Mudelistide omavahelsied jagelemised
Mudelistide omavahelsied jagelemised
Tunnen et on vaja teemat, kus kõik saavad vabalt välja öelda mis nad teiste tegutsemisest arvavad (on ju viimasel ajal kohutavalt palju intriige tekkinud.
Teema püstitasin jätkuks sellele: http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=1211
Teema püstitasin jätkuks sellele: http://foorum.hpi.ee/viewtopic.php?t=1211
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
saue HOBIzone
droonipood.ee
The way I see it:
Eestis on automudeli turul Mõningad tõsiseltvõetavad tegijad:
HPI Eesti
Hobikeskus
RC Mania
Sinuhobi
Pistik
Mudespordi OÜ
Enamus neist ajavad asju erinevalt (olen kõigi omanike/aktivistidega isiklikult suhelnud, va HPI kodanikud keda ma nii ok naa tihti näen.)
Kõigi jutust võib välja tuua ühise lause "Ma teen seda mudelismi arendamiseks Eestis, ma ei ürita sellega kasumit teenida".
Isiklikult usun ma sellest jutust kõigi puhul esimest poolt ja mitte kellegi puhul teist poolt, samas on selles nimekirjas kaks firmat kes ilmselgelt kunagi ei hakkagi sellega midagi teenima (vihjeks võin öelda et nende puhul kõik mudelistid (millegipärast eriti konkurendid) arvavad et tegu on uusrikastega, kes vaese inimese rahakotist ainult kroone välja pumpavad).
Pöördudes tagasi mudelismi kui suurepärase hobi tutvustamise juurde on minuarvates kõige rohkem ära teinud kõige vähem alaga seotud ettevõte. Ma leian et ala ei promo mõnevõrra odavamad hinnad. Mina isiklikult nii väikse hinnavahe puhul vaataksin justnimelt firma poole, kes üritab ala tutvustada, mitte sõnades vaid tegudes. Seda eeldusel et ma olen alaga niipalju seotud, kui ma seda tänasel päeval olen.
Täna näiteks olin ma siiralt üllatunud nähes Viru ringil suurt bännerit hüppava automudeli pildi ning seligtava tekstiga. See oli ka osaliselt ajend selle jutu kirjutamiseks.
Mulle tundub, et ala juurde ei too inimesi mitte suhteline odavus (on ju hobimudelid, pea sõltumata hinnasildist esmakordselt asjaga tutvuvale kodanikule mõistmatult suured, ning esimese auto puhul ei ole oluline kas mudel maksab 5000 või 6000 krooni. Peapesu mis naiselt saadkse (või ei saada.) on nii ok naa sama suur. Küllaga on hinnavahe oluline kodanikule, kes on juba asjas sees ning omab erinnevaid kanaleid toodete soetamiseks, sellisel puhul ei saa me aga rääkida ala propageerimisest.
Siinkohal jätan ma selll jutu pooleli ja lasen ka teistel sõna sekka öelda teadmisega et ma võiks nõrkemiseni selle postitusega jätkata. Vahelõpetuseks mainiksin vaid ära et järgmine kord mudelit ostes valin selel firma, kes on minu silmis käinud kõige rohkem oma sõnade järgi. Momendil on see firma mulle päevselge, mis tulevik toob, ei tea.
(PS: Ma mõistan et mulle tuleb nüüd kaela teatud inimeste viha ja ma olen nõus sellega leppima, ent tundsin lihtsalt et ma pean selle välja ütlema)
Ilusat õhtu jätku kõigile,
Rando
Eestis on automudeli turul Mõningad tõsiseltvõetavad tegijad:
HPI Eesti
Hobikeskus
RC Mania
Sinuhobi
Pistik
Mudespordi OÜ
Enamus neist ajavad asju erinevalt (olen kõigi omanike/aktivistidega isiklikult suhelnud, va HPI kodanikud keda ma nii ok naa tihti näen.)
Kõigi jutust võib välja tuua ühise lause "Ma teen seda mudelismi arendamiseks Eestis, ma ei ürita sellega kasumit teenida".
Isiklikult usun ma sellest jutust kõigi puhul esimest poolt ja mitte kellegi puhul teist poolt, samas on selles nimekirjas kaks firmat kes ilmselgelt kunagi ei hakkagi sellega midagi teenima (vihjeks võin öelda et nende puhul kõik mudelistid (millegipärast eriti konkurendid) arvavad et tegu on uusrikastega, kes vaese inimese rahakotist ainult kroone välja pumpavad).
Pöördudes tagasi mudelismi kui suurepärase hobi tutvustamise juurde on minuarvates kõige rohkem ära teinud kõige vähem alaga seotud ettevõte. Ma leian et ala ei promo mõnevõrra odavamad hinnad. Mina isiklikult nii väikse hinnavahe puhul vaataksin justnimelt firma poole, kes üritab ala tutvustada, mitte sõnades vaid tegudes. Seda eeldusel et ma olen alaga niipalju seotud, kui ma seda tänasel päeval olen.
Täna näiteks olin ma siiralt üllatunud nähes Viru ringil suurt bännerit hüppava automudeli pildi ning seligtava tekstiga. See oli ka osaliselt ajend selle jutu kirjutamiseks.
Mulle tundub, et ala juurde ei too inimesi mitte suhteline odavus (on ju hobimudelid, pea sõltumata hinnasildist esmakordselt asjaga tutvuvale kodanikule mõistmatult suured, ning esimese auto puhul ei ole oluline kas mudel maksab 5000 või 6000 krooni. Peapesu mis naiselt saadkse (või ei saada.) on nii ok naa sama suur. Küllaga on hinnavahe oluline kodanikule, kes on juba asjas sees ning omab erinnevaid kanaleid toodete soetamiseks, sellisel puhul ei saa me aga rääkida ala propageerimisest.
Siinkohal jätan ma selll jutu pooleli ja lasen ka teistel sõna sekka öelda teadmisega et ma võiks nõrkemiseni selle postitusega jätkata. Vahelõpetuseks mainiksin vaid ära et järgmine kord mudelit ostes valin selel firma, kes on minu silmis käinud kõige rohkem oma sõnade järgi. Momendil on see firma mulle päevselge, mis tulevik toob, ei tea.
(PS: Ma mõistan et mulle tuleb nüüd kaela teatud inimeste viha ja ma olen nõus sellega leppima, ent tundsin lihtsalt et ma pean selle välja ütlema)
Ilusat õhtu jätku kõigile,
Rando
Viimati muutis RandoM, 09.10.2006 22:01, muudetud 2 korda kokku.
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
- JazZ
- Fast Hobbies
- Has thanked: 9 korda
- Been thanked: 1 kord
- Kontakt:
Et üks teema pannakse kinni ja kohe tuleb selle asemele uus teema (või siis sama teise nime all)!? Hakkab kuidagi ära tüütama juba, kohati tekib tunne, et ei tahagi enam lugeda...
(Siia maani suutsin suu kinni hoida, nüüd viskas üle)
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu
Teema pandi lukku sest pealkirjaks oli "mini-inferno amordid" kus läks ilmselgeks üksteise laimamiseks, siin saavad aga kõik oma mõtted välja öelda kartmata offtopicut.JazZ kirjutas:Et üks teema pannakse kinni ja kohe tuleb selle asemele uus teema (või siis sama teise nime all)!? Hakkab kuidagi ära tüütama juba, kohati tekib tunne, et ei tahagi enam lugeda...
Minuarvates oleks muidugi võinud eelmsie teema ka poolitada, sest tegelikult hakkasid inimesed mingile kompromissile juba jõudma, või mulel ainult tundus...
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
- JazZ
- Fast Hobbies
- Has thanked: 9 korda
- Been thanked: 1 kord
- Kontakt:
Hea põhjendus, istu 5 :)
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Hetkel on Eesti mudelautonduse tublimad edendajad kindlasti HPI-mehed. Mõistlikud masinad mõistliku raha eest - mõistlik
1:6 SCALE-is esindab Sinuhobi väga normaalset tootjat ja kaupu. Nikko autosid toob maale Anvol AS - tänud ka neile
Hobikeskus pakub Kyosho masinaid ja pistik.com TeamLosi/Hobao
2007. aastal on endal (pistik.com) kavas lennumudelismi arendamiseks regulaarselt korraldada lennukite juhtimise koolitust. Seda siis trainer-juhtme abil kahe saatjaga (üks algajal, teine profil). Esmalt muidugi simu peal harjutamise võimalus + soodsad täiskomplekt lennukid.
chill... jageleda ei tasu, pigem kuidagi sõbralikult koos kõik turunishid ära täita ja võimalikult head kaupa/teenust kliendile pakkuda.
2007. aastal on endal (pistik.com) kavas lennumudelismi arendamiseks regulaarselt korraldada lennukite juhtimise koolitust. Seda siis trainer-juhtme abil kahe saatjaga (üks algajal, teine profil). Esmalt muidugi simu peal harjutamise võimalus + soodsad täiskomplekt lennukid.
chill... jageleda ei tasu, pigem kuidagi sõbralikult koos kõik turunishid ära täita ja võimalikult head kaupa/teenust kliendile pakkuda.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]
Ei saa mitte vaiki olla.
Mis vahet seal on, mitu meetrit põldu keegi kynnab, peasi, et põld lõpuks kyntud saab. Vahva oleks muidugi kui kõik koos yhte atra veaksid, saaks asjaga kiiremini mäele, aga see selleks.
Rando ära pabista, looduslik valik toimib endiselt ka aastal 2006 ja ilmselt ka veel aastal 2007 ja 2008. Seega lõppude lõpuks jäävad nagunii ainult tugevamad ellu.
Kes see tugevam on, seda mina siin ennustama ei hakka, kuna ennustamine kord juba on tänamatu töö.
Aga üldiselt on sedasi, et kui hakatakse valima, kes on parem, siis varem või veel varem on tüli majas ja tsiteerides yht kõigile meile teada klassikut: "Teine koht on esimene kaotaja" Kes see loll ikka kaotada tahab.
Lõppude lõpuks teeb klient valiku yhe või teise kompanii elu või surma vahel. Ärgem vast hakka klienti survestama sel teemal, las ta otsustab ise.
Mis vahet seal on, mitu meetrit põldu keegi kynnab, peasi, et põld lõpuks kyntud saab. Vahva oleks muidugi kui kõik koos yhte atra veaksid, saaks asjaga kiiremini mäele, aga see selleks.
Rando ära pabista, looduslik valik toimib endiselt ka aastal 2006 ja ilmselt ka veel aastal 2007 ja 2008. Seega lõppude lõpuks jäävad nagunii ainult tugevamad ellu.
Kes see tugevam on, seda mina siin ennustama ei hakka, kuna ennustamine kord juba on tänamatu töö.
Aga üldiselt on sedasi, et kui hakatakse valima, kes on parem, siis varem või veel varem on tüli majas ja tsiteerides yht kõigile meile teada klassikut: "Teine koht on esimene kaotaja" Kes see loll ikka kaotada tahab.
Lõppude lõpuks teeb klient valiku yhe või teise kompanii elu või surma vahel. Ärgem vast hakka klienti survestama sel teemal, las ta otsustab ise.
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]
Puhalt "silma järgi" öeldes võib Eestis tulevikus vabalt 5-8 mudelipoodi olla. Vaadates muu maailma mudelipoodide nimekirju (näiteks mõne firma diilerid), siis isegi väikelinnades (nagu Tallinn, Tartu) on mudelipoode vähemalt 2-5tk. Niiet arenguruumi on kõigil... Kasvõi Soomes, elanikke küll 4x rohkem, kuid mudelipoode kindlasti 10x rohkem!
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Asi minuarust ei olegi niivõrd elanike arvus, kui ostujõus. Kui ikka suurel osal elanikkonnast on raskusi eluaseme ostmise/üürimisega ja riiete/toidu ostmisega, siis jääb igasugu hobikaubandus paratamatult niitooteks. Suuri ja ilusaid riiklikke toetusprojekte on ka pisut palju loota, see aur läheb suures osas olümpiaaladele ja tervisespordile (ja ma olen 98% nõus, et nii see peaki olema). Eks asi siinmail ka vaikselt paraneb, aga selleks kulub aega.
Soomes on RC alal aktiivseid firmasid kusagil paarikümne ümber, nende hulgas on nii selliseid, kellel mitmeid poode, kui ka selliseid, kes müüvad ainult internetist või käest-kätte. Erinevad on eesmärgid, sihtrühmad ja tooted. Lõpptulemusena on igaühele midagi ja kui mõnel neist mitte midagi enam pakkuda ei ole, pannakse ta lihtsalt kinni. Firma muidugi, mitte omanik
Valikute rohkus on lõppude lõpuks kliendile ainult hea ja võidavad kõik. Võibolla ma olen pime, aga mingit sõjapidamist sellel teemal ei ole mina Eestis küll märganud ja hea ongi... ühinen siinkohal herr kpihuse arvamusega, põdege vähem, elate rahulikumalt
Soomes on RC alal aktiivseid firmasid kusagil paarikümne ümber, nende hulgas on nii selliseid, kellel mitmeid poode, kui ka selliseid, kes müüvad ainult internetist või käest-kätte. Erinevad on eesmärgid, sihtrühmad ja tooted. Lõpptulemusena on igaühele midagi ja kui mõnel neist mitte midagi enam pakkuda ei ole, pannakse ta lihtsalt kinni. Firma muidugi, mitte omanik
Valikute rohkus on lõppude lõpuks kliendile ainult hea ja võidavad kõik. Võibolla ma olen pime, aga mingit sõjapidamist sellel teemal ei ole mina Eestis küll märganud ja hea ongi... ühinen siinkohal herr kpihuse arvamusega, põdege vähem, elate rahulikumalt
Hm mind isiklikult huvitaks täpsustus nende firmade kohta: (samas on selles nimekirjas kaks firmat kes ilmselgelt kunagi ei hakkagi sellega midagi teenima)
NB! Kui see aga avalikku arutelu ei kannata siis privaatselt sooviks ikkagi teada !
NB! Kui see aga avalikku arutelu ei kannata siis privaatselt sooviks ikkagi teada !
RandoM kirjutas: Eestis on automudeli turul Mõningad tõsiseltvõetavad tegijad:
HPI Eesti
Hobikeskus
RC Mania
Sinuhobi
Pistik
Mudespordi OÜ
Rando
http://www.sinule.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------
1:6 Elcon Cleon 2wd
Nonii... räägi välja! Ka mind huvitab...RandoM kirjutas: Samas on selles nimekirjas kaks firmat kes ilmselgelt kunagi ei hakkagi sellega midagi teenima (vihjeks võin öelda et nende puhul kõik mudelistid (millegipärast eriti konkurendid) arvavad et tegu on uusrikastega, kes vaese inimese rahakotist ainult kroone välja pumpavad).
No ma ei tea... kes kassi saba ikka kergitab kui mitte kass ise....
Kumb on suurem edendamise tegevus, kas banner 2 nädalat viru ringil või 2 aastat äritegevust (numbrid võetud laest) ei julge mina küll kaaluda.
Ma ei mõista eriti, kuhu sa selle aruteluga jõuda üritad Rando. Tegeleks äkki mudelismiga ja vähem selle üle diskuteerimisega. Selline kukepoks (täppis väljend, tänud tõnu), mis foorumis toimunud on viimased paar nädalat vist juba on inetu ja teeb kõigile pigem halba kui head. Seda kusjuures iga selleteemalise postitusega.
Lühidalt, möla jätta ja edasi teenida
(see ei ole tsensuur - siis ma peaksin poste kustutama).
Paluks vaid siis kauplejatelt suuremat austust üksteise vastu (kui seda üldse konkurentsi olukorras kysida saab) sest just see ongi asi, mis meid liidab ühisemaks jõuks ala poplariseerimisel. Nii kui keegi reaalselt mõne ettevõttega seotud inimene, mõnda teist toodet laidab (mitte enda oma ei kiida, vaid ikka teist laidab) tekitab ta kliendis kindlasti arvamuse, et huvitav mida ta oma toote kohta rääkimata jätab, mida ma kuuleksin teise müüja juures.
aahh... ei viitsi rohkem sellele teemale oma ajusi kulutada kuna teemal kui sellisel pole eesmärki.
Teema pealkiri on jagelemised - jagelemine pole mulle kunagi eesmärgiks...
Kumb on suurem edendamise tegevus, kas banner 2 nädalat viru ringil või 2 aastat äritegevust (numbrid võetud laest) ei julge mina küll kaaluda.
Ma ei mõista eriti, kuhu sa selle aruteluga jõuda üritad Rando. Tegeleks äkki mudelismiga ja vähem selle üle diskuteerimisega. Selline kukepoks (täppis väljend, tänud tõnu), mis foorumis toimunud on viimased paar nädalat vist juba on inetu ja teeb kõigile pigem halba kui head. Seda kusjuures iga selleteemalise postitusega.
Lühidalt, möla jätta ja edasi teenida
Paluks vaid siis kauplejatelt suuremat austust üksteise vastu (kui seda üldse konkurentsi olukorras kysida saab) sest just see ongi asi, mis meid liidab ühisemaks jõuks ala poplariseerimisel. Nii kui keegi reaalselt mõne ettevõttega seotud inimene, mõnda teist toodet laidab (mitte enda oma ei kiida, vaid ikka teist laidab) tekitab ta kliendis kindlasti arvamuse, et huvitav mida ta oma toote kohta rääkimata jätab, mida ma kuuleksin teise müüja juures.
aahh... ei viitsi rohkem sellele teemale oma ajusi kulutada kuna teemal kui sellisel pole eesmärki.
Teema pealkiri on jagelemised - jagelemine pole mulle kunagi eesmärgiks...
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB
Õige !
http://www.sinule.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
wintercup on kohe algamas.
seltsimehed ehitagem autosid ja laadigem akusid. teeme rajal selgeks mis masinad head on ja kellel varuosadega kättesaadavusega probleeme pole
ja kui autod sõidavad lähevad ka kaupmeeste näod rõõmsamaks
ja rajal on rõõmsam ka muda loopida 
nimesid nimetamata tean ühte meest, kes ilmus võislusele tühjade akudega sest polnud aega laadida... aga foorumis pole tal kunagi olnud ajapuudust sõna võtta
.. ja lausreklaam jäägu kaubandusteadaannete alla, seni kuni mäng võõral väljakul käib.
seltsimehed ehitagem autosid ja laadigem akusid. teeme rajal selgeks mis masinad head on ja kellel varuosadega kättesaadavusega probleeme pole
nimesid nimetamata tean ühte meest, kes ilmus võislusele tühjade akudega sest polnud aega laadida... aga foorumis pole tal kunagi olnud ajapuudust sõna võtta
.. ja lausreklaam jäägu kaubandusteadaannete alla, seni kuni mäng võõral väljakul käib.
Ega mina ometi jälle hambus pole ? Mul on *ALATI* akud laadimatta, kui rajale tulen ja *ÜLDJUHUL* ka auto remontimatta. Aga olgem ausad, rajal, 5 minutit enne finaali saab asjad oluliselt kiiremini korda, kui kodus. Ka rotoka aku saab rajal 15 minutiga täis.antia kirjutas: nimesid nimetamata tean ühte meest, kes ilmus võislusele tühjade akudega sest polnud aega laadida... aga foorumis pole tal kunagi olnud ajapuudust sõna võtta![]()
Aga tegelikult olem mina aru saanud sedasi, et kui inimesel on palju vaba aega, siis hakkab ta pseudo probleeme kenereeima ja nende yle juurdlema. aga mis siin salata, mõtlemine tegi ahvist inimese, äkki teeb mudelistist kah. Mina vähemalt loodan.
Niih, yle pika aja sai jälle üks väga offtopic ja suhteliselt sisutu postitus kirjutatud, palju kergem on kohe olla. Parafraseerides herr Emil Rutikut: "Offtopic kohe tahab minu seest välja tulla"
Aga mis parata kell on ju pool kolm, mõistlikud inimesed sellel kella ajal magavad juba, vähemalt meie mandril. Ning samas, ega kõik inimesed ei peagi normaalsed olema, või teisiti öeldes, ebanormaalseid inimesi peab ka olema, muidu ei paista normaaled välja.
Mnjah kas teile tundub kah, et mul on verbaalne kõhu lahtisus ? Tegelikult ma ei ole üldse pika jutu mees. Tegelikult olen ma väga lühikese jutu mees.
EDIT: oh issand, millega ma jälle hakkama saanud olen. Öösel pool kolm ikka ei tohi igasuguseid arvuti taha lasta
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]
hehh, see ei ole mingi näitaja. Mul on laadija, seis ikka sama. Aga rotoka aku saab 15 minutiga täis, see on norm.tomkar kirjutas:Ei, mul liiguvad asjad juba sinna suunda, et saan endale vist laadija... eks näiskpihus kirjutas:tuleb välja et nyyd tean ka mina mitut sellist meest.
Tomkar, teeme klubi ?