MIKS SERVO LÄBI PÕLES ???

Siin kategoorias leiad erinevaid lihtsamaid ja keerulisemaid nippe ja artikleid kuidas oma mudelit paremaks putitada.
Vasta
männikmees

MIKS SERVO LÄBI PÕLES ???

Postitus Postitas männikmees » 03.03.2008 21:19

lugu järgmine: servo RHINO digi 4 multiplex kasutatud kahel võistlusel andis otsad peale aku laadimist. eelmisel õhtul oli kõik ok aga peale aku laadimist põles servo hetkega läbi (aku laadimise ja katsetamise vahe umbes 5 h). bagi pole niiskuses ega külmas rohkem olnud kui ainult maneezi võistlustel. vahetasin servo teise kasutatud RHINO digi 4 vastu ja see üritus lõppes sama moodi (servo-surm) aga see kord pool-tühja akuga ja jälle hetkega :roll: pregu on peal vana ja logu , aasta kasutatud mingi lihtne servo ja see elab veel :lol: .
KAS KEEGI OSKAB AIDATA :?: :?: :?:
ps: tegevus toimub 1:6 marder bagil
ilma mudelita Targutaja

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 03.03.2008 21:41

Ära sa jumala eest kirjuta, mis akuga tegu oli :) Äkki oli pinget selle servo jaoks liiga palju?

männikmees

Postitus Postitas männikmees » 03.03.2008 22:11

ollo kirjutas:Ära sa jumala eest kirjuta, mis akuga tegu oli :) Äkki oli pinget selle servo jaoks liiga palju?
aku : 1-katse : sanyo n-1900scr nickel cadium 1.2 v 5-elementi
kokku pandud "renovaar"-is ca 6-kuud vana
2 - katse : kasutatud , 1-aasta vana panasonic 1500 mah ni-cd 1,2v x5 elementi
:roll: :roll: :roll:
olen mõlemaid akupakke korduvalt kasutanud ennegi edukalt ja sanyo-pakkiga olen viimastel võistlustel osalenud
ilma mudelita Targutaja

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 04.03.2008 02:14

Sa ikka laadisid aku eraldi täis ja siis ühendasid aku vastuvõtjaga?
Rumal küsimus, aga pidin küsima. Äkki oled mingi laadimisjuhtme või laadimisotsa teindu ja seal miskit valesti ühendanud - laadija laeb akut samal ajal, kui see vastuvõtja küljes näiteks vms.

Mille järgi ütled, et servo läbi on? Kas proovisid ka vastuvõtja teise kanalisse? Kas gaasi-piduri servo toimib nagu alati?
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
Grim Reaper

Postitus Postitas Grim Reaper » 04.03.2008 08:08

1 loll pakkumine oleks ka kui see silmadevahele jäi .... kas oli sul voolu lüliti offi ikka lükatud kui laadima hakkasid??(arvatavasti oli) vb kärssas laadimise ajal läbi ja kui katsetama hakkasid ja siis pakud et akudes viga.

mul oli sama jama micro servoga (hitec hs-55).... kasutatud 1 võistlus ja eelmine mini-z võistlusel vaatasin et rool ei taha kuidagi keeramisele alluda :? :? arvasin et mingi raadiohäired (2.4 :? ).... läksin eemale ikka sama jama .... Märten siis andis uut servot proovida et kas töötab .... proovisin ja polnud probleemi .... miks servo saba andis seda ei oska öelda kuigi paistab vääääga imelik et 1 võistluse aint vastu pidas.mina kasutasin teda 4.8V peal aint.
Baltic champion 2015 Large scale 2WD
KONTAKT:555 628 95

männikmees

Postitus Postitas männikmees » 04.03.2008 22:53

lauri kirjutas:Sa ikka laadisid aku eraldi täis ja siis ühendasid aku vastuvõtjaga?
Rumal küsimus, aga pidin küsima. Äkki oled mingi laadimisjuhtme või laadimisotsa teindu ja seal miskit valesti ühendanud - laadija laeb akut samal ajal, kui see vastuvõtja küljes näiteks vms.

Mille järgi ütled, et servo läbi on? Kas proovisid ka vastuvõtja teise kanalisse? Kas gaasi-piduri servo toimib nagu alati?
laadisin ikka õigest otsast (olen sealt ennegi laadinud) kullost ostetud lüliti millel on aku-vastuvõtja-laadimis otsad :wink:
proovisime ka teisest kanalist ikka jama. ja sai ka gaasiservot ringi tõstetud see töötas igas kanalis :wink:
ilma mudelita Targutaja

männikmees

Postitus Postitas männikmees » 04.03.2008 22:54

Grim Reaper kirjutas:1 loll pakkumine oleks ka kui see silmadevahele jäi .... kas oli sul voolu lüliti offi ikka lükatud kui laadima hakkasid??(arvatavasti oli) vb kärssas laadimise ajal läbi ja kui katsetama hakkasid ja siis pakud et akudes viga.

mul oli sama jama micro servoga (hitec hs-55).... kasutatud 1 võistlus ja eelmine mini-z võistlusel vaatasin et rool ei taha kuidagi keeramisele alluda :? :? arvasin et mingi raadiohäired (2.4 :? ).... läksin eemale ikka sama jama .... Märten siis andis uut servot proovida et kas töötab .... proovisin ja polnud probleemi .... miks servo saba andis seda ei oska öelda kuigi paistab vääääga imelik et 1 võistluse aint vastu pidas.mina kasutasin teda 4.8V peal aint.
ma ei usu et akudes viga on. mingi teine jama peab olema :roll:
1-katsel laadisin akut jahh autol ja usun et lüliti oli õiges asendis :?
2-katsel oli aku pooltühi-täis ja laadijast väga kaugel aga servo ikka kärssas :(
ilma mudelita Targutaja

Kasutaja avatar
Grim Reaper

Postitus Postitas Grim Reaper » 04.03.2008 23:01

mu enda teadmatusest kärrsas mu baja servo maha .... äkki leiad siis abi :D eelviimane postitus .... (tomkari poolt)

http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=1545&highlight=hrs

äkki on kas vastuvõtjas midagi või siis servo elektroonikal on miskit juhtunud ... kuigi jah kui juba 2 servot on lahkunud siis ei saaks eriti servosid kahtlustada ....proovi teise vastuvõtjaga katsetada
Baltic champion 2015 Large scale 2WD
KONTAKT:555 628 95

männikmees

Postitus Postitas männikmees » 05.03.2008 08:05

Grim Reaper kirjutas:mu enda teadmatusest kärrsas mu baja servo maha .... äkki leiad siis abi :D eelviimane postitus .... (tomkari poolt)

http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=1545&highlight=hrs

äkki on kas vastuvõtjas midagi või siis servo elektroonikal on miskit juhtunud ... kuigi jah kui juba 2 servot on lahkunud siis ei saaks eriti servosid kahtlustada ....proovi teise vastuvõtjaga katsetada
saigi uus vastuvõtja ja jälle uus servo muretsetud (tänud erkile :) ) vaatame kas needus kaob :roll:
ilma mudelita Targutaja

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 05.03.2008 09:48

Vastuvõtja ei saa minu arusaama kohaselt mingil moel servot mõne hetkega läbi põletada. Ainus asi, kui signaali otsale normaalsest suurem pinge peale lasta, kuid et see hetkeks juhtuks nii, et hiljem kõik ok - küsitav.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 05.03.2008 11:23

lauri kirjutas:Vastuvõtja ei saa minu arusaama kohaselt mingil moel servot mõne hetkega läbi põletada. Ainus asi, kui signaali otsale normaalsest suurem pinge peale lasta, kuid et see hetkeks juhtuks nii, et hiljem kõik ok - küsitav.
Kodanik Rainel põles ka mitmeid kordi tänu vastuvõtjkale servo läbi ja peale vastuvõtja vahetust see mure kadus (mingi sisemine lühis)
http://www.sinule.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------
1:6 Elcon Cleon 2wd

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 05.03.2008 18:43

"mingi sisemine lühis" on väga üldine lähenemine. Täpsem diagnoos oleks abiks, et tulevikus probleemi vältida. Kas vastuvõtja karpi oli prahti sattunud, mis lühistas plaadilt mõned otsad näiteks või miks see juhtus?

Lihtsaim viis servost lahti saada on vist tõesti toite +6V servo signaaliotsa peale ühendada. Sisuliselt on see ka ainus viis hetkega servost lahti saada minu arusaama järgi.

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 05.03.2008 19:03

lauri kirjutas:"mingi sisemine lühis" on väga üldine lähenemine. Täpsem diagnoos oleks abiks, et tulevikus probleemi vältida. Kas vastuvõtja karpi oli prahti sattunud, mis lühistas plaadilt mõned otsad näiteks või miks see juhtus?

Lihtsaim viis servost lahti saada on vist tõesti toite +6V servo signaaliotsa peale ühendada. Sisuliselt on see ka ainus viis hetkega servost lahti saada minu arusaama järgi.
vot ma täpselt ei tea Raine peaks ka sõna sekka ütlema
http://www.sinule.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------
1:6 Elcon Cleon 2wd

Vasta