"Savage 25" VS "3,5" VS "X"

Üldine off-road autode arutelu

Moderaator: petrolhead

Vasta

Sinu eelistus oleks:

Savage 25
1
3%
Savage 35
1
3%
Savage X
28
93%

Hääli kokku: 30

priitpo

"Savage 25" VS "3,5" VS "X"

Postitus Postitas priitpo » 21.05.2006 12:16

Tere, paar küsimust ühelt võhikult....

Mis oleks iga auto eelised ja puudused võrreledes teistega (mootori suurus ja võimsus see kõige selgem vahe..... kuid mida veel jälgida).....

Eelkõige tahaks autot nö fun'imiseks, ja ehk ka mõnelt võistluselt läbi põigata....

Mida keegi soovitaks ja miks?

Tegelikult oli juba praktiliselt USA'st TRAXXAS REVO tellimus kokku pandud, kui juhuslikult leidsin HPI Eesti lehekülje.... Nüüd tundub nagu HPI vähe loogilisem, kuna on lootust, et kui mõni asi saba annab siis on varuosa vähe lähemalt ja kiiremini võtta....

Plaan oleks auto soetada mingi lähema kuu jooksul.....

Äkki asjatundjad jagavad paar vihjet...... ja mõtlevad "valjult"

tänud

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 21.05.2006 13:34

Niih, nendest masinatest siis:

Savage 25 - ainult üks asi meenub kohe, mis teda 3.5'st ja X'ist eristab: tootmine on lõpetatud ja tema asenduseks ongi uus X.

Savage 3.5 aka "Classic" on kunagise esimese Savage21 uuestisünd mõningaste kosmeetililste ja väheste tehniliste uuendustega. Midagi Savage 25'st erineb praktiliselt vaid mootori ja käivitus mehanismi poolest (3.5-l on pullstart, mis tuleks minu arvates kohe rotoka vastu vahetada).

SavageX on kõige viimane mudel neist ja temal on parandatud paljusi tehnilisi lahendusi, mida savagetel kritiseeriti. Raskuskeset on madalamale lastud, spur-geari on võimalik vahetada lihtsalt, diffrid on lihtsasti kätte saadavad. Üldse on rohkem mõeldud hooldamise lihtsustamise peale. Kaalu oli vist samuti kaotanud. Mootor on tal kubatuurilt sama, mis oli Savage25'l - 4,1ccm kuid edasi käib kibedamalt kõrvalt vaadates kuid see oleneb enamusjaolt seadistuse täpsusest. Ainuke asi, mis on jäänud piisava tähelepanuta SavageX-i disainimisel on tema gaasi/piduri hoovastik, mida sellisena nagu ta tehasest tuleb on rattaid plokki pidurdama saada suhteliselt võimatu. Samas selle ümber ehitamine on kukepea ja tehtav käepäraste vahenditega. Samuti ei erista see SavageX'i teistest savagetest - neil kõigil on see hoovastik täpselt sama (va 1 vedru jäikus).

Oma kogemuse baasil võtaksin X'i ja ma arvan et oma Savage25-le ostan edaspidi peale X-i juppe nendele kohtadele, kus vahetamine edu annab (käigukasti korpus, bulkheadid jne..)

Loodan, et said selle info, mida tahtsid.
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 21.05.2006 17:38

X

ei ole mingit kahtlustki, Kõik teised on ainult endale (hoolduse osas) peavalu tekitamine.

Samas REVO on ka väga püss ;)
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

supi

Postitus Postitas supi » 28.05.2006 20:35

tomkar kirjutas:Ainuke asi, mis on jäänud piisava tähelepanuta SavageX-i disainimisel on tema gaasi/piduri hoovastik, mida sellisena nagu ta tehasest tuleb on rattaid plokki pidurdama saada suhteliselt võimatu. Samas selle ümber ehitamine on kukepea ja tehtav käepäraste vahenditega.
Seletaksid ehk lähemalt seda kukepead...Mu X-il on täiskiiruselt nulli pidurdamis maad ikka kõvasti üle 20 meetri...Pean pidevalt üle katuse rulluma, et seintesse sõitmist vältida jne. :D

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 29.05.2006 05:56

supi kirjutas:Seletaksid ehk lähemalt seda kukepead...Mu X-il on täiskiiruselt nulli pidurdamis maad ikka kõvasti üle 20 meetri...Pean pidevalt üle katuse rulluma, et seintesse sõitmist vältida jne. :D
Kui ta sul pidurdab nii, et tagumik maast lahti siis on sul kõik Ok.

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 29.05.2006 06:21

tomkar kirjutas:
supi kirjutas:.Mu X-il on täiskiiruselt nulli pidurdamis maad ikka kõvasti üle 20 meetri...
Kirjutab ju et ei pidurda.

supi

Postitus Postitas supi » 29.05.2006 06:51

kpihus kirjutas:
tomkar kirjutas:
supi kirjutas:.Mu X-il on täiskiiruselt nulli pidurdamis maad ikka kõvasti üle 20 meetri...
Kirjutab ju et ei pidurda.
:DDD Kirjutasin jah... Ok-ist on tegelt asi väga kaugel... See pidurdus varras ei suuda yldse seda kruvi keerata seal kylje peal...Ja tagumised rattad ei tõuse ka kindlasti mitte maast lahti...

Kasutaja avatar
imm

Postitus Postitas imm » 29.05.2006 07:13

lahendus sinu probleemile http://www.hpi.ee/gallery/closeups?page=5
kui ma ikka probleemist õigesti aru sain :wink:

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 29.05.2006 09:04

supi kirjutas:...Pean pidevalt üle katuse rulluma, ..
Ma sellest järeldasin, et pidurdad üle nipli ... ju siis sain valesti aru ...

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 29.05.2006 09:55

tomkar kirjutas:
kylge ette ja yle nippli :) päris raske trikk, kui eesmärk on ratastele jääda ;)

supi

Postitus Postitas supi » 29.05.2006 17:14

kpihus kirjutas:
tomkar kirjutas:
kylge ette ja yle nippli :) päris raske trikk, kui eesmärk on ratastele jääda ;)
Just,kyljega ja siis paar tiiru yle katuse ja hops ratastele tagasi...õnnestub igakorraga :D
imm kirjutas:lahendus sinu probleemile http://www.hpi.ee/gallery/closeups?page=5
kui ma ikka probleemist õigesti aru sain :wink:
Panin mingi kummi sinna ja nüüd on veel hullem, pidureid üldse pole...panin kohe täie tinaga vastu seina, et kindel asjas olla... Jah pidureid pole, kardaan kadus ka ära :D

Kasutaja avatar
japiitov

Postitus Postitas japiitov » 29.05.2006 17:20

äkki on servo nõrk mul oli varem sama jama see on koht kus ei tasu üldse koonerdada :wink:

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 29.05.2006 20:10

idee pole selles kummis vaid selles kremplis mis on servo otsa ehitatud. Antud kumm on seal vaid selleks, et pidur ise ei rakenduks peale vajudes.

supi

Postitus Postitas supi » 29.05.2006 20:25

tomkar kirjutas:idee pole selles kummis vaid selles kremplis mis on servo otsa ehitatud. Antud kumm on seal vaid selleks, et pidur ise ei rakenduks peale vajudes.
Irw... see oli hea, nusserdasin seal mingi kummiga tund aega :D ... Aga jah,see krempel küll ei näe käepärase vahendina välja...Kust siukest asja saada? .. Ja mis selle tööpõhimõte on?
[url=http://www.newgrounds.com/portal/view.php?id=199056]hihihi[/url]

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 29.05.2006 21:14

Sele asja tööpõhimõte erineb suures osas originaalist vaid ühe asja poolest:
"Gaasi hoovastiust ei "tõmmata" piduri rakendudes vaid hoob püsib piduri rakendudes vabalt paigal."
Kõige paremini on see sellel pildil. See ülemine, antud vedru mida seal kokku surutakse võib isegi puudu olla (juhul kui karburaatoril on vedru, mis gaasi tagasi tõmbab).

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 01.06.2006 07:35

Siin paar vanemat pilti samast asjast - ma ehitasin endal asja ümber enne kui üldse masinat käima olin pannud ... Ma siis veel küll ei teadnud, miks see hea on kuid savage-centralis oli see üks "must have" upgrade ja maksis väga vähe...

priitpo

Re: "Savage 25" VS "3,5" VS "X&

Postitus Postitas priitpo » 14.06.2006 11:44

priitpo kirjutas: Tegelikult oli juba praktiliselt USA'st TRAXXAS REVO tellimus kokku pandud, kui juhuslikult leidsin HPI Eesti lehekülje.... Nüüd tundub nagu HPI vähe loogilisem, kuna on lootust, et kui mõni asi saba annab siis on varuosa vähe lähemalt ja kiiremini võtta....
niih 22 mai sai nagu põhimõtteliselt siis "X" ära tellitud........ siiamaani ei kippu ega kõppu...... oleks usast REVO tellinud oleks saanud nüüdseks juba tubli koguse põristada ja mõned varuosadki oleks jõudnud ära vahetada.......

süsteem ju täitsa toimib :? :? :? :? :? :?

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 14.06.2006 11:47

priitpo kirjutas:
priitpo kirjutas: Tegelikult oli juba praktiliselt USA'st TRAXXAS REVO tellimus kokku pandud, kui juhuslikult leidsin HPI Eesti lehekülje.... Nüüd tundub nagu HPI vähe loogilisem, kuna on lootust, et kui mõni asi saba annab siis on varuosa vähe lähemalt ja kiiremini võtta....
niih 22 mai sai nagu põhimõtteliselt siis "X" ära tellitud........ siiamaani ei kippu ega kõppu...... oleks usast REVO tellinud oleks saanud nüüdseks juba tubli koguse põristada ja mõned varuosadki oleks jõudnud ära vahetada.......

vales kohas kurdad, meie ei saa sind aidata. Kurda ikka sellele kelle k2est tellisid.

antia

Postitus Postitas antia » 14.06.2006 12:40

priitpo kirjutas: niih 22 mai sai nagu põhimõtteliselt siis "X" ära tellitud........ siiamaani ei kippu ega kõppu...... oleks usast REVO tellinud oleks saanud nüüdseks juba tubli koguse põristada ja mõned varuosadki oleks jõudnud ära vahetada.......

vaata kalendrisse. 2 nädalat pole mingi ooteaeg. USA-st kalli raha eest UPS-iga tuleks kiiremini aga normaalse transa hinnaga vist min 4-6 nädalat.
priitpo kirjutas:ja mõned varuosadki oleks jõudnud ära vahetada.......
OT, praegu ootaksid oma Revo varuosasid USA-st hoopis siis ;)

priitpo

Postitus Postitas priitpo » 14.06.2006 18:37

antia kirjutas:
priitpo kirjutas: niih 22 mai sai nagu põhimõtteliselt siis "X" ära tellitud........ siiamaani ei kippu ega kõppu...... oleks usast REVO tellinud oleks saanud nüüdseks juba tubli koguse põristada ja mõned varuosadki oleks jõudnud ära vahetada.......

vaata kalendrisse. 2 nädalat pole mingi ooteaeg. USA-st kalli raha eest UPS-iga tuleks kiiremini aga normaalse transa hinnaga vist min 4-6 nädalat.
priitpo kirjutas:ja mõned varuosadki oleks jõudnud ära vahetada.......
OT, praegu ootaksid oma Revo varuosasid USA-st hoopis siis ;)
küsimus nagu rohkem põhimõttes (lubati, et "järgmine nädal tuleb") kui rahas ja ega ma ei kurdagi siin.... lihtsalt enda lootused olid vähe teised.....

Kasutaja avatar
QRX

Postitus Postitas QRX » 14.06.2006 20:14

Kui sul on mingeid küsimusi teatud kauba tarne või selle viibimise osas, küsi otse inimestelt, kes asjaga seotud ja kõige konkreetsemaid vastuseid/selgitusi sulle annavad. Hakata foorumis virisema stiilis "oleks pidanud Revo ostma" on suhteliselt lapsik ja ei anna sulle reaalselt mitte midagi.

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 14.06.2006 21:55

Samas siin oli suur virisemine teemal et pole mõtet osta masinat millel pole eestis juppe saada. Mina siiski ostsin sellise riistapuu (kuigi tartus mingi varuosa baas olemas) ja sigarahul juppide saadavusega neti teel. Nädal ja jupp hiinast siin kohal nagu naksti. Samas Towerhobbies tarnib viimasel ajal marukiirelt ca 10päeva kui kaba kaal pole suur. Otsisin starterbox'i Eestis tarneaeg 4 nädalat, tellimus sisse towerisse 10päevaga kaup kohal kuigi valitud kõige aeglasem ja odavam transpordi viis. Paraku alati ei purune ainult õõtsad spurid ja difrid... teiste asjadega ongi nii et oota haigeks siin eestis ja Towerist oleks asi juba ammu kohal. Igatahes toweriga väga positiivsed kogemused ainuke miinus pisut kallim tuleb. Nii et juppide saadavusega on VÄGA SUHTELINE!
Nii et ma isegi vaidleks vastu.
Aga arvan kuna tegemist suht gabariidse ja raske asjaga siis transport Towerist oleks min 28päeva (maapost) Seega take it easy küll jõuab eestist tellitud kaup kohale nii et vahet pole...

Vasta