akulaadijad

Siin kategoorias leiad erinevaid lihtsamaid ja keerulisemaid nippe ja artikleid kuidas oma mudelit paremaks putitada.
Vasta
ronnie

akulaadijad

Postitus Postitas ronnie » 09.08.2008 11:52

hei,

Kas kellelgi on mõnda head linki/dokumenti kus oleks väikene tutorial akulaadijate maailmas? Või kas keegi viitsiks mulle teha tutorit antud teemal?

terv,
r
Baja 5b SS + Futaba 3PM
E-Maxx

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 09.08.2008 12:36

Küsi.

Suhteliselt realistlikult kehtib elutõde: Saad selle, mille eest maksad. Ehk kui tahad muretumat elu siis arvesta minimaalselt 1000, pigem 1500 krooni väljaminekuga. Kui sa aga tead, et sa mitte kunagi, mitte mingitel tingimustel ei pea 6S või 10S või 12S Liposid või LiFePo'sid laadima siis saab juba natuke süvenema hakata, või sa näiteks tead, et sul ei ole vaja kiiresti tühjaks laadida siis hakkavad valikud ilsmelt muutuma.

Rando @ istub õnnelikult oma 3500 krooni laadija kõrval ja teab, et tal on kõigist pikem :)
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

ronnie

Postitus Postitas ronnie » 09.08.2008 16:08

heip,

noh siiamaani ma olen laadinud hobikeskusest ostetud 500 eegise laadijaga kõiki oma akusid. See peaks olema nüüd selline laadija mis laeb 1A tunnis? ma võin siinkohal eksida. Igaljuhul kolm ja pool tundi on siis tsükkel? punane muutub roheliseks ja kõik on hästi.

Ilmselt tegelikult elu nii lilleline pole.

Ma olen aru saanud, et mingid laadijad laevad aku enne tühjaks? Ja siis laadimine toimub mingite tsüklitega? Mingid laadijad laevad kiiremini - siis rohkem ampreid tunnis?

Ma tahaksin esialgu lihtsalt oma nimhidest võimalikult hästi kätte saada ja siis võimalik, et tulevikus kas li-po või li-ion vms.

terv,
r
Baja 5b SS + Futaba 3PM
E-Maxx

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Has thanked: 9 korda
Been thanked: 1 kord
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 09.08.2008 18:56

RandoM kirjutas:Rando @ istub õnnelikult oma 3500 krooni laadija kõrval ja teab, et tal on kõigist pikem :)
Mul on kallim, järelikult on mul pikem kui Sul.

Vabandan.
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 10.08.2008 11:56

aga ma tean kust hinnasilte ja markerit saab.

Aga ok, ilmselt siis ei ole kõige pikem.

Ronnie: Jah, sinu laadija on see mis kvalifitseerub sinna "odava juustu" kategooriasse. Mis iseenesest ei ole üldse halb, sest ilmselt ei ole sul ka otseselt vaja akusid testida/mõõta ja kaardistada. Minul ka ei ole, mulle lihtsalt meeldivad vahvad gadgetid :)

Laadimine kui selline (eriti kui võistlusspordiga tegeled) on suhteliselt täppisteadus, aga kui sa niisama sõitmas käid siis peaks sellest "odavast juustust" maa ja meri olema.

Head laadijad on need, millel saab valida kas tahad tühjaks või ei, kas tahad pärast hoidevoolu, kas tahad seda toda ja kolmandat. Kas sellest kõigest niisama sõites ka midagi tolku on? Ei.

saue HOBIzone
droonipood.ee

ronnie

Postitus Postitas ronnie » 11.08.2008 07:45

hei,

hehe - mulle ka meeldivad kõikvõimalikud gadgetid ja mõnikord ma pean ennast väga ohjes hoidma, et mitte ära pöörata. Praegu on käimas üks mõistuse hetki :)

Ma ei tahaks oma laadijat välja vahetada kui mul ei jääks tunnet, et ta lõhub akusid ja et ma saan peale igat laadimist oma akust vähem välja.

Lõppeesmärk oleks leida endale suhteliselt mõistlik laadija koos mingisuguse hulga optionitega (sest mulle ka meeldivad nupud rohkem kui lihtsalt punane-roheline tulukene) mille läbi ma siis võiksin saada oma akudest rohkem kätte ja pikendada akude eluigasid.

r
Baja 5b SS + Futaba 3PM
E-Maxx

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 11.08.2008 08:31

Vastavalt maitsele, haiglaselt odav kraam. Eeldab, et suudad sealt endale sobiva ise välja valida ja ära tellida. Kui ei, siis leidub kindlasti ka enamike siinsete müüjate laos sulle sobiv, kuid hinnaklass euroopale kohane.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... rentCat=85

- kas sulle sobib ainult 12V sisendtoitega laadija. Eeldab, et sul on või hangid 12V toiteploki, nii vähemalt 6-10A
- teine variant võtta laadija, millel on kohe ka 220V sisend, saad ilma eraldi toiteplokita hakkama.
- mõtle tuleviku peale ja ennusta, milliseid akusid sa tõenäoliselt tarbima hakkad. Vaata, et laadija nende laadimisega hakkama saaks.
- laadija kestab aastaid ja kui tegeled mudelismiga ka näiteks 2010, siis osta parem kohe täna üks korralik laadija ära.
- sul läheb vaja ka laadimisjuhtmeid, telli need ka ära või siis vajalikud pistikud, et juhtmed ise teha.

Edu

// minumeelest see väga kõva sõna pole, et randol on kolmejapooletonnine hiina laadija. Iga kell on kõvem mees see, kes on sama laadija tonnviiesajaga ostnud :lol: //
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 11.08.2008 13:15

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... lancer_12S

sama asi koledama kesta sees, vanem versioon (väline balancer). Koos kõigi maksudega eestis ilmselt ~3000-3200 krooni eest. Mõne aastase investeeringu puhul ei mängi nagu erilist rolli ma arvan. Aga igaühele oma.

Muideks, mul on koduteel üks marurõve auk ja ma tean, et kui Lauri oma asjadelt käibe ja tollimaksu maksaks siis oleks mu vasak esimene õõtshoob talle tänulik.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 11.08.2008 13:27

Ma lihtsalt viitasin teema algatajale ühe odavaima koha odavate laadijate tellimiseks. Kindlasti on lihtsam ja võibolla ka mitte kallim laadija Rando või Reinu või Märteni käest osta :wink: Ma arvan, et olen ise viimase aasta jooksul umbes 90% mudeli-toodetest Eestist ostnud, mitte tellinud! Eesti mudelimüüjatele käivet teha on väga auväärt asi...

Ma vean kihla, et BMW vasak esimene õõts on odavam, kui Chrysleri oma, mille eelmisel nädalal külge panin (esinduses 4k7) :lol: Niiet mul on ikkagi pikem? Minu laadija maksis ka 3k+ ja on Saksa brandi oma ;)
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Vasta