Amordiõlidest
Amordiõlidest
Küsimus vanadele tegijatele, et teadupärast lähevad õlid külmaga paksemaks, kas on ka mõni rusikareegel, et vot näiteks suvel kasutan 30 amordiõli, aga sama tulemuse saavutamiselks peaks olema null kraadi juures 20 ja miinus viie juures suisa 10..... ons keegi mingit seaduspärasust täheldanud..?
Eks see vähene viskoossuse muutus on vast kõige olulisem põhjus asja juures, kuid sellegipoolest, ka silikoonõli viskoossus muutub temperatuuriga. Mingit kindlat valemit pole küll olemas (või vähemalt mulle teada), aga +30 juurest -20 peale minnes võiks 5-10wt vedelamaks küll julgelt lasta.
Nagunii tuleb vedrustus seada raja järgi, ma pakun et ka raja ja rehvi pidamine võib nendel temperatuuridel pisut erinev olla, see on võibolla olulisemgi põhjus õlivahetuseks.
Nii et testige, seltsimehed. Raamatu järgi seda asja ei tehta, raja kõrval seisev stopperiga mees on teie ainus abiline.
Nagunii tuleb vedrustus seada raja järgi, ma pakun et ka raja ja rehvi pidamine võib nendel temperatuuridel pisut erinev olla, see on võibolla olulisemgi põhjus õlivahetuseks.
Nii et testige, seltsimehed. Raamatu järgi seda asja ei tehta, raja kõrval seisev stopperiga mees on teie ainus abiline.