Algajale abi

Postita siia juhul kui ei leidnud muud sobivat kohta kuhu postitada.
Vasta
keijo84

Algajale abi

Postitus Postitas keijo84 » 27.08.2008 21:04

Kuna olen algaja aga oleks soov hakkata harrastama seda hobi siis küsin tegijatelt nõu, mida eelistada. Esimeseks sihiks olen võtnud On-road teema ja küsingi millist esiteks eelistada autodest..

NR 1: http://www.hobbybox.ee/?k=1&t=75

NR 2: http://www.hpi.ee/?lang=est&m1=1&m2=4&m ... k=6&prod=5

et millist eelistada..

või üldse alustada kohe Nitro masinast või oopis off-roadist...

igasugune nõu on oodatud..

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 27.08.2008 22:06

Tegu on muidugi väga erinevate autodega, aga ma sellest valikust pakuks pigem seda 1:18 Assot. Selle raha eest palju rohkem autot, suvel oli nendega rajal lõbu laialt, sees kindlasti veel rohkem. HPI E10 on küll suurem, aga sellega tema positiivsed omadused ka piirduvad.
Assoga on võimalik ka võistlustel omasugustega võidu sõita, selle HPI mudeliga ei ole paraku midagi muud teha, kui mängida. Korraliku 1:10 auto eest tuleb maksta kordades rohkem.
Nitrost küll alustada ei soovita, eriti sügisel... talv ju ukse ees ja nitroga (vähemalt onroadiga) pole enne järgmise aasta maid mütsigi teha.

Offroadi kohta võtku sõna mõni, kellele see meeldib, ma sellest rajal hüplemisest eriti ei ole aru saanud :lol:

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 27.08.2008 22:54

Teadsa Keijo. Ma tahan sind kohe tänada. Lustlik lugeda asjalikult esitatud küsimust tõsise probleemi kohta. Väheke vaheldust neile tahan saja krooni eest tuhatviissada kilomeetrit tunnis sõitvat autot, ok võib kahesaja eest ka. Täname.

Asjast: Asso "putukas" (1:18 skaala mudelite eestipärane hellitusnimetus) peab olema üks murevabamaid mudeleid, mida ma oma elus näinud olen (ma olen paljusid näinud ning muidugi samapalju on veel nägemata). Ta on karbist väljavõttes täiesti võisteldav ja konkurentsivõimeline, elektroonika pool on lollikindel (küll roppkallis, juhul kui peaks minema, aga õnneks on ka sellele aftermarket osade näol rohtu). Ehitus on üks vastupidavamate killast mida ma näinud olen (jah, kindlasti on suur osa sellest seotud tema väikese kaaluga). Ja mis siis, et tema roolimehhanism loksub +-20 kraadi ning mis sellest, et rattaid keerates väänab servo ka natuke põhjaplaati. Ei ole hullu ka sellest et Citroeni, Mitsu ja Subaru kered on rohkem nunnud kui ilusad, sest ta vana tõhk on lihtsalt nii tore, nii murevaba ning nii nunnu, et ta lihtsalt ei ole nõus rahulikult diivanil lesima, vaid nõuab pidevalt, et teda sõitma viidaks.

Minu 1:8 offroad kogub igatahes tolmu, ma hakkan vaikselt aru saama mida Olev on pikka aega proovinud selgitada. Onroad on kuratlikult FUN.

Tolle HPI auto kohta ei oska ma Olevit enam kuidagi täiendada aga ma usun, et ma ei pane väga mööda, kui väidan et onroadi alustada mujalt kui "putukaklubist" oleks nagu hakata kopteriga lendama nii, et sul Lamat pole kunagi olnud (või istuda tsikli selga nii, et velo peal püsti ei püsi).
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 28.08.2008 06:12

E10-t pole putukaga mõtet võrrelda jah.
E10 on ikka puhktalt hästi tagasihoidlikult alustada sooovivale inimesele.
Putukate osast pakkuks Assole võrdluseks kõrvale LRP .18 masinaid..
Selline näiteks: http://www.lrp.cc/en/news/news/news/?tx ... 4ba1f14c4f
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

keijo84

Postitus Postitas keijo84 » 28.08.2008 06:23

Tänan mehed...nüüd pole enam millegi üle pead murda..kui läheb ostmiseks siis Asso(putukas)..

keijo84

Postitus Postitas keijo84 » 28.08.2008 18:33

Mis siis selles masinas head on Assoga võrreldes...

Peaks see sama olema vist...

http://www.hpi.ee/?lang=est&m1=1&m2=4&m ... k=6&prod=8

mudeli juures olev jutt küll päris hea..

Üks väike asi veel kas RTR kompleksus tähendab seda et "osta ja sõida", et kõik vajalik võistluseks olemas..

ootan soovitusi...

Saabu

Postitus Postitas Saabu » 28.08.2008 19:32

keijo84 kirjutas:Mis siis selles masinas head on Assoga võrreldes...

Üks väike asi veel kas RTR kompleksus tähendab seda et "osta ja sõida", et kõik vajalik võistluseks olemas..

ootan soovitusi...
Selle mootor natukene nõrk vb. Aga RTR tähendab et Ready to run ehk valmis jooksma. laed aku täis ja sõidad.

olerex

Postitus Postitas olerex » 28.08.2008 20:18

ootan soovitusi...
Ei oska antud mudeli kohta midagi öelda kuid julgen oletada et neid on eestis vaid üksikuid ja seega varuosade saadavus pole samuti nii hea. Kindlasti ei soovita millegi muu poole vaadatagi sest ainult assoga sõidab võistlustel AKTIIVSELT ~18 inimest, oma LRP-ga oled nagu lehm lambakarjas. Varuosa-ja tehniline tugi on kah võistlusel kohapeal olemas kui midagi vaja peaks olema.
Jonas Nahkor

Team Xray

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 29.08.2008 02:11

ootan soovitusi...
Mis on parem:
Turnbuckled stockis kaasas. (asso upgrade ~190kr; kas ka vajalik?)
Puldipatareid stockis kaasas (~70kr)

Mis on kehvem:
Võistluslegaalset mootorit ei ole stockis kaasas. (280kr)

Kõike muud näeb alles siis kui mõni reaalselt ka liikvel on.
Vahel on hea olla lehm keset lambakarja, näiteks siis kui piima on vaja, aga seda luksust, et osta mudelit mille kohta puudub kohalik know-how peaksid ja võiksid Eestis endale lubada (ja ma ei mõtle finantsiliselt) kahe käe sõrmedel üles loetavad inimesed. Sa võid sattuda väga hea toote otsa, samas võid lõpetada ka kanistri kütuse, tuletikkude ja konkurentsivõimelise mudeli ostuga, aga taaskord soovin rõhutada, et Eestis pole mitte ükski selle klassi mudel veel rajal liikunud, ehk enne kui realistliku hinnangut saab anda võid vabalt kogu eelnevat (ja järgnevat) arutelu võtta teoreetilise plämana. Ja isegi kui ostetud toode peaks kehvaks osutuma (ei mõtle praegu LRP S18TC'd vaid üldiselt tooteid) siis oled sa vähemalt kogemuse võrra rikkam. Ja seegi on juba väga suur asi.

PS: Ennetades küsimust siis jah, mul pole elu, et ma kell kolm öösel mudelifoorumis istun :)
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 29.08.2008 06:10

Ainult pilte vaadates tundub LRP auto olema pikem... kas see ka tegelikult nii on? Või on ta lihtsalt madalam. Igatahes, pikem teljevahe võiks anda oluliselt parema suunastabiilsuse (loe: vähem spinne), samas väga käänulisel rajal on ta võibolla pisut raskem pöörama saada. Reaalselt näeb seda siis, kui keegi sellega sõitma tuleb, võibolla pannakse hoopis 18 Assot põlema :lol: See oleks edevam vaatepilt, kui üksik põlev LRP.
Aga nagu Rando ütles, puudub Eestis hetkel reaalne võrdlusmoment. Võimalik, et kuu või kahe pärast on see juba olemas...

Kasutaja avatar
Zebra1188
Kontakt:

Postitus Postitas Zebra1188 » 29.08.2008 08:42

Oli kuulda, et Sauel tuleb 1 kodanik (vähemalt) LRP putukat proovima :)
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC

HPI & Hotbodies Team
---------------------------
Never knock on Death's door: ring the bell and run away! Death really hates that!

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Has thanked: 9 korda
Been thanked: 1 kord
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 29.08.2008 08:56

Huvitav kas neid tuleb ka mitte RTR versioonina Eestisse...?
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 29.08.2008 10:12

Eile tegin pildid assost ja lrp'st koos, et oleks hea võrrelda... praegu uppivad...

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 29.08.2008 10:56

Üldised väljanägemised (Asso oli nagu näha juba mõneti kasutatud ikka ja LRP uus)

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

link (et suuremaid pilte vaadata): http://hpi.ee/gallery/main.php/v/users/ ... 8.JPG.html

Vasta