Erkki,
mul ei ole midagi selle vastu, et teha HEAD asja, aga loota, et kui meil tuleb maailmatasemel rada, siis Suuri Ninasid tuleb karjakaupa võistlema, on pisut liiga optimistlik. Maailm on häid ja väga häid radasid täis, isegi EFRA GP'd on TÜHJAD, normaalse ühiskonna inimestel ei ole mingit vajadust käia kümnete kaupa välismaal võistlemas. Neil on omalgi tegemist ja välja minnakse enamasti ainult tiitlivõistlustele, Skandinaavia riikides on raskusi isegi Põhjamaade MV-le väliskülaliste meelitamisega. Me oleme maailma suhtes täielik ääremaa, asume karu p...ses, mingist maailmakaardile saamisest võib ju unistada, aga seda ei juhtu. OK, heal juhul saame kord 10-15 aasta jooksul omale ühe tiitlivõistluse, aga see on kõik.
Mis puudutab mudelite müüginumbreid ja sadu mudeliste, siis maailmas hinnatakse, et üle 90% müüdud TIPPKLASSI võistlusmudelitest ei näe mitte kunagi rada. Mitte kordagi. Igasugu RTRidest rääkimata.
Maja eskiisi vaadates tekib ka hunnik küsimusi, kas seda kõike on ikka vaja... juhataja kabinet 42m2? Mille juhataja, MTÜ? Meie mõnesaja miljonilise aastakäibega väikese äriettevõtte juhataja kabinet on ~2x väiksem ja raamatupidajaid mahub 12m2 peale 2 tükki... OK, arhiiv on eraldi
238 m2 kohvikut ja 90m2 kööki? Meil 5-kordses ärimajas on väiksem köök... tavaline mudeliraja "canteen" on max 10-15 istekohta + lisad õues.
Sellest, et "sama hoone teenindab ka muid ettevõtmisi" ei tasu eriti unistada, jäähallis on nagunii oma uisurent ja café.
Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on asjale lähenetud liiga optimistlikult. Mitte, et mulle ei meeldiks Suured ja Ilusad Asjad (TM), aga ma olen realist ja olnud mänguautonduse sees umbes aastast 1985...