Savage Midtank conversion

Siin kategoorias leiad erinevaid lihtsamaid ja keerulisemaid nippe ja artikleid kuidas oma mudelit paremaks putitada.
Vasta
Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Savage Midtank conversion

Postitus Postitas tomkar » 21.12.2005 11:26

Niih, palju võib leida välismaistest savage foorumitest juttu sellest kuidas nad on kütuse paagi toonud ette poole raadio box'i asemele. Sellega pidavat väidetavalt paranema juhitavus läbi paremale kaalujaotusele. Kuna mulle meeldib ehitada siis tahtsin proovida... lihtsalt huvi pärast, et näha kas sellel teemal on ka tõepõhja all.
Oma ehitus töös lähtusin võimalikult palju sellest, et asi peab jääma lihtsasti tagasi originaaliks muudetavaks ja masinat ei tohiks selle käigus liiga ära rappida (terve karja aukude puurimise jms.-ga). Samuti, et vaja peaks olema vaid savage originaal juppe + toormaterjali (alumiinium vms.).
Tulemus:
Pilt
Kokkuvõte muudatustest ja tegemist vajavatest detailidest:
1) 1 paagi kinnitus on tarvis teha
2) 1 auk vasakusse kere plaati teise paagi kinnituse tarvis (kinnitusena kasutan originaali)
3) rooli servo kinnitamiseks vaja plaat teha
4) läbi parema kere plaadi ja roll-bar aku tarvis teha rooli servo plaadi kinnituse tarvis.
5) gaasi servo kinnitus plaat tarvis meisterdada (kinnituseks kasutasin olemasolevaid auke)
6) kunagi üle jäänud (gaasi-piduri linkage upgrade käigus) gaasi hoovast üks jupp uue gaasi hoovastiku tarvis
7) nipet-näpet gaasihoovastikku (kui oled enne teinud hoovastiku upgrade siis sul peaks kõik tarvilik olemas olema - mina kasutasin juppe sealt)
8) Fantaasiat kuhu ja kuidas paigutada juhtmed, lülitid, aku ja failsafe - see on mul veel pooleli.
Masin on mul juba sõitnud ja võrdluseks antero "originaal" savagega oli raskuskese nihkunud ette poole 1cm võrra ja seda tühjade paakidega. Täis paakide korral liigub raskuskese minu masinal veel ette poole ja tema omal veel taha poole.
Rohkem detailsemaid pilte leiad siit.
Ette võib ära öelda, et vasakpoole roolihoovastiku post ongi ülemisest otsast lahti. Ma juurdlesin selle üle pikalt ja leidsin, et seal ei tohiks olla selliseid jõude, mis teda väänavad selliselt, et ta peab tingimata ülevalt olema fikseeritud. Mul on ka seal rooli hoovastikus kasutatud laagreid mitte pukse.
Aa, masinaga olen juba sõitnud ühe paagi Antero maja ees ja kõik toimis ilusti - nüüd tuleks ainult minna hüppeid jne proovima, seal tuleks raskkuskeskme muutus rohkem välja.
ps. ega kellelgi pole vana akut, mis oleks sellise väljanägemisega. Tahaks proovida sellist kuida ära mahutada kütuse paagi alla tvp'de vahele - äkki tuleb mingi hea kinnituse idee.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 21.12.2005 11:45

minu savagel oli see peal.

ei meeldinud. Auto balanss muutub tohutult tühja/täis paagi korral + elektroonikga on ainult rohkem jama.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 21.12.2005 13:56

Selles osas on sul õigus, et täis paagiga on keeramine üks ja tyhjaga teine kuna raskus esi ratastele muutub rohkem sellise setupiga paagi tühjenedes kui originaal setupis.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 21.12.2005 14:01

väga hea oleks ta panna sinna kus originaalis käigukast on... aga see arusaadavatel põhjsutel ei ole võimalik. Monsterite puhul on kaalu muutumine erit hull, sest hüpetel pole balansseerivat tiiba ning ka paagi maht on mõnevõrra suurem. Näiteks ei mõista mina kuidas pingviin oma 250cc paagiga sõita saab. Kui ikka veerand kilo laksust esiratastele massi juurde panna võib ikka päris kole juhitavuse vahe olla. Ei õnnestugi nagu selle aja jooksul kuni paak kestab sõitma õppida, koguaeg on auto ju erinev.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 21.12.2005 16:10

Kuidas meil üldse selle kütuse koguse limiidiga regulatsioonis on? Ma ei taha mingit pidurit panna kuid mäletan, et minu vooliku fetishi peale tehtid tartus kunagi suured silmad ja öeldi, et selline asi pole reeglite kohane kuna see suurendab oluliselt kaasa veetava kütuse kogust. Olen märganud erinevaid mahu piiranguid erinevates reeglites kuid need on olnud vastukäivad. Näiteks on öeldud et max 150ml ja samas savage on tehase confis ok (kuigi tal tehase paak 175ml).
Kui ma endale teise paagi veel peale löksin siis sõidaksin ühe tankimisega pea 20 minti (irw). Siis paneks ühe pisikese lisapaagi veel karpa juurde ja sõidaksin terve finaali stardist lõpuni ilma tankimata :P. Mingi 400-450ml oleks tarvis selleks peale panna :roll: (175+175= 350 juba :P)

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 21.12.2005 16:15

kas MT määrused mitte teie teha ei jäänud?

siiamaani oli 250ml vist piir.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 21.12.2005 16:24

Suve hooaja omad tulevad vist jah. Vähemalt abiks pidime olema Olevile.
WC kohta .. hmm pole nagu nii selgelt aru saanud.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 21.12.2005 16:34

250

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
Wakim
Kontakt:

Postitus Postitas Wakim » 29.12.2005 19:41

Tomkar:
Oled sõit ka siis selle meisterdusega?
on mingeid muutusi sõidus,juhtimises?

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 30.12.2005 11:28

Kle juhtmed on leidnud omale kodu kuid rajale pole veel jõudnud kahjuks. Üldiselt olen viimased päevad tegelenud tema lumekindlamaks tegemisega.

Kasutaja avatar
M&M
RC-EST
Kontakt:

Postitus Postitas M&M » 08.01.2006 23:57

Tomkar kommenteeri kuda toimis, rappisid päris kõvasti.Näoilmest võis laupäeval arvata et jäid rahule. :D
Xray XT8/Cobra/MAMBA
SANWA M11

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 09.01.2006 00:34

Kle jah, mina olen rahul. Kartsin et äkki kisub asja nose-dive'i kuid kõik laabus suurepäraselt ja arvan et võistlustel vast hakkan enne ameerikamägesi olevat hüpet täis gaasiga võtma. See pole muidugi veel kindel. Hea on teda harjutada kui seal kõrval seisad aga puki otsast ei proovinud kordagi. Mingi müstilise imerohuga vast tegu pole kuid huvitav on proovida erinevaid kaalujaotusi. Pean endale veel see nädal mingi mõistliku rooli servo muretsema (pakkumised oodatud) ja siis tahaks tegelikult vist samuti reedel natuke puki otsast proovida täies raja ulatuses sõita.

antia

Postitus Postitas antia » 17.01.2006 22:43

tekkisid mõned küsimused:
- kust sa sellist alu profiili said, mida servode kinnituses oled kasutanud?
- elektroonika on vist veidi jamasti ilma käes st kõik tuleb pallidesse pakkida + kui on vaja kvartsi vahetada siis see on suurem töö?
- kuidas roolimehhanism vastu pidas ilma ühe tugipunktita?
-kuidas sealt aknaaugust tankida on, kui veidi eksib siis on võimalus rooliservole kütust pähe kallata?

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 18.01.2006 09:36

- kust sa sellist alu profiili said, mida servode kinnituses oled kasutanud?
See alu pole poest aga kuid sa sooviksid seda saada siis anna märku ja orgunnime.

- elektroonika on vist veidi jamasti ilma käes st kõik tuleb pallidesse pakkida + kui on vaja kvartsi vahetada siis see on suurem töö?
Elektroonika (st. vastuvõtja) on jah veel vähe jamasti ja kvartsi vahetamine on vaevaline (samuti rooliservo, kuna selle ots jookseb ju otse vastuvõtjasse). Selles osas plaanis mingi vastuvõtja karp otsida.

- kuidas roolimehhanism vastu pidas ilma ühe tugipunktita?
Toimis täiesti ok, midagi väänatud vms. pole kuigi sai korralikke hüppeid ja mitte õnnustunud maandumisi tehtud. Otsast lahti on post, millel pole siiski suurt jõudu.

-kuidas sealt aknaaugust tankida on, kui veidi eksib siis on võimalus rooliservole kütust pähe kallata?
Sealt tankida on muidugi ebamugavam kui originaalis kuid mitte midagi kosmilist. Kütust rooliservole võib sattuda küll kui suure lahinaga tankida. Samas ülejooksu ots paagil on ilusti servost mööda.

antia

Postitus Postitas antia » 18.01.2006 10:26

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 18.01.2006 11:40

Nuujah, ma tahtsin asja teha nii, et ma midagi kuskilt ostma ei pea. A'la ofna kütusepaaki :P.

Vasta