Roogoja raja upgrade

Üldine off-road autode arutelu

Moderaator: petrolhead

Vasta
Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Roogoja raja upgrade

Postitus Postitas lauri » 01.01.2007 23:23

Kas leidub kaasmõtlejaid teemal : Roogoja rada puiduvabamaks muutmine!

Nimelt on Roogoja rajal päris palju puit-piirdeid jms. Julgen pakkuda, et nii 80% erinevate juppide purunemistest on minu puhul põhjustatud kokkupõrkest puiduga raja ääres. Kuidas teistel kogemused sellega?

Lääne radu vaadates pole neil kuskil puit-konstruktsioone, kõik on lahendatud plastik-toru abil. Pole ise kahjuks Roogoja esimeste ehitustööde juures olnud ja seega oskab kindlasti keegi teine asja adekvaatsemalt kommenteerida.

Pakuksin siiski välja järgmised talgud justnimelt väljavahetamaks puidust rajaääri plastiktoru vastu. Päästaks kindlasti väga paljude mudelistide päeva, kuna saab koju minna terve autoga :)

Edit: no ja eriti laastav on see kõik siis kui sõita veel ei oska, algajate puhul! Ega Roogoja rada eriti vigu ei andesta, esimesest hüppest veidi valesti maandud ja juba pidurdab masinat puit rajapiire.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
kaval
Kontakt:

Postitus Postitas kaval » 02.01.2007 09:20

100% käpp,kuna sõita ei oska olen kahel võistlusel auto stardi sirgel legoks muutnud :( ja just tänu puit piiretele.
allar 562 91 000
Savage25sl/LRP ; Venom VMX-450,
ULL ON RÄÄKINUD !!!

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 02.01.2007 09:52

Roogoja rada on tegelikult suht andestav võrreldes pärnu rajaga ...
Iga kord kui mina oma auto olen puru sõitnud vastu kurvis olevad raja piiret siis olen selles ikka mina süüdi olnud pitte piire - tema ei tulnud mu autole kallale.
Välismaised näited plasttoruga toimivad suvel ideaalselt aga talvel on see siis lihtdalt hüpekas, mis ei pea kontrolli alt väljunud masinat kinni ja siis on asi pealtvaatajatele ohtlik, eriti 1/5'te puhul. Soomes pidavat isegi sise on-roadide võistlustel sirgete lõpu korralik palk või võrk pandama (palgi puhul ka prügikühvel :P), et vältida täiskiirusel masina lahkumist rajalt ilma suurema takistuseta...

Paar kohta muidugi on (stardisirge keskel puki vastas tuleb piire nurgaga järsku rajale ligemale - sinna kaks korda kaval oma silla jätnud ongi), mida võiks üle vaadata aga muus osas on minu arvates need piirded igati mõistlikud

Algajad ei pea ju alati siis üritama gaasi samapalju vajutada kui kogenumad. Sõita tuleb teeoludele ja sõidukogemusele vastava kiirusega ja masin jääb terveks.
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
diugu

Postitus Postitas diugu » 02.01.2007 10:45

kusjuures paari kohta olex just vaja piirdeid juurde panna....just tagumisse rajaossa...seal kus nn ameerika mäed on...seal ikka hyppe pealt kipuvad masinad liialt kalduma...ja kui läheb õnnex...siis tulevad hyppelt maha vasakule poole...ehk siis on pukist näha...kui aga maandud natuke paremale..siis kaod mäe taha ära---ja pukist ple halligi näha...seal peax olema mingi seinake ees...
samas on ohtlik koht ka peale seda 270 kraadit pööret...kus tuleb põhimõtteliselt yle raja hypata...sinna on kah jäänud suht tobe nurk...kuhu saab ilusti maandudes kindlasti esisillast jagu :D

Kasutaja avatar
Tannu

Postitus Postitas Tannu » 02.01.2007 11:11

Tere mehed.....Rada hea,pole hullu midagi. mina arvan,et raja-piirded on kosel väga head 8) 8)

Herkki

Postitus Postitas Herkki » 02.01.2007 11:58

Puitpiirete väljavahetamine ei ole hea mõte. Puit välistab täielikult vastassuunda sattumise ning laupkokkupõrge Savagega on IMO tiba hullem kui kokkupõrge rajapiirdega :).Plasttorudest sõidetakse lihtsalt üle, teiseks kipuvad nad katki minema ja kolmandaks on kallid.
Mitte keegi ei käsi teil praegu mööda piirdeid sõita, Roogoja rada on üpriski lai, isegi 1/6 asjandused mahuvad kõrvuti sõitma. Otsige vigu selles peamises tihendis, rada ei ole süüdi :)
Mulle igastahes meeldib kui rada on kindlate piiridega, aganoh, mida mina ka tean....ise ei sõida hetkel ju :P

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 02.01.2007 12:26

No viskasin mõtte õhku ja arutelu sel teemal ongi hea! Ise arvan, et võiks kohapeal kolleegiumiga raja üle vaadata selle pilguga... Näiteks raja teisel poolel peale tagumist tagasikeeramist on mingi "turvavõrguga" rada eraldatud - toimib IDEAALSELT minumeelest, isegi et parem lahendus kui plast-toru!

* stardisirge vasak külg, eriti see koht, kus rada kitsamaks muutub ja esimese kurvi sisekülg
* esimese hüpeka (see kus üle raja hüppab) maandumisel mõlemad raja pooled

Ja ma ei ole rada üldse süüdistanud, vaid pakkusin väikese "parandusettepaneku". Loomulikult võime ka nii sõita, et kõik rajapiirded on betoonist valatud :roll: ja kes pihta auto katki sõidab, on loomulikult ise süüdi... praegune rada nii ka OK, aga ehk saaks seda lihtsalt grammi "säästlikumaks" auto suhtes muuta.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Herkki

Postitus Postitas Herkki » 02.01.2007 12:54

lauri kirjutas:No viskasin mõtte õhku ja arutelu sel teemal ongi hea! Ise arvan, et võiks kohapeal kolleegiumiga raja üle vaadata selle pilguga... Näiteks raja teisel poolel peale tagumist tagasikeeramist on mingi "turvavõrguga" rada eraldatud - toimib IDEAALSELT minumeelest, isegi et parem lahendus kui plast-toru!

* stardisirge vasak külg, eriti see koht, kus rada kitsamaks muutub ja esimese kurvi sisekülg
* esimese hüpeka (see kus üle raja hüppab) maandumisel mõlemad raja pooled

Ja ma ei ole rada üldse süüdistanud, vaid pakkusin väikese "parandusettepaneku". Loomulikult võime ka nii sõita, et kõik rajapiirded on betoonist valatud :roll: ja kes pihta auto katki sõidab, on loomulikult ise süüdi... praegune rada nii ka OK, aga ehk saaks seda lihtsalt grammi "säästlikumaks" auto suhtes muuta.
Okei, stardisirge vasakul küljel võiks see raja kitsamaks muutumise koht kuidagi sujuvam olla, sellega nõustun.
Hüpekast maandumisel on rada väga lai... ning võrk ei kestaks seal kaua...
Võrku oligi algul rajal rohkem, aga see sõideti katki ja lisaks jäid autod sinna sisse kinni :roll: . Rahvale vist eriti ei meeldinud need teraspostid, mis võrku püsti hoidsid :D .

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 02.01.2007 12:54

Säästlikus auto suhtes oleks tõesti hea mõte ja eriti veel 1:6 puhul kellel massi piisavalt et endale ja pealtvaatajatele viga teha kuid samas siiski teatavat sorti turvanõudeid tuleb ju ikkagi jälgida.

Meile kes me 1:6 masinate ringi sõidame teeb pigem muret mitte rajapiirded vaid rajal olevad igasugused vigurelemendid mis ehk meie masinatele kõige laastavamaks osutuvad.

Kahju, et pole võimalust teatavaid asju rajalt kergelt eemaldada (kes on näinud et 10kg kaaluvad masinad läbivad samu hüppeid mis kerged nitrokad ja veel peale neid tempe terveks jääksid)

Kokkuvõttes 1:6 omanikega suheldes on seatud juba kahtluse alla 2007.a tulevikuetapid Roogojal (poolelioleva Winteri teeme aga kindlalt ära)
http://www.sinule.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------
1:6 Elcon Cleon 2wd

priidik

Postitus Postitas priidik » 02.01.2007 13:16

Minu arusaamade järgi on puit piirded paigaldatud sinna selleks et ükski auto ei lendaks pealtvaatajate või pargitud autode pihta.

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 02.01.2007 13:47

Probleeme pole stardisirgest paremale jäävate piiretega, mis on suurtest "blankudest", vaid pigem igasugu laudadest ehitatud raja eraldusosad raja keskel (neil pole pealtvaatajatega mingit pistmist!). See on väga õige, et näiteks stardisirge lõpus suur kõrge sein on :!:

Mis osa rajast 1:6 masinatele ei meeldi? Eelmisel võistlusel nö esimest hüpekat ei kasutatud. Teise suure hüpeka raja tagaosas saaks ju ka vältida sellest eest mööda sõites, seal palju vaba maad... Ega see suur hüpekas 1:6 maandumiste peale väga positiivselt ei vaata küll

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 02.01.2007 14:18

raja eraldusosad vähemalt mind ei sega .......... suur trampliin aga küll (kui ehk oleks pealesõit kaetud siis vast saaks hakkama ka aga reeglina hakkavad meie masinad seal tagumist osa loopima ning muutuva sõidusuunaga pole maandumine õigesse kohta kindel enam)
Ameerika mäed .......... olen enam kui kindel, et see ei sobi ka paljudele 1:8 omanikele sest näha ju on kui aeglaselt see läbitakse ja võiks olla ikkagi lubatud möödasõit võistlustel.

Mida teeksin mina kui oleks midagigi minu teha :

Kaotaksin ära ameerika mäed kuid väikse kühmu võiks jätta kas hüppeks või siis juhiks ikkagi tee kõrvalt mis vähendaks masinate kiirust ning allesjäänud materialist teeksin samasuguse poolmäekurvi stardisirge otsa (nagu peale suurt trampliini)

1:6 masinatel on esimene hüpekas vale nurga all ja ainuke maandumine on hetkel otse ninaga vastu maad

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 02.01.2007 15:20

Põhimõtteline nõusolek on raja keskele sellise hüpeka ehitamiseks on olemas:

Pilt

:lol:

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 02.01.2007 15:26

Too puit on (juhul kui rajal ristisuunalsielt ei liikle) vägagi andestav, sest ta laseb autot vastu äärt libistada. Imho oleks kohati vaja puitu juurde ja see pagana turvavõrk on tegelikult ilge pita, usu mind, need teraspostid on kordades valulikumad kui nad tunduvad.

Suure hüppe teema on ennast ammendanud. Ta oli, on ja jääb. Punkt. Palun tagasihoidlikut seda teemat isegi mitte enam puudutada.

Eelmine kord Roogojal olles tahtsin stardisirge laienduse lõppu natuke mulda piirde peale visata et ta veidikene andestavam oleks ent kuna maa oli jääs kui põrguline isis olin sunnitud ilmataadile alla vanduma. Come to think of it, ma isegi ei tea kas ta ikkagi peaks olema andestavam.

Pinnasetöödega vaatab kevadel midagi, meerikamägesid peaks mingil määral muutma. Momendil on ta see koht mida lihtsalt ei osata sõita (võibolla ei harjutata ka piisavalt).

1:6 aparaadid ei peaks sõitma samal rajal kui 1:8 liikurid. Täiesti nõus, ent 5 võistleja pärast ei ole ilmselt kellelgi huvi hakata 1:8 mudelitele ehitatud rada lammutama. Saad mu mõttest ilmselt aru.

Conclusion: Rada on sõitmiseks, piirded pole rammimiseks.

PS: Endiselt on idee tekitada väike bashing area...
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 02.01.2007 15:29

Hm ........... seega kokkuvõte .......... et midagi ei muutu ! :)
RandoM kirjutas: 1:6 aparaadid ei peaks sõitma samal rajal kui 1:8 liikurid. Täiesti nõus, ent 5 võistleja pärast ei ole ilmselt kellelgi huvi hakata 1:8 mudelitele ehitatud rada lammutama. Saad mu mõttest ilmselt aru.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 02.01.2007 15:32

Sinuhobi kirjutas:Hm ........... seega kokkuvõte .......... et midagi ei muutu ! :)
RandoM kirjutas: 1:6 aparaadid ei peaks sõitma samal rajal kui 1:8 liikurid. Täiesti nõus, ent 5 võistleja pärast ei ole ilmselt kellelgi huvi hakata 1:8 mudelitele ehitatud rada lammutama. Saad mu mõttest ilmselt aru.

Muutub, kevadel läheb jälle suuremaks ehitamiseks. Juurde tuleb kiireid seksioone ja suuri hüppeid, kuidas täpselt on ainult läbirääkimiste küsimus. Ent praegune roogoja on oma olemuselt siiski 1:8 mudelitele suunitletud ning ilmselt ta selliseks ka jääb, kuni kriitiline mass 1:6 mudelitega aktiivselt sõitjaid on ületatud (aktiivsed sõitjad = sõitjad kes käivad korra nädalas ka trenni tegemas)

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 02.01.2007 15:36

hm kriitiline mass ........... mis arvust me räägime ?

aga ikkagi küsimus et miks peab käima vähemalt korra nädalas Roogojal Trenni tegemas ................. me pigem üritame seda rada säästa niipalju kui võimalik ja sõita saab niisama ka mujal !

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 02.01.2007 15:48

noh, lihtne loogika:

1:8 kodanikke käib nädalas vähemalt 10 läbi = nad tarbivad seda rada
1:6 kodanikke käib seal nädalas 0 läbi = nad ei tarbi seda rada.

edasi on minuarvates kõik täiesti no-brainer.

Me ei räägi ühestki arvust. Visibility on võtmesõna. Kui teid on näha siis teiega arvestatakse, kui mitte siis on tohutult põlde kus sõita.

(PS: Saladuskatte all võin öelda, et enamus väikeste mudelitega sõitjaidki käivad paljudes teistes kohtades.)

Ja et sulle valet muljet ei jääks, üritan lihtsalt asjad nii ära rääkida nagu on liigapalju mämmutamata. Rada on sõitmiseks ning head tulemust harjutamata saada on suhteliselt keeruline. Tulge ja lõhkuge, kui see probleemiks osutub, eks siis vaatame juba edasi.

Ilusat teist jaanuari.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 02.01.2007 16:14

Siis on kõik paigas !
RandoM kirjutas:
Ja et sulle valet muljet ei jääks, üritan lihtsalt asjad nii ära rääkida nagu on liigapalju mämmutamata. Rada on sõitmiseks ning head tulemust harjutamata saada on suhteliselt keeruline. Tulge ja lõhkuge, kui see probleemiks osutub, eks siis vaatame juba edasi.

Ilusat teist jaanuari.

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 02.01.2007 16:42

RandoM kirjutas:PS: Endiselt on idee tekitada väike bashing area...
no see aitaks ka nö algajatel autoga tutvuda... igati mõtte poolt! võiks olla siis ka hüpe või paar, kus saaks sellist tagasihoidlikku õhulendu teha (väiksem, kui raja esimene hüpe)

Vähemalt sain oma mure ja mõtte välja karjutud ja kui järgmine kord keegi vastu puitäärt oma masinal midagi katki sõidab, siis ta pole ainus :wink:

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 02.01.2007 20:51

Bashing areasse kuuluks kindlasti ka üks SUUUUUUUUUUR hüpe.
Mulle ja Jaanusele. Aga see on kevadiste tuulte teema.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
siimuonu

Postitus Postitas siimuonu » 02.01.2007 23:24

Rando sorry aga ma pole sinuga trenni tegemise koha pealt nõus. Kuna aktiivsest 5-st 1:6 sõitjatest 3 on Tartust siis me peame paljuks 300km (edasi-tagasi) maha udada, et Roogojal harjutamas käia. Kuna tööpäev lõpeb reeglina kell 17.00 ning Roogojale liiklemine võtab aega veel 1,5-2 tundi koos kola pakkimisega siis minuarvates pole nädala sees rajale minekul mõtet eriti talvel pimeduse tõttu. Nädalavahetustel sõidame Tartus. Põhi takistuseks Roogojale sõitmiseks on siiski minuarvates liigsed kulud ja aeg. Tartu rajal pole kah Tallinna rahvast treenimas nähtud.

Roogoja rajal 1:6 masinatele kõige raskemaks probleemiks on kindlasti suure tagumise hüppe pealesõit. Liiga libe. Kui see katta mingi vaiba või muu vähem libiseva materjaliga siis õnnestuks sealt ka rahulikult üle kulgeda ja probleem oleks selle kohaga lahendatud. Ehk ei peaks sundima kõiki lendama vaid võiks jääda valikuvõimalus. Ja kes tahab lennata saab siis pealesõidust kah veel hoogu juurde koguda.
Suur sein peasirge lõpus VÄGA vajalik minu meelest, sest see võtab tõesti kõik juhitavad ja juhitamatud objektid kinni. Enne müüri puudumist õnnestus endal ühelt juhitamatult täis gaasiga liikuvalt masinalt eest ära saada mis lõpp tulemusena peatus Jaani suure auto all purustades kõik enda teele jääva.
Esimest hüpet pole 1:6 isegi üritanud sõita. 1:8 bagiga oli aga ohutult läbitav ja kui läkski natuke nihu siis püüdis masina pehmelt piirete vahele pandud saepuru.
Ameerika mägesid pole mina selgeks saanud. Kas see mägede viga või minu seda ei tea. Miskipärast kaldun arvama, et siiski minu viga.
Peasirge kitsendus võiks sujuvam olla aga mind isiklikult ei häiri. Pole sinna veel kunagi pihta saanud. Saatus võb muutuda :D

Kokkuvõtteks kui selle tagumise hüppe pealesõidu ära saab katta siis rada OK. Ülejäänud kohtades peaks masin terveks jääma kui ise vigu ei tee. 1:6 masinatega võks ikka raja ehitusel arvestada kuna ka need toovad ju raha sisse ja on momendil tõusev trend.

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 03.01.2007 00:01

siimuonu kirjutas:Suur sein peasirge lõpus VÄGA vajalik minu meelest, sest see võtab tõesti kõik juhitavad ja juhitamatud objektid kinni. Enne müüri puudumist õnnestus endal ühelt juhitamatult täis gaasiga liikuvalt masinalt eest ära saada mis lõpp tulemusena peatus Jaani suure auto all purustades kõik enda teele jääva.
100% nõus vist enamik? Tegelikult selle kohapealt pole vist keegi ühtegi sõna öelnud, et ära võtta (isiklikult rääkisin sisekurvist, kus ehk annaks midagi ümber mõelda).

Eelmise WinterCup 1:6 sõidu ajal seisin selle tagumise trampliini juures, ikka paaaaaaaalju kordi kaldusid masinad seal ülestõusu peal ära küll...

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 03.01.2007 00:26

Ülestõusu katmine vaibaga on juba mõnda aega plaanis olnud, ent momendil pole seda teinud, sest.. khmm, olgem ausad... pole viitsinud.

Eriti äge oleks kui keegi suudaks provaidida 5x5m punast vaipa, siis oleks Roogojal taaskord punase vaiba hüpe...

Siim, ma saan su ideele hästi pihta, ent nagu ma juba ütlesin, kui ei ole kasutajaid siis ei ole ka reaalset põhjust nende oletatavaid soove arvestada. Tekib kasutajaskond, lähme kompromissidele. Mina isiklikult pooldan seda et 1:8 säiliks rajal siiski iseloomulikud elemendid ning 1:6 masinad saaks nendest lihtsalt mööda tüürida kasvõi mööda mõnusat sirget kus saate ennast natukene puhtaks köhida.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
siimuonu

Postitus Postitas siimuonu » 03.01.2007 00:48

Meie siinpool jälgime raja kasutust võistluste ajal mitte treeningutel. Tartu rada võiks sinu vaatevinklist pidada siis ju ainult 1:6 mängumaaks kuna seal treenivad 90% ajast 1:6 masinad.

Kui sa teed 1:6 masinatele võimatutest kohtadest möödasõidud siis ju kõik OK. Seda ma ei nõuagi, et kõik klassid sama rada sõidaksid. Siiani on minumeelest Roogoja võistlustel 1:6 suhtes kõik korras olnud. Kahju ainult, et viimane võistlus sinna künkliku ala peale (peale esimest hüpet) ei lastud aga raja säilimise koha pealt oli see põhjentatud.

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 03.01.2007 10:01

Aga võta siis nüüd kinni ja tee järeldusi ........... treeningutel nagu künkliku ala võiks kasutada aga võistlustel mitte !
hm ...............
siimuonu kirjutas: Kahju ainult, et viimane võistlus sinna künkliku ala peale (peale esimest hüpet) ei lastud aga raja säilimise koha pealt oli see põhjentatud.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 03.01.2007 17:14

siimuonu kirjutas:Meie siinpool jälgime raja kasutust võistluste ajal mitte treeningutel. Tartu rada võiks sinu vaatevinklist pidada siis ju ainult 1:6 mängumaaks kuna seal treenivad 90% ajast 1:6 masinad.
just, ning tartu rada ongi rohkem 1:6 mudelitele optimeeritud. Või eksin?

Erki: keegi ei keela teil trennis ühtegi rajaosa kasutamast. Use common sence. ehk kui sa arvad et sa võiksid oma sõiduga mõnda delikaatsemat elementi lõhkuda siis a hõiska "a mul on jumala po**ui" või b ära sealt sõida.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
Sinuhobi
Sinuhobi
Kontakt:

Postitus Postitas Sinuhobi » 04.01.2007 09:04

Eks ma olengi siiani sisetundega seal sõitnud !
RandoM kirjutas: Erki: keegi ei keela teil trennis ühtegi rajaosa kasutamast. Use common sence. ehk kui sa arvad et sa võiksid oma sõiduga mõnda delikaatsemat elementi lõhkuda siis a hõiska "a mul on jumala po**ui" või b ära sealt sõida.

Vasta