Väikeste mudelistide võidusõidu idee!

Postita siia juhul kui ei leidnud muud sobivat kohta kuhu postitada.
Vasta
Kasutaja avatar
tony012
Postitusi: 786
Liitunud: 29.12.2006 12:22

Väikeste mudelistide võidusõidu idee!

Postitus Postitas tony012 » 26.08.2011 14:48

Paari sõnaga oleme potensiaalsete tarbijatega juba nõu pidanud...

Tahaksin uurida laiemat arvamusepinda oma ideele.

Hetkel on paljud mudelistid vohama pääsenud, ehk siginud... juba hetkel on aktiivmudelistide peredes alla 10 aastaseid tegelasi, kes kah vahest pulti käes hoiavad ja võistlustel kaasas käivad jne. Ja sihukesi tuleb juurde... paariaasta vanuseid mudelismihakatisi on ju meil pool foorumit täis.

Korraldaksin U10 (alla 10 aastastele) lastele oma võidusõidu, mis toimuks siis samal päeval, kui toimub mõni muu mudelivõistlus. Kõikidesse võistluspäevadesse on võimalik mahutada kaks 10 minuti pikkust sõitu. Nii väikestel pole mitte mingil juhul jaksu ja püsivust, et võistelda kaasa kogu päev, aga 2 sõitu oleks just paras. Need sõidud ei peaks olema ei esimesed ega ka viimased... algusesõitudes on võistlejatel endalgi sigimist ja sagimist ja saabumise toimetusi... ja lõpus on kõigil väsimus ja pigem äramineku mõtted.
Samamoodi peaks arvestama asjaoluga, et pisilane võibolla üldse ei jäksa tervet päeva kohapeal olla, siis on võimalus, et lapsevanem toob pisipiloodi kohale veidi enne oma sõitu ja vajadusel on siis võimalik pisilasega enne suure võistluspäeva lõppu ära minna jne...
Parimad ajad väikeste sõitude jaoks oleks kl 12.00 ja 14.00 (mõlemad ajad on loomulikult nihutatavad vastavalt põhivõistluse ajakavale).

Formaat: sõidaksime 2x 10 min... Loeme ringid kokku ja saamegi paremusjärjestuse... võibolla see polegi kõige olulisem, võistlemisrõõm vast suurem... aga iga korraldaja peaks suutma väljastada igale võistlejale diplomi ja pulgakommi (näiteks).

Tehnika: sõidaks 1:10 elektribagi või elektritragiga, tagaveolisega... seda just selle pärast, et sellise autoga saab sõita nii sees, kui väljas; nii onroad kui ka offroad rajal. On täiesti selge, et sellises vanuses lastel on võimalik sõita siis, kui võimsust või gaasi on kõvasti piiratud, ehk siis eriliselt ei peaks muretsema ka sise vaibavõistluse korraldajad... Ilmselgelt ei tule sinna keegi võistlema piiramata 3,5 keeruse mootoriga, mis vaibast niidid välja tõmbaks...

Milliste võistluste raames seda teha: ma ei näe mitte ühegi Eesti pinnal toimuva RC mudeli võistluse formaati ja ülesehitust vaadates, et neid kahte sõitu pole sinna võimalik panna. Esimene mõte sellise sõidu kohta tuli mul Saue onroad võistlustel, aga vabalt on samasugused sõidud tehtavad ka igal väli offroad võistlusel.

Kulud: kui mõni korraldaja ütleb, et selle 2 sõidu korraldamisega on suuremad kulud, kui need kuni 10 pulgakommi ja 10(umbes) diplomit; ja seoses nende muude suurte kulutustega ei saa sellist sõitu teha, siis ma tahaksin neid põhjuseid teada...

Ja nüüd arvamused: Palun vabalt vastata kommenteerimise käigus järgmistele küsimustele:

1. Kui korraldaksin võistlust, siis kas teeksin seesugused sõidud?
2. Kas selliste sõitude olemasolu võistluste raames oleks piisav põhjus pere noorima mudelisti nuiamisele lisaks et osta see tagaveoline elektrikas.
3. Kas seesuguse võiduajamise olemasolu ja pere nooremate liikmete osalemine segaks suurel määral põhivõistluse kulgu ja osalemist?

Tõnis...
Associated RC10 B74.1
Associated RC8 T3.2E
Associated RC8 B4
Element Enduro Pro

Kasutaja avatar
edvin
Postitusi: 612
Liitunud: 05.01.2008 14:10
Asukoht: Tallinn

Re: Väikeste mudelistide võidusõidu idee!

Postitus Postitas edvin » 26.08.2011 18:58

Väga tubli! Müts maha sinu ees! Saue oleks vist ainuvõimalik, kui Randol mõni geniaalne mõte tekib talveks, siis ka tema Randorace. Kui mu vastav nädalavahetus juhtub vaba olema, aitan sebimisel.
Vaatame mis poisid Kullos sellel õppeaastal kohale ujuvad, äkki saaks sealtki mõne uue kuti kohale tuua.

NB! Sellise segasumma suvila võistlusklassi tasu peab olema 0. Või siis sümboolne 1€.

Ja kuidagi peab ikkagi ära piirama, et keegi ei tuleks oma blingbling 3,5 keeruse auto ja uuete offroad rehvidega Saue rada purustama.
Rocka hobikas on müügil rahakotisõbralikud 4wd autod. Ma arvan, et ka neid ei peaks eemale hoidma.

OT: Praegu on Solarise keskuses vaba aja infomess”NOVAATA 2011″. Kullo oli täna väljas, Maiduga eesotsas. Mulle meeldis, et mõned esikad oli väga huvitatud oma võsukeses mudelismipisiku tekitamisest. Uuriti, puuriti ja esitati väga mõistlikke küsimusi, kusjuures just emmede poolt. Kusjuures, absoluutselt kõik ütlesid, et mitte kuskilt ei saa infot! Vaevalt et nad ise väga oskasidki seda infot leida, pigem tähendab see seda, et info ei jookse neile iseenesest sülle. Selles mõttes on praegune Solarise toimunu ja koolialguse üritused väga teretulnud ( 1. sept. vabaduse väljakul, 2-3 Rockas ja 4 sept. Kullo lahtiste uste päev).

Mudelsport
Mudelsport
Postitusi: 30
Liitunud: 12.12.2006 00:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Väikeste mudelistide võidusõidu idee!

Postitus Postitas Mudelsport » 27.08.2011 10:47

Väga hea idee. Motokrossis 5 aastastel rajal emmed issid kaasa jooksmas. Mina unistan lisaks Eesti koolinoorte Meistrivõistlustest. Arvan ,et algajatel ei ole väga oluline milline mudel, sest rohkem auru kulub võistlemise korraldusest arusaamiseks. Vaja teada mis ajal peab kuskil olema ja kes mida tegema. Algaja koolitust ja kursusi ei korralda ükski mudeliala. Mudelipood on püüdnud fondidest lisaks raha leida ,et sellise koolitusega tegeleda. Kahjuks seni tulutult. Laste võistlus peaks olema lühike, maksimaalselt 2 tundi ja kõik võiksid saada diplomi. Uurin, kui palju ma Kullost diplomeid saaksin. Kui tekib piisav huviliste grupp, kes aitavad korraldada löön punti. Üksinda ei vea välja.
1. September on Vabaduse väljakul Aabitsa pidu 1. klassi õpilastele. Kullo automudelistid on kohal 14.00-16.00. Uurin Kullost veel ,mis üritus ja mida muud toimub.
www.mudelipood.ee
mudelsport.pood@mail.ee
Ära virise - tee!

ollo
Postitusi: 1613
Liitunud: 27.07.2005 14:47
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Väikeste mudelistide võidusõidu idee!

Postitus Postitas ollo » 27.08.2011 22:15

Vabalt võiks teha mingeid "tillusõite". Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on 10 minutit siiski väiksematele liiga pikk aeg kontsentreerumiseks, pigem on see 3-5 min korraga. Sõltub muidugi vanusest, aga ma ei kujuta oma 6-aastast küll ette 10 minutit paigal seismas.

Vasta