Algajale auto

Postita siia juhul kui ei leidnud muud sobivat kohta kuhu postitada.
Vasta
Wenna

Algajale auto

Postitus Postitas Wenna » 26.08.2006 20:49

Nii .. Tahaks ka siis sellise teemaga tegelema hakata . :D
Et müün ratta maha , sest põlved natu katki .
Ja kas selline auto sobiks ? :D
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=11042

businessman

Re: Algajale auto

Postitus Postitas businessman » 26.08.2006 21:26

Wenna kirjutas:Nii .. Tahaks ka siis sellise teemaga tegelema hakata . :D
ma soovitaks ikka vaadata autot kas HPI-st, Kullost, Hobikeskusest või mujalt eesti poodidest, sest kui tahad endale off-road masinat, siis pead kindlasti ka varuosasid ostma, aga ma ei tea kas sa sellele smartechile siit varuosasid saad?

Wenna

Postitus Postitas Wenna » 26.08.2006 21:56

businessman kirjutas:
Wenna kirjutas:Nii .. Tahaks ka siis sellise teemaga tegelema hakata . :D
ma soovitaks ikka vaadata autot kas HPI-st, Kullost, Hobikeskusest või mujalt eesti poodidest, sest kui tahad endale off-road masinat, siis pead kindlasti ka varuosasid ostma, aga ma ei tea kas sa sellele smartechile siit varuosasid saad?
Soovitad mingit ? :D
Ei tahaks eriti kallist :( .
Ja mis selle tippkiiruseks on ? :D Kiirus on nende suhtes see mis mind just huvitab . http://www.hpi.ee/pood/product_info.php ... ucts_id=34
Ja mis varusosad tuleks osta ? Ja palju maksavad .. Ja kütus .. Üks liiter on 540 ? Ja mis vahe nel kütustel on ? Ja mis tööriistu oleks vaja ?
Või panete mulle ise mingise kombinatsooni kokku , et mis auto ja mis jupid mis tööristad jms .
Palun aidake . :D

businessman

Postitus Postitas businessman » 26.08.2006 22:13

No mul endal on hpi mt2, tahtsin ka algul seda mt2 18SS, aga kuna selle tellimine võtab üle kuu aja siis ei kannatanud oodata, pealegi on lihtsalt mt2'l kogu aparatuur olemas. muidugi vajad lisaks küünlatoidet, küünlavõtit ja kütust ja 7,2 voldist akut ja laadijat ja ka kütusepudelit ning veel paari nipet-näpet. tippkiiruseks on muidu 66km/h.
Kütus maksab muide 460.- 1 gallon, mis teeb 3.78 liitrit.

Kasutaja avatar
oliwer999

Postitus Postitas oliwer999 » 26.08.2006 22:24

kuna see auto on KIT, siis pead arvestama, et see on kokkupanematta ja seal peab palju rohkem asju ostma. näiteks raadiosüsteem. auto tippkiirus on 75 km/h. ma soovitaksin tavalist mt2-e http://www.hpi.ee/pood/product_info.php ... 1a1f328f14 ...selle auto tippkiirus on kuskil 65 km/h... seda sa ei pea ise kokku panema ja seal ei pea raadiosüsteemi juurde ostma. ühes kütuse kanistris on 1 gallon(3.78 liitrit) mitte 1 liiter. kütuse protsentides on suur vahe. mida suurem on % seda võimsam on kütus....mina ka väga vana tegija pole niiet ülejäänud info saad sa proffidelt :D

Wenna

Postitus Postitas Wenna » 26.08.2006 22:27

oliwer999 kirjutas:kuna see auto on KIT, siis pead arvestama, et see on kokkupanematta ja seal peab palju rohkem asju ostma. näiteks raadiosüsteem. auto tippkiirus on 75 km/h. ma soovitaksin tavalist mt2-e http://www.hpi.ee/pood/product_info.php ... 1a1f328f14 ...selle auto tippkiirus on kuskil 65 km/h... seda sa ei pea ise kokku panema ja seal ei pea raadiosüsteemi juurde ostma. ühes kütuse kanistris on 1 gallon(3.78 liitrit) mitte 1 liiter. kütuse protsentides on suur vahe. mida suurem on % seda võimsam on kütus....mina ka väga vana tegija pole niiet ülejäänud info saad sa proffidelt :D
Hmm .. Ja sellele mis Sa soovitasid sellel on tööriistad ka siis kaasas või mitte ?
Ja Palju selle 1 galloni eest siis põristada saab ? :D
Aaa .. Kaua siit poest muidu tellimisega läheb aega ?

businessman

Postitus Postitas businessman » 26.08.2006 22:30

Wenna kirjutas:
oliwer999 kirjutas:kuna see auto on KIT, siis pead arvestama, et see on kokkupanematta ja seal peab palju rohkem asju ostma. näiteks raadiosüsteem. auto tippkiirus on 75 km/h. ma soovitaksin tavalist mt2-e http://www.hpi.ee/pood/product_info.php ... 1a1f328f14 ...selle auto tippkiirus on kuskil 65 km/h... seda sa ei pea ise kokku panema ja seal ei pea raadiosüsteemi juurde ostma. ühes kütuse kanistris on 1 gallon(3.78 liitrit) mitte 1 liiter. kütuse protsentides on suur vahe. mida suurem on % seda võimsam on kütus....mina ka väga vana tegija pole niiet ülejäänud info saad sa proffidelt :D
Hmm .. Ja sellele mis Sa soovitasid sellel on tööriistad ka siis kaasas või mitte ?
mineid erilisi tööriistu sellel kaasas ei ole, paar kuuskantvõtit, siiis nö. veljevõti ja üks pisike mutrivõtme moodi asi ka.
ühe galloniga saab ikka päris kaua sõita, arvestades et paak on 75ml ja sellest jätkub umbes 5 minutiks.
ja kui toode on laos saab mõne päevaga kätte

Wenna

Postitus Postitas Wenna » 26.08.2006 22:37

businessman kirjutas:
Wenna kirjutas:
mineid erilisi tööriistu sellel kaasas ei ole, paar kuuskantvõtit, siiis nö. veljevõti ja üks pisike mutrivõtme moodi asi ka.
ühe galloniga saab ikka päris kaua sõita, arvestades et paak on 75ml ja sellest jätkub umbes 5 minutiks.
Aga kumba kütust soovitate siis ?
Ja kas see auto on laos olemas juba ?

businessman

Postitus Postitas businessman » 26.08.2006 22:40

Wenna kirjutas:
businessman kirjutas:
Wenna kirjutas: Hmm .. Ja sellele mis Sa soovitasid sellel on tööriistad ka siis kaasas või mitte ?

Aga kumba kütust soovitate siis ?
Ja kas see auto on laos olemas juba ?
16% kütus ja laoseisu küsi kasutajalt asterix või tomkar

Kasutaja avatar
oliwer999

Postitus Postitas oliwer999 » 26.08.2006 22:40

ise ostsin sellised tööriistad juurde nagu.....pintsel(tolmu puhastuse jaoks), küünlavõti, 2 nurgaga ja 4 nurgaga kruvikeeraja, näpitsad, 6 kandiline krvikeeraja(4 erinevat suurust)ja rattavõti. hooldamis asju oleks ka vaja. nagu õhufiltri õli, vedrustuse õli, keermeliim, tavott, liim(kummi ja rataste jaoks) ja muid asju veel....ma ise eriti ratta laagreid ei õlita. ma lasen vabalt ringi käia. kui õlitada siis jääb lihtsalt rohkem mustust igake poole kinni :D :D

JAN

Postitus Postitas JAN » 27.08.2006 09:05

Kui plaan buggy soetada , siis osta ikka endale 1:8 auto ja selline millele on võimalik kohapealt väiksema vaevaga juppe hankida . 1:10 buggydele enam Eestis võistlusklassi ei ole . Võta ühendust Onu Tommiga tal on kindlasti sulle midagi norm hinnaga pakkuda . 8)

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 27.08.2006 10:00

oliwer999 kirjutas:ise ostsin sellised tööriistad juurde nagu.....pintsel(tolmu puhastuse jaoks), küünlavõti, 2 nurgaga ja 4 nurgaga kruvikeeraja, näpitsad, 6 kandiline krvikeeraja(4 erinevat suurust)ja rattavõti. hooldamis asju oleks ka vaja. nagu õhufiltri õli, vedrustuse õli, keermeliim, tavott, liim(kummi ja rataste jaoks) ja muid asju veel....ma ise eriti ratta laagreid ei õlita. ma lasen vabalt ringi käia. kui õlitada siis jääb lihtsalt rohkem mustust igake poole kinni :D :D
rattalaagrite õlitamisest ei ole nagunii miskit kasu, need on kinnised laagrid, st tehases kokku pandud koos määrdega ja edaspidine õlitamine ei anna miskit, kuna õli (määre) ei lähe laagri sisse.

Mis puutub KIT'i soetamisse, siis see kokkupanek ei olegi nii raske. HPI juhendud (vähemalt savage 25 oma) on mu meelest nii selgelt ja hästi terhtud, et isegi mees metsast saab hakkama.

Mis puutub MT2 tavalisse ja SS versiooni (ehk KIT) siis SS'il on hulganisti vägevamaid juppe peale pandud (alustades mootorist), yhesõnmaga SS versioon on vähe kiirem, kui tavaline MT2.

aga MT2'ga on muidugi see teema, et see saab võistelda outlaw klassis ja seal klassis sõidavad ka meie Hellfire'd. Kardan, et MT2 jääb Hellfire'dele jalgu.

Kasutaja avatar
asterix
hpi.ee

Postitus Postitas asterix » 27.08.2006 10:44

Kusjuures ei jää MT2 jalgu. Ta on palju kergem ja mootoriks RTR puhul .15
[ HPI | HotBodies | Edit | LRP | FUTABA | Mugen| Sanwa]
---------------------------
http://www.hpi.ee/
http://www.hpi.ee/gallery/
Mugen MBX-5T prospec with Ninja JX21-B01 / Futaba 4PK | Align Trex500 / Futaba 7C 2.4

antia

Postitus Postitas antia » 27.08.2006 11:29

kpihus kirjutas:rattalaagrite õlitamisest ei ole nagunii miskit kasu, need on kinnised laagrid, st tehases kokku pandud koos määrdega ja edaspidine õlitamine ei anna miskit, kuna õli (määre) ei lähe laagri sisse.
vaidlen vastu, rattalaagreid saab vägagi hästi õlitada ja ka tolm ja sodi läheb sinna sisse.

valedest terminitest mida siin Oliveri poolt kasutati:
"vedrustuse õli" - loe "amordiõli"
"kumm" - loe "rehv"

Lisaks purunevatele asjadele pead arvestama selliste kulumaterjalidega:
- kütus
- küünlad
- õhufiltrid + õli
- laagrid

Eks arusaam vajalikest tööriistadest tekib sul auto kasutamise käigus. Koos autoga mingit hullu komplekti valmis osta pole mõtet imho. Üks 12V pealt toimiv peak-tüüpi kiirlaadija kuluks kindlasti majapidamises ära kui plaan asjaga tõsisemalt tegeleda.

Kõikvõimalikud amordiõlid, diffriõlid, erinevad vedrud kuuluvad tuuningstuffi alla ja esmaseks autoga sõitmiseks pole need hädavajalikud.

Kuidas autot valida:
* KIT-ide puhul pead silmas pidama mis seal sisaldub. paljudes KIT-ides on puudu mootor koos siduriga, sumpa, saatja, vastuvõtja, servod. Hinda vaadates tundub et see MT2 SS on ilma nende lisadeta. Küsi Asterix-ilt või Tomkar-ilt üle.
* vaata kas sellele autole on ka olemas võistlusklass eestis. off-roadi sõidetaks praegu eestis kolmes nitro klassis: 1:8 buggy, MT (ntx Savage, Revo osad versioonid) ja Outlaw MT (ntx Hellfire, GS SUT, Jammin jt). www.modelcar.ee leiad võistlusmäärused. MT2-l vist on probleem reeglite osas rataste suurusega, muu peaks sobima. keegi ei keela muidugi väljaspool arvestust sõita aga tahaks ju auhinda ka saada ;)

Wenna

Postitus Postitas Wenna » 27.08.2006 12:36

antia kirjutas:
kpihus kirjutas:rattalaagrite õlitamisest ei ole nagunii miskit kasu, need on kinnised laagrid, st tehases kokku pandud koos määrdega ja edaspidine õlitamine ei anna miskit, kuna õli (määre) ei lähe laagri sisse.
vaidlen vastu, rattalaagreid saab vägagi hästi õlitada ja ka tolm ja sodi läheb sinna sisse.

valedest terminitest mida siin Oliveri poolt kasutati:
"vedrustuse õli" - loe "amordiõli"
"kumm" - loe "rehv"

Lisaks purunevatele asjadele pead arvestama selliste kulumaterjalidega:
- kütus
- küünlad
- õhufiltrid + õli
- laagrid

Eks arusaam vajalikest tööriistadest tekib sul auto kasutamise käigus. Koos autoga mingit hullu komplekti valmis osta pole mõtet imho. Üks 12V pealt toimiv peak-tüüpi kiirlaadija kuluks kindlasti majapidamises ära kui plaan asjaga tõsisemalt tegeleda.

Kõikvõimalikud amordiõlid, diffriõlid, erinevad vedrud kuuluvad tuuningstuffi alla ja esmaseks autoga sõitmiseks pole need hädavajalikud.

Kuidas autot valida:
* KIT-ide puhul pead silmas pidama mis seal sisaldub. paljudes KIT-ides on puudu mootor koos siduriga, sumpa, saatja, vastuvõtja, servod. Hinda vaadates tundub et see MT2 SS on ilma nende lisadeta. Küsi Asterix-ilt või Tomkar-ilt üle.
* vaata kas sellele autole on ka olemas võistlusklass eestis. off-roadi sõidetaks praegu eestis kolmes nitro klassis: 1:8 buggy, MT (ntx Savage, Revo osad versioonid) ja Outlaw MT (ntx Hellfire, GS SUT, Jammin jt). www.modelcar.ee leiad võistlusmäärused. MT2-l vist on probleem reeglite osas rataste suurusega, muu peaks sobima. keegi ei keela muidugi väljaspool arvestust sõita aga tahaks ju auhinda ka saada ;)
Leidsin ka siin foorumi müügist sellise asja :
http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=923
Oleks mõistlik ost ?

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 27.08.2006 14:48

antia kirjutas:
Mhmm, huvitav, meil koolis räägiti kyll, et kinniseid laagreid ei määrita :s
antia kirjutas:
Kuidas autot valida:
MT2 SS on koos .18 mootoiga (HPI 18SS), vähemalt siis veel oli, kui mina omale autot otsisin (kevadel)

Aga raadiot ei ole.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 27.08.2006 15:13

kpihus kirjutas:
antia kirjutas:
Mhmm, huvitav, meil koolis räägiti kyll, et kinniseid laagreid ei määrita :s
antia kirjutas:
Kuidas autot valida:
MT2 SS on koos .18 mootoiga (HPI 18SS), vähemalt siis veel oli, kui mina omale autot otsisin (kevadel)

Aga raadiot ei ole.
Define kinnine laager. Kas metall, või kummist kaitsega? Viimased ei lase prügi sisse, seega neid võid määrida kuipalju süda lustib. Parim vahend selleks on teflonmääre. Ideeliselt õvib seda ka metallkaitsmega laagrite puhul kasutada, aga doseerimine on vist üle mõistuse.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 27.08.2006 15:23

RandoM kirjutas:
Define kinnine laager.
Ole normaalne, ma käisin koolis 6 aastat tagasi :)

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 27.08.2006 16:36

kpihus kirjutas:
RandoM kirjutas:
Define kinnine laager.
Ole normaalne, ma käisin koolis 6 aastat tagasi :)
Vabandus vastu võetud.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Vasta