Alpro 4. 1/5 onroad - hopefully the last one!

Postita siia juhul kui ei leidnud muud sobivat kohta kuhu postitada.
Vasta
Kasutaja avatar
Alpro

Alpro 4. 1/5 onroad - hopefully the last one!

Postitus Postitas Alpro » 13.07.2009 13:38

tahaks jagada teiega ühte kogemust, kindlasti ei taha ma kellegi poole näpuga näidata ega mõnitada vms.
küll aga tahan jagada seda kuidas olid sisustatud minu viimased 2 nädalat, st KÕIK õhtud peale tööd ja ka. nädalavahetus, kokku 12 päeva.
iga sammu kohta pilti ei jõudnud ja ei viitsinud teha aga mõned pärlid siiski võtsin kaadrisse :)

Lugu sai siis alguse sellest, et soetasin endale sellise auto:
Pilt

hind tundus hea, 8000, kui läksin autot ostma siis teadsin, et saan auto, see, et ma veel kilodega kasutatud rehve saan ja paari täiesti tutikaid ei osanud ma ettegi kujutada.
Auto oli täpselt sellises seisus nagu ta pildi peal on, esisild maas, ja ei ühtegi polti ega mutrit kaasas. Kohe oli näha, et auto on MEELETULT must. See hakkas veelrohkem silma kui paljastasinn põhjaplaadi:
Pilt
Pilt

piltidelt pole kahjuks näha kuid see pole lihtsalt liivakiht mille saaks pintsliga maha hõõruda ;) vaid mõnusalt sissesöönud mustus mis heaga ei taha kohe kindlasti maha tulla:(
polnud hullu, pesuvahend ja paljastatud põhi kätte ning vanni poole :)
peale 3H hõõrumist ja piinavaid seljavalusid nägi pilt juba parem välja:
altpoolt:
Pilt
ja ülevaltpoolt:
Pilt

üldkokkuvõttes kulus siis 5 õhtut ja 2 päeva (laupäev & pühapäev), et auto osadene näeks välja sellisene:
Pilt

siia kulus ka päris palju pesu/leotus/puhastusvahendeid :)
peale kogu seda pikka ja väsitavat suurpuhastust tuli lõpuks ka see õilis kokkupanemise rõõm :)
selleks ajaks olid ka (peaaegu) kõik vajalikus asjad kohale jõudnud, tänud sulle Hr. Terras, ja nii ma siis alustasin komplekteerimist...

huvitavatest avastustes:
-10st poldist mis ma pidin lahti keerama 9-ga oli mul tõsiseid probleeme, kas oli keermeliimiga üle ujutatud ja seega väga kinni ning mul õnnestus pead üle keerata VÕI sisi oli juba ennem mind üle keeratud :(
-kuna ühtegi kinnituspolti kaasas ei olnud siis pidin käima ehitupoest ostmas ajutiseks lahenduseks polte ja mutreid mida enaldi varus ei olnud
-kõik ratta ja diffri laagrid olid "kutud" needki sai uued muretsetud, ma olen näinudigasusu laagreid (LOE: mul oli Baja millel ma pikka aega ei vahetanud laagreid....) kuid see pilt hämmastas minu silmi
-väidetavalt olid kõik 3 servot mingid superlux, 2 on tõesti normi, kuid suur roolikas on plastikhammastega vana analog plönn (mis mind ka võistlusel Lätis alt vedas), see-eest on üks norm suuruses servo võimeline tõmbama 14,7 kg :O
-avastasin, et esisilla võllid on kuidagi pikad :S helistasin endisele omanikule ja uurisin, et miks nii, kuidagi see sild ei taha kokku istuda, ütles, et jah, said isetehtud võllid muretsetud kui need tulid tiba pikemad välja (mingi ca 2cm) et mul oli sinna mingi oma häkk tehtud :P ok, kuid hiljem sain ma aru MIKS tal originaal võllid kõveraks läksid;
nimelt on FG esisilla pukid kaldega, ja MÕLEMAD pukid peab kinnitama kere külge samasuunalise kaldega, tal oli aga suure jõuba sild kokku pantud nii, et sukid vaatasid üksteise poole, illustreerimaks panin hiljem silla korraks nii ka kokku:
siit ka näha kui palju pikemad on võllid. Selline pukkide asetus tähendab ka seda, et põhja peael ei taha nad ilusti istuda, august vaatab pukk umbes sentimeetri võrra mööda, kuid suure jõu abil saadi see sinna kinni :P
Pilt

kahjuks on ka mootori kompressioon kahtlaselt madal, arvan, et üks kolvirõngas ei tee talle üldsegi halba :P

kuid kõigele sellele vaatamata olema ma oma FG EVO 07-ga rahul, seda enam, et nüüd on kogu see pikk jutt minevikust ja kõik mainitud asjad on "üle käidud" ning vahetatud/putitatud/juurde ehitatud!
ning loomulikult ei saa ma mainimata jätta, et Lätis sai juba autot ka võistlusel seadistamas käidud, kõik kalded ja nurgad on küll silma järgi pantud kuid enamvähem veerema sain ma selle auto küll.
nüüdseks vaja ainult kerepostid veel kätte saada ning uus kere muretseda, kuid see jääb vist järgmisesse hooaega.

seeg alihtne arvutus 8000 +ca 2K varuosasid + meeletult inimtunde ja muid pisividinaid ning mul on olemas puhas ja korralik FG EVO 07 :twisted: (OK, pidureid veel ei ole)

tänan lugemast ja tähelepanu eest
FG EVO 07 _ MCD RR V4 Competition _ Asso 12R5 _ Asso RC18R "4wd 1/12" _ Mini Z MR02 F. F50 Stock _ VRC
Get connected: 527 2779

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 13.07.2009 14:15

...ee..kuhu see koer nüüd matud oli? Et kasutatud asi on kasutatud asi ning on suisa kohustuslik proovida temaga enne sõita. Ja ka siis arvesta, et ei saa sa täit tõde objekti ajaloost, mistõttu tuleks poole vee lalla kaubelda :)
Kui ostad osadena (loe proovisõitu teha ei saa), siis .....siis....eeee...äää..noh oledki seal, kus sa praegu oled :D
http://www.hot.ee/h6bekuul/

Kasutaja avatar
Alpro

Postitus Postitas Alpro » 13.07.2009 14:21

hmmm... ma nii skeptiline ei oleks!

ja omadega olena ma preagu väga heas kohas kuna ka oeln rahaliselt kulutanud ca 10K ja saanud endale täiesti korraliku aparaadi ;) võta võrdluseks et uuest peast maksab vist auto ilma elektroonikata 24 kui ma ei eksi või no igaljuhul isegi 20K siis olen ma hetkel iga teise krooni tasuta saanud :P

aga ehitamine ja auto selgeks õppimine on alati lust ja lõbu :!: vähemalt minu jaoks
FG EVO 07 _ MCD RR V4 Competition _ Asso 12R5 _ Asso RC18R "4wd 1/12" _ Mini Z MR02 F. F50 Stock _ VRC

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 13.07.2009 16:22

Njaa... ma ei teagi, kas nutta või naerda, tunda rõõmu või muret... aga ma ei saa endiselt aru, kuidas SEE saab 10k või 24k maksta :roll: Õigemini, miks selle eest ollakse nõus maksma 10k või 24k ? :)
Viimati muutis lauri, 13.07.2009 16:23, muudetud 2 korda kokku.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Arps

Postitus Postitas Arps » 13.07.2009 16:22

Tubli Allan 3 Carsoni sul juba on ja nüüd 1 FG nii, et ootame 2 veel :lol:

Kasutaja avatar
Alpro

Postitus Postitas Alpro » 13.07.2009 16:52

Lauri, ma arvan, et see käib ikka seda vanasõna moodi: kellel meeldib tütar kelle isa :twisted:

Ei, Arpo, EI!

aga nüüd hakkan "kiiret Carsonit" küll ehitama :P

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 13.07.2009 17:04

Eieiei... sellest ma saan aru, miks mõnele meeldib tütar ja mõnele isa. Aga sellest, miks selle eest 10k või 24k ollakse valmis maksma, ma ikkagi aru ei saa :( Ma loodan, et Jaan võtab ka sõna, et seda siin foorumis arutada.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
Alpro

Postitus Postitas Alpro » 13.07.2009 17:17

ok, Lauri, hind on siis küsimus, aga mis sa arvad võrdlusest:
Eesti, ASSO maaletooja, mudel 12R5, ainult puhas šassi oli letihind 4200, jah USAst tellides...
isegi võtame siia arvutusse et tellime mudeli USAst siis näiteks, ostame juurde rehvid (neid pole kaasas) elekrtoonika ja mootori, palju kokku tuleb?
ma hetkel pean jooksma, aga hea tehnikaga tuleb enamvähem sama hind :P
seega kilo ja hinna koefitsent on vägagi 1/5 klassi kasuks :wink:

ja mitte et ma tahan öelda, et ainult ASSOga nii on, võtame ükskõik millise üle keskmise kvaliteedi 1:10 auto, hmmmmm... ahaa, meelde tuli, Ollo toob Schumi toodangut maale, hea mudel koos hea elektroonikaga palju tuleb kokku? kindlasti üle 10K

p.s. ja siis veel räägime hooldusest ja varuosadest :P ma sõitsin Carsoniga 8 võistlust ära ja mul ei läinud ühtegi varuosa katki! ma arvan, et ka FG mehed ei saa kurta, et nad just väga palju osasid peavad vahetama ja rehvidest piisab jooksust hooajaks ;)

JAN

Postitus Postitas JAN » 13.07.2009 22:26

Et seda teemat jätkata ja lõpuni arutada peaks siiski teemasse süvenema ja teada saama , et milleks üldse see teema on jõudnud arutlusele , sellest aru ma ei saa. Kas , et näidata mis vahenditega autot puhastada , või , et kui palju auto uuena maksis , ainult seda ma tean, et oli ta ju (tervena)Torgeri jagu kunagi ja minu treitud pidurikettad praegugi . 8)

Kasutaja avatar
Tõnu2

Postitus Postitas Tõnu2 » 14.07.2009 07:28

Kui on küsimus miks sellist asja osta siis kindlasti selle pärast, et saaks pool tundi ilma lisa vaevata sõita ja ei peaks kõik aeg muretsema kas sureb ära.

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 14.07.2009 10:43

ja teema lõpetuseks võin lisada, et kiire otsing jebaist andis kasutatuid komplekseid sõidukorras isendeid (koos hüdropiduritega) tiba alla 500 euri mitu tükki. uute 08 eest küsitakse tõesti 2k euri!
http://www.hot.ee/h6bekuul/

Vasta