baja ss rool ja esiotsa kõrgus

Üldine off-road autode arutelu

Moderaator: petrolhead

Vasta
ronnie

baja ss rool ja esiotsa kõrgus

Postitus Postitas ronnie » 01.07.2008 16:13

hei,

ma olen nüüd saanud oma baja kokku! (sädelevad silmad ja aplodeeriv publik).

nüüd enne kui ma selle juraka käima lasen muru niitma siis tekkis paar küsimust.

nimelt esiotsa kõrgus maast on umbes 2cm - kas see on idle olekus okei kõrgus? Ta vist oli isegi natukene madalam standardkonfi järgi, aga ma kruttisin amortidest juurde. Minu jaoks tundub natukene madal - või sõitmisel tõmbab ta lihtsalt esiotsa piisavale kõrgusele, et esimene kivikene midagi puruks ei tõmba?

Teine asi.

Rooli otse olekus üks ratastest jääb sissepoole. Kas ongi nii, et tegelikult "otse" tähendab seda, et mõlemad esirattad on natukene sissepoole kokku või olen ma kuskil mööda pannud. Roolivardad mõõtsin ära ja mõlemad on sama pikkused. Võib-olla olen pannud mingi junni roolis natukene valesti kokku?

terv,
r

PS. kuidas ma pilte saan siia postitada kui mul endal pole mingit weebiserverit kus pilte hoida?

Kris-Timo

Re: baja ss rool ja esiotsa kõrgus

Postitus Postitas Kris-Timo » 01.07.2008 17:26

Terv,

Eks ta umbes nii kõrge olegi.

Rattad on sisse poole sellepärast, et kurvides kallutades oleks parem haardumine. Kui üks ratas rohkem, siis saad ülemist õõtsa reguleerida lühemaks või pikemaks.

Kui tahad ka enne resot väiksemaks muuta siis http://imageshack.us/
Viimati muutis Kris-Timo, 26.01.2009 17:48, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 01.07.2008 17:29

Esimene kokkujooks ei ole väga tüüpiline seadistuselemet. Vardad võivad küll ühepikkused olla, aga ilmselt on nad mõlemad liiga pikad. Enamasti kasutatakse esisillal lahkujooksu, et auto paremini pööraks.

Kõrgus seadista enamvähem nii, et õõtsad oleks maaga paralleelselt, sealt saab edasi minna.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

JAN

Postitus Postitas JAN » 01.07.2008 20:01

Pane manuaali järgi paikka nii nagu tehas on ette näinud , seal ju antud väga täpselt rooli varraste pikkused ja amordi seadistused .

ronnie

Postitus Postitas ronnie » 01.07.2008 20:04

noh,

ma ju teengi nii nagu manual räägib, aga mulle lihtsalt tundub see natukene veider, et rattad sissepoole lähevad.

Mis te arvate - mõistlik oleks siis need saada otseks idles? :)

r

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 01.07.2008 20:44

Sissejooks tõstab mudeli stabiilsust suurematel kiirustel ei ole nii äkiline ja terav pööramise suhtes. Mida rohkem tunned et pööramist vähe keerad otseks või siis lahku aga siis ole valmis mudelit kontrolli alt kaotama. Ma ei tea kuidas see tõde tagaveolistel paika veab. Üldjoontes olen ma nii esisilla kokkujooksust aru saanud

JAN

Postitus Postitas JAN » 01.07.2008 20:55

Ei ole põhjust muretseda , õpi selle seadistusega sõitma ja ümber seadistada saad alati . 8)

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 01.07.2008 21:26

Pea-aegu, et kogu tõde offroad seadistamisest on siin: http://www.teamxray.com/teamxray/showfi ... le_id=4461

Tagaveoline on küll mõnes osas kindlasti veidi teine, kuid põhitõed on põhitõed. Lisaks veel üldist: http://www.modelcar.ee/rcch/

Ma pole küll Bajaga eriti sõitnud, kuid kõrvalt vaadates keeramine eriti probleem ei paista olevat, küll aga stabiilsus, mida toe-in ehk sissepoole jooksunurk lisab.

Korraliku firma auto stock setup on väga hea alguspunkt. Mingi kõhutunde järgi oma teooriat laua taga arendama hakata pole ju väga mõtet :roll:
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 01.07.2008 21:58

võibolla ma olen lammas, aga kohe mette ei mõista kuidas esimene kokkujooks autot stabiilsemaks teeb? Tagumine kokkujooks kindlasti, aga esimene...?

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 01.07.2008 22:02

Targad onud on teooria kirja pannud ja kohalikud targad selle meie kõigi jaoks ka ära tõlkinud...
Kokkujooks tekitab stabiilsust: see tekitab efekti, mis suunab autot otsejoones liikuma. Seda kasutatakse enamasti taga, kus ta takistab tagaotsa "alt minemast", kui rehvid viiakse pidevalt hõõrdumisringi piirile ja iga konarus võib panna neid pidamist kaotama. Juhile tundub, nagu tagaots oleks tõeliselt "lukus", nagu mingi nähtamatu jõud hoiaks tagarattaid rajal.
Sellel on ka pahupool: kurvides, eriti aeglastes, võtab see pööramist palju vähemaks. Efekt võib olla nii suur, et esirataste haardejõust vaevalt piisab auto pööramiseks. Teisisõnu, liigne kokkujooks taga teeb auto alajuhitavaks.

Kokkujooks ees teeb praktiliselt sedasama: stabiliseerib esiotsa. Sellel võib olla hea efekt, kui tahad auto esiotsa kiirendamisel rahustada. See vähendab ka pisut pööramist, sissepööramine on palju vähem agressiivne.
... pärineb viidatud lingilt. "KUIDAS" - on seal pikemalt lahti seletatud ja kohe päris arusaadavalt, ei hakanud kopeerima.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 01.07.2008 22:05

ee, kõik on justkui õige, aga seda neliveolise puhul (stabiilsem kiirendusel). Baja on ju taguveoline nässakas, kus esisilda lükatakse tagant, ning igasugune lisakoormus mida kokku/lahkujooks seal tekitab mõjub stabiilsusele pärssivalt... Või olen ma ikkagi lammas?

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
kaval
Kontakt:

Postitus Postitas kaval » 01.07.2008 22:23

RandoM kirjutas:ee, Või olen ma ikkagi lammas?
ära muretse,lambaid on teisigi ,musti/valgeid :lol:
allar 562 91 000
Savage25sl/LRP ; Venom VMX-450,
ULL ON RÄÄKINUD !!!

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 02.07.2008 06:33

Ma ütleks vaid, etmina sõida ja kui midagi ei meeldi siis hakka kruttima. Pole mõtet suur teadust teha kuivalt kui väga sõitnud pole.
Mida mina aga teeksin: esi sild paralleelseks, esi õõtsad horisontaalseks või väheke sellest kõrgemaks.
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
parmaat

Postitus Postitas parmaat » 02.07.2008 21:33

mina panin nii nagu manualis ja väga hea sõita! Tegu on ikkagi tagaveolisega, millega on kõigil raskusi stabiilsusega mingil hetkel (rehvid kulunud, eri pinnased jne) ja enda vähene kogemus ütleb, et tehase seadistus on väga nn turvaline seadistus! Soovitan soojalt, endal küll esirehvid kuluma ei ole hakanud :), nii et silmale tundub hullem kui asi tegelt on! Mulle soovitati tagurataste kokkujooksu reguleerimiseks kasutada neid vahepealseid klotse, mitte kõige suuremaid, nagu manual soovitab! Eks Tartus saad teada! :o

ronnie

Postitus Postitas ronnie » 17.07.2008 15:48

heips,

teate mis - ise olin lammas - leidsin oma vea üles esiotsa kõrguse osas :D

parendasin selle ära ja baja esiots on nüüd oluliselt tugevam ja palju normaalsemal kõrgusel :D

njuubi värk, juknou :D

terv,
r
Baja 5b SS + Futaba 3PM
E-Maxx

Vasta