuskorrad palgast maha võtta, või nendele kohta lasta endale arve kirjutada, mis loomulikult läheks lõppkokkuvõttes meeletuks bürokraatiaks ja mõttetuseks.
Oleneb firmast kuid ma arvan, et minu tööandja puhul on asi põhimõttes ja imelikus pretsedendis, mis tekiks. Ma isegi parema meelega ei läheks kellegi juurde sellise jutuga - eraelu on tööst eraldi seisev asi ja nii ma tahan ka seda hoida.
Noh tööandja peaks ju ikka töötaja hinge eest ka hoolt kandma :D
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 26.04.2007 09:14

kpihus kirjutas:Noh tööandja peaks ju ikka töötaja hinge eest ka hoolt kandma :D
Jah kuid ma tahan, et mul oleks otsustada kas ma lasen tal seda teha või mitte. :roll:...
Igatahes... ma olen veendunud kuutasu võimaldamise pooldaja kuna a) see oleks kohati mugavam ja b) telekomidele ei läheks mitte sentigi kaduma.
Tasulisest SMS'ist läheb erinevatel andmetel kuni 40% igast telko maksudeks rääkimata püsikulust (leping) seega kui oletada SMS hinnaks 10 siis 18% maha on 8,47.- sellest 40% maha on ~5.- saab pühaeesmärk. Kui nüüd eeldada, et inimesele võiks teha võimalikuks kuutasuga hoopis asja tasuda kui ta käib üle 25% kuu päevadest kohal siis võiks 7,5päeva*5.-*1,18(km) ~=45.- ... 50.- siis oleks ilus... Ma paneks selle endale vast püsimakseks ja unustaks teema...tunneks ennast ka püsi_projekti_toetajana isegi kui sõitmas ei käi. Oleks asi läbi EAMK siis ei läheks riigile 18%'i KM'i ja kõik maksjad saaksid selle pealt oma tulumaksu kah veel tagasi

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 26.04.2007 13:40

Eesmärk on jah raha korjata, ning see et 40% riigile ja telekomile ära läheb on samuti tõsi.

See et üks eesmärk oleks näidata ja näha, kes ja kui palju rajal käib oli lihtsalt üks probleem sinu pakutud lahenduse puhul, samuti nagu esialgse lahenduse puhul on probleemiks töötelefonid.

Loomulikult lähevad tööle mõlemad süsteemid paralleelselt, ent pole välistatud, et statistika huvides tuleb püsiannetajatele rajale kasvõi mingisugune külalisteraamat.

Jaan, teie jaoks on süsteem juba valmis ja töötab. Öelge oma jah, pange vastavad sildid üles ning tuld.

saue HOBIzone
droonipood.ee

JAN

Postitus Postitas JAN » 26.04.2007 14:45

OK. Arutame asja laupäeval läbi , siis võtan juba konkreetsemalt ühendust. 8)

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 29.06.2007 19:38

eerikkarts kirjutas:
Siis kui viimati käisin rajal ja maksin SMS'iga 10EEk ma mõtlesin küll ja mida kuradit ma siia tulin Rohtu kasvanud mudelit polnud nähagi selle rohu sees. Kasvõi muru võiks siis niidetud olla
Sorry et ma nurisen aga lihtsalt eeldan kui siis maksta raja kasutuse eest siis tehakse see vähene asigi.
kpihus kirjutas:
oh jah, yks nutt ja hala käib koguaeg. Ole nyyd hea ja võta kätte, ning arvta, palju võiks olla raja tulu ja palju on raja kulud, pane 1 ja üks kokku, ning saad vastuseks miinus midagi. M.O.T.T
Tead mul on kama palju maksta olgu see 10/20/30 EEKi/kord või mingi kuumakse, kui see määrati ja põhjenduseks oli nii nagu väideti et niitmine ja elekter ei oleks päris omast taskust siis võiks ka seda teha, mina väitsin eelnevalt ma nõus maksma juhul ka see raha läheb asja eest. Mina siin ei hala vaid väljendasin rahulolematust raja seisukorra üle
Juhul kui ka kuulutati raja kasutuskord välja
Ma rohkem ei komentaari

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 30.06.2007 10:43

eerikkarts kirjutas:
eerikkarts kirjutas:
Siis kui viimati käisin rajal ja maksin SMS'iga 10EEk ma mõtlesin küll ja mida kuradit ma siia tulin Rohtu kasvanud mudelit polnud nähagi selle rohu sees. Kasvõi muru võiks siis niidetud olla
Sorry et ma nurisen aga lihtsalt eeldan kui siis maksta raja kasutuse eest siis tehakse see vähene asigi.
kpihus kirjutas:
oh jah, yks nutt ja hala käib koguaeg. Ole nyyd hea ja võta kätte, ning arvta, palju võiks olla raja tulu ja palju on raja kulud, pane 1 ja üks kokku, ning saad vastuseks miinus midagi. M.O.T.T
Tead mul on kama palju maksta olgu see 10/20/30 EEKi/kord või mingi kuumakse, kui see määrati ja põhjenduseks oli nii nagu väideti et niitmine ja elekter ei oleks päris omast taskust siis võiks ka seda teha, mina väitsin eelnevalt ma nõus maksma juhul ka see raha läheb asja eest. Mina siin ei hala vaid väljendasin rahulolematust raja seisukorra üle
Juhul kui ka kuulutati raja kasutuskord välja
Ma rohkem ei komentaari
Jah ära kommentaari, sa tead raja omaniku kontakti, kui ei tea, siis saad selle väga lihtsasti leida. Helista ja küsi miks on muru niitmata.

Vasta