Hobi.ee
- eerikkarts
Mina nuriseks üldse selle hobi.ee lehekülje üle, no alati nuputa kuidas sinna või siia minna otsi kust regada kust nuppu vajutada jne kuidas infi leida palju registreeritud võistlustele. Väga kasutaja ebasõbralik! Peaksite asja paremaks muutma, muutma üldse lehekülje disaini või siis tausta- ja teksti värve. Just sellepärast ma ei käigi seal lehel sest lihtsalt ei viitsi seal surfata ja tuhnida otsida silmadega ringi kus ja mis. Tähtis inf on tagasihoidliku suurusega ja sulab kogu leheküljega kokku.
Olles tarkvara tootearendus protsessis osalenud mõned aastad võin julgelt väita, et iga tarkvara arendamise juures on KÕIGE RASKEM luua ergonoomilist ja intuitiivset kasutajaliidest. Seda just nimelt sellepärast, et inimeste harjumused ja intuitsioon on väga erinevad. Kui sa suudad oma tarkvarale teha 5+ kasutajaliidese, siis võib funktsionaalsus olla teistest oluliselt kehvem, aga toode müüb, kuna inimesed saavad sellest lihtsalt ja kiirelt aru.eerikkarts kirjutas:Mina nuriseks üldse selle hobi.ee lehekülje üle, no alati nuputa kuidas sinna või siia minna otsi kust regada kust nuppu vajutada jne kuidas infi leida palju registreeritud võistlustele. Väga kasutaja ebasõbralik! Peaksite asja paremaks muutma, muutma üldse lehekülje disaini või siis tausta- ja teksti värve. Just sellepärast ma ei käigi seal lehel sest lihtsalt ei viitsi seal surfata ja tuhnida otsida silmadega ringi kus ja mis. Tähtis inf on tagasihoidliku suurusega ja sulab kogu leheküljega kokku.
Weebileht on samuti tarkvara toode, kuid selle vahega et ta koosnebi peaasjalikult kasutajaliidesest, ehk weebilehe juures on see oluliselt suurema tähtsusega, kui näiteks tulemüüri juures, kus kasutajaliidest läheb vaja ehk ainult paar korda kuus.
Aga nüüd asjast. Väga lihtne on on öelda, et asi on käkk ja tehke paremini. Raske on aga teha pareminu, kui me ei tea, milline on SINU visioon heast kasutajaliidesest. Nii kurb kui see ka ei ole, siis teiste mõtteid ei oska me lugeda.
Ja nüüd point. Suure huviga ootame kõiksugu ettepanekuid keskonna parendamiseks. Kuid ettepanekud võiksid olla konstruktiivsed. Ettepanek stiilis: "Asi on käkk, tehke paremini" ei päde. Pigem ootaks ettepanekuid stiilis: "See nupp seal paremal üla nurgas on kole ebamugav, pange ta parem vasakule keskele, ning värvige roheliseks, vot siis oleks käremaruvahva" <- vot selline on konstruktiivne ettepanek. Asi ei ole selles, et me ei tahaks muutuda ja arendeda. Probleeme on lihtsalt selles, et me ei tea, mida TEIE soovite.
Konstruktiivsete ettepanekute tegemiseks leiate hobi.ee meeskona kontaktandmed siit: http://www.hobi.ee/index.php?option=com ... &Itemid=39
Aga kui e-maili saatmine ülemäära keeruline on, siis võite ka siin samas foorumis PS'e saata, võib minupärast kasvõi tekitage teema hobi.ee arengu kohta, kui siinse foorumi adminnidel selle vastu pretensioone ei ole.
Kpihus on rääkinud !
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]
Ma pean tunnistama, et minu hobi.ee kasutus on jäänud samuti kuidagi selle "mugavuse" taha... pole nagu otseselt midagi välja tuua aga kuidagi palju aega läheb enne kui ma suudan ennast sinna välja navigeerida kuhu vaja või soovin. Ilmselt kui rohkem kasutaks siis harjuks ära (inimesed harjuvad kõigega ju - isegi poomisega). Samas kui mul on lehel vaev olla siis on seda "rohkem kasutamist" väga raske saavutada...
Lehe ehitajatel on tavaliselt neid probleeme raske mõista kuna lehe ehitamise käigus on selle ehitus neile tavaliselt absoluutselt pähe kulunud ja nad navigeerivad hetkega sinna kuhu soovivad ja oskavad veatult 0-ajakuluga kasutada kõiki lehe funktsioone. Sellepärast kasutavad paljud tarkvara arendajad eraldi UI spetsialiste, kes teavad inimeste ootusi ja vingu UI teemal ning pime teste inimestega tänavalt (veel karmimal juhul - müügiosakonnast või marketingist).
Eks igaüks leiab oma tee...
Lehe ehitajatel on tavaliselt neid probleeme raske mõista kuna lehe ehitamise käigus on selle ehitus neile tavaliselt absoluutselt pähe kulunud ja nad navigeerivad hetkega sinna kuhu soovivad ja oskavad veatult 0-ajakuluga kasutada kõiki lehe funktsioone. Sellepärast kasutavad paljud tarkvara arendajad eraldi UI spetsialiste, kes teavad inimeste ootusi ja vingu UI teemal ning pime teste inimestega tänavalt (veel karmimal juhul - müügiosakonnast või marketingist).
Eks igaüks leiab oma tee...
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB
Ma ei tea kas mina olen midagi valesti teinud, aga üritusele registreerimisel võiks olla nii, et ta jätaks andmeid meelde ka. Minul näiteks ei jäta. Nime ja maili aadressi on meelde jätnud, aga jõle mugav oleks kui ka transponderi nr oleks seal juba olemas. Iga kord registreerimisel otsi ponder välja, et numbrit vaadata.
Burn more fuel!
- Grim Reaper
profiilist tuleb seaded paika keerata ja kõik toimib kui kellavärk. Registreerides andmeid muutes profiili ei muudeta (juhuks kui sa kasutad seda sagedust just ainult nendel võistlustel.Taits kirjutas:Ma ei tea kas mina olen midagi valesti teinud, aga üritusele registreerimisel võiks olla nii, et ta jätaks andmeid meelde ka. Minul näiteks ei jäta. Nime ja maili aadressi on meelde jätnud, aga jõle mugav oleks kui ka transponderi nr oleks seal juba olemas. Iga kord registreerimisel otsi ponder välja, et numbrit vaadata.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
saue HOBIzone
droonipood.ee
Aga miks peab üldse neid pidevalt kirjutama? Kas softis ei ole kirjas? Võiks ju ainult siis kui oled uus või omad uut pondrit.
[ HPI | HotBodies | Edit | LRP | FUTABA | Mugen| Sanwa]
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4
- eerikkarts
Minul siis mõned ettepanekud HOBI.EE lehe kujunduse muutmise osas.
Esiteks peaksite muutma tausta värve tõstma lehe kontrastsust mette nii et valdavalt on heledaid toone. Minu maitse kohaselt oleks muidugi suurepärane kui taust oleks tume ja kiri oleks valge või hele, julgelt kasutada värve pööramaks tähelepanu tulevastele sündmustele.
Profiili muutmine ja muu asi mis seotud profiiliga on peidetud üsna alla ja sügavusse see eest profiili muutmise nupud jms profiiliga seonduv võiks olla samas nurgas kus näitab et oled sisse logitud ja ülevalpool, paremas või vasakus nurgas, see loomulik et igaüks hakkab oma nime ümbruses seda profiili muutmist otsima aga tuleb jälle seda lehte kerida
Otsingu väli võiks kohe välja toodud olla ja lisa nupuga Detailne otsing.
Siis on järgmine asi mis häirib on üritusele registreerumine
Teil on toodud see paremal freimis ära mis üritustele registreerida, kuid jah eks see võibolla harjumus aga ma ei kipu sinna freimile vaatama, loogiline on kui klikkad sündmuse peale kalendris sa näed kes on registreerunud ja seal samaski kus on inf toimumiskohast jms võiks olla ka nupp regitreeru üritusele, minule pole vaja infi et aitähh sa registreeritud vms vaid ma tahan näha seda samast registreeritud inimesi ja sealt ilusti leida ka oma nime nende seast või siis vähemalt et see vaheinf et sa registreeritud ja siis automaatselt suunaks sinna alglehele kus näha kes on registreeritud
Need on minul esimesed ettepanekud, kas teised arvavad sama?
Esiteks peaksite muutma tausta värve tõstma lehe kontrastsust mette nii et valdavalt on heledaid toone. Minu maitse kohaselt oleks muidugi suurepärane kui taust oleks tume ja kiri oleks valge või hele, julgelt kasutada värve pööramaks tähelepanu tulevastele sündmustele.
Profiili muutmine ja muu asi mis seotud profiiliga on peidetud üsna alla ja sügavusse see eest profiili muutmise nupud jms profiiliga seonduv võiks olla samas nurgas kus näitab et oled sisse logitud ja ülevalpool, paremas või vasakus nurgas, see loomulik et igaüks hakkab oma nime ümbruses seda profiili muutmist otsima aga tuleb jälle seda lehte kerida
Otsingu väli võiks kohe välja toodud olla ja lisa nupuga Detailne otsing.
Siis on järgmine asi mis häirib on üritusele registreerumine
Teil on toodud see paremal freimis ära mis üritustele registreerida, kuid jah eks see võibolla harjumus aga ma ei kipu sinna freimile vaatama, loogiline on kui klikkad sündmuse peale kalendris sa näed kes on registreerunud ja seal samaski kus on inf toimumiskohast jms võiks olla ka nupp regitreeru üritusele, minule pole vaja infi et aitähh sa registreeritud vms vaid ma tahan näha seda samast registreeritud inimesi ja sealt ilusti leida ka oma nime nende seast või siis vähemalt et see vaheinf et sa registreeritud ja siis automaatselt suunaks sinna alglehele kus näha kes on registreeritud
Need on minul esimesed ettepanekud, kas teised arvavad sama?
Kusjuures ei toimi mudeli andmete, sageduse ja transpondri osas. Kui ma lähen registreeru üritusele lehele, ja panen vastava võisltusklassi juurde linnu siis sinna mingeid andmeid automaatselt ei kopeerita ja sealt edasi minnes on ka tulemus kus kirjas vaid võistleja nimi ja team.RandoM kirjutas:profiilist tuleb seaded paika keerata ja kõik toimib kui kellavärk. Registreerides andmeid muutes profiili ei muudeta (juhuks kui sa kasutad seda sagedust just ainult nendel võistlustel.
Mina, kes pole nüüd mitu võistlust osa võtnud... HUJJABELLAMISTOIMUB?! Mittemidagi ei saa aru
Uued rajad, registreerumine ei toimi, kus on võistluse toimumise info, kuhu ma vajutama pean, siis on veel litsentis vaja, kust selle saab?
Ei nori ja ei tule kahjuks ka võistlema seekord. AGA juhin tähelepanu, et nö "ringist" väljas mehed, kes iga päev siin foorumis kõiki postitusi läbi ei loe ja kõigega kursis ei ole... no ikka paras segadus kuubis!
Võistluse kohta INFO ühel lehel, regamine seal samas ja ongi kõik... hetkel vist pole seda
Ja kui ma nüüd seda litsentsi tahaksin (mille nõue VIST on kehtestatud?) - siis selle hankimiseks peaksin mingi vana teema üles otsima vist, mille eksistentsi juhuslikult tean...
Ei nori ja ei tule kahjuks ka võistlema seekord. AGA juhin tähelepanu, et nö "ringist" väljas mehed, kes iga päev siin foorumis kõiki postitusi läbi ei loe ja kõigega kursis ei ole... no ikka paras segadus kuubis!
Võistluse kohta INFO ühel lehel, regamine seal samas ja ongi kõik... hetkel vist pole seda
Ja kui ma nüüd seda litsentsi tahaksin (mille nõue VIST on kehtestatud?) - siis selle hankimiseks peaksin mingi vana teema üles otsima vist, mille eksistentsi juhuslikult tean...
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
Ei tea miks sa pead, mina määrasin endal profiilis kogu info ära ja nüüd teen kaks hiireklikki kui registreeruda tahan.asterix kirjutas:Aga miks peab üldse neid pidevalt kirjutama? Kas softis ei ole kirjas? Võiks ju ainult siis kui oled uus või omad uut pondrit.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Anti. Uurisin sinu probleemi ning viisin su profiili ühe muudatuse sisse (kustutasin võistlusklassi eest tühiku), nüüd peaks toimima. saad proovida?
Põhimõtteliselt oleks profiili uuendades pidanud ka võistlusklassi uuesti nimistust valima, aga seda ma unustasin muidugi öelda.
Põhimõtteliselt oleks profiili uuendades pidanud ka võistlusklassi uuesti nimistust valima, aga seda ma unustasin muidugi öelda.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
Nüüd toimib jah. Võsitlusetl eemaldamine muidugi ei toimi aga krt sellega. Just täna lõunalauas oli teemaks et elu oleks jube ilus... ilma arvutitetaRandoM kirjutas:Anti. Uurisin sinu probleemi ning viisin su profiili ühe muudatuse sisse (kustutasin võistlusklassi eest tühiku), nüüd peaks toimima. saad proovida?
- eerikkarts
mis freime, mida disainida?eerikkarts kirjutas:Minule värvilahendus meeldib, noh mis nüüd meeldib... ma vaatan praktilisuse poolest et on kontrast teksti tausta jms vahel ei ole kõik hall helesinine ja pingutades otsid mööda lehte teksti taga. Pealkirjad punased teemadel mis äratab tähelepanu, kui nüüd freime tuunida ja disainida pisut oleks 5+