ajavõtusüsteem

Teemad võistluste kohta

Kas ostad oma autole transpondri või rendid?

Ostan, 1900 eeki
20
77%
Rendin, 150 eeki per võistlus per auto
4
15%
Rendin, 100 eeki per võistlus (tagastan iga sõidu järel)
2
8%

Hääli kokku: 26

Kasutaja avatar
artyomt

Postitus Postitas artyomt » 16.01.2007 16:57

Andres just tegi seda tööd juba

http://www.rctiming.com/timing_systems.shtml

ise ka nägin seda lingi. järeldus sama: AMB
Hobikeskuse netipood. Raadio teel juhitavad mudelid, varuosad, tarvikud.
http://pood.hobikeskus.ee

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 16.01.2007 18:14

selle väga positiivse alge väga negatiivse arengu peale hetkel ei oska muud kosta, kui et... eestlus lööb välja :) aga hea, et praegu kõik sirgeks ja selgeks räägitakse, mitte kunagi hiljem. ise väga loodan, et akaver siiski ütlemisi (midagi hullu pole ju öeldud) väga südamesse ei võta ja teeb selle väga suure ja tänuväärt sammu siiski ära!

ollo kirjeldatud skeem on väga läbinähtav ja aktsepteeritav vast kõigile.

meenutan ka 20:80 reeglit... mis kehtib alati! ka preagu on 20% kõige vastu, ka siis kui uus süsteem olemas, siis 20% oleks ikka vanaga jätkanud või midagi palju paremat ja odavamat valinud :lol:
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 16.01.2007 18:31

Ollo, kas selle võib siis nii kokku võtta, et:
1) EAMK ostab dekoordi+1_kaabel (raha olemas)
2) Isiklikud pondrid on igaühe oma mure (kas koopereerutakse see on juba eraldi teema)
3) Pondrite rentimine on vaba turg - teeb kes tahab (ostab hulga ja rendib)
4) Lugemiskaablid rajale muretseb rajaomanik (finantseerib võistluste vms. rajarendi tasudest)
Minuarvates on see priima lahendus...

EDIT: saage palun aru, praegu on kulutatud 1 päev arutelule kuid me oleme jõudnud lahenduseni kus üks äriettevõtja ei pea investeerima 110kEEK ja sõitjad võivad osta pondreid kust tahavad - see on olnud väga produktiivne, ma muud ei tahtnudgi kui vaid arutelu.
Kiirustada selliste otsustega pole ju reaalselt mõtet, paar päeva konstruktiivsele arutelule on lausa kohustuslik.
EDIT2: hea on minule viltu vaadata, et va mutta tampija ja "eestlane" kuid , millise näoga te oleksite öelnud näiteks tanelile, et ta peab 3-400 eeku maksma, et oma pondriga rajale tulla ja seda kõigile, kes kogemata oma pondriga tulevad....
HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 16.01.2007 19:08

selgelt ära põhjendatud asja pärast (nii nagu seda tehti) ei oleks ei minul, kuldaril, margusel ega tannul ilmselt küsimustki tekkinud MIKS ma peaks selle 400 krooni maksma.

Ühekordne upgrademise tasu. Kas saab olla midagi veel läbinähtavamat?
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 16.01.2007 19:21

RandoM kirjutas:selgelt ära põhjendatud asja pärast (nii nagu seda tehti) ei oleks ei minul, kuldaril, margusel ega tannul ilmselt küsimustki tekkinud MIKS ma peaks selle 400 krooni maksma.
Ühekordne upgrademise tasu. Kas saab olla midagi veel
läbinähtavamat?
Minul näed oli. Samuti ma laseks ise inimestel oma arvamuse avaldada, mitte ei teeks seda nende eest.

Vahet pole ... tampige siis mind, kuid keegi peab küsima ka ebamugavaid küsimusi, et need saaksid vastatud!
Minu arvates oleme me jõudnud selgema_ja_parema lahenduseni kui see, et esimese posti peale oleks kõik öelnud "jah" ja 110k oleks läinud. Ja see saab ju ainult hea olla. Sellistes asjades tuleb emotsioonid küll kõrvale panna. Oleks mul hetkel vaba raha panna ponderi rendi äri alla siis teeksin seda. Paneb seda raha sinna akaver siis laenutaksin kuni endal on.
Rendi hind peab olema selline, et turg seda aksepteerib, kuid kuna viimase lahenduse juures on turg vaba siis on see juba rentija ja rentniku omavaheline asi...

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 16.01.2007 19:31

tomkar kirjutas: Minu arvates oleme me jõudnud selgema_ja_parema lahenduseni kui see, et esimese posti peale oleks kõik öelnud "jah" ja 110k oleks läinud.
Kas me mitte praegu pole lahenudse juures kus uue süsteemi ost lükkus edasi määramatusse?

whatever, peaasi et uus ajavõtusüsteem tuleks.

saue HOBIzone
droonipood.ee

akaver
Kontakt:

Postitus Postitas akaver » 16.01.2007 19:45

niipalju kui mina eamki rahadest aru sain, siis sealmaal me olemegi. pannes mängu kõik eamki vahendid (vana systeemi trade in ja vaba raha) siis puudu on ikka ca 20 kiloeeki.

ollo võib mind muidugi parandada, äkki leiti veel mingit raha kuskilt.
akaver
http://shop.akaver.com

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 16.01.2007 22:30

tomkar kirjutas:Ollo, kas selle võib siis nii kokku võtta, et:
1) EAMK ostab dekoordi+1_kaabel (raha olemas)
2) Isiklikud pondrid on igaühe oma mure (kas koopereerutakse see on juba eraldi teema)
3) Pondrite rentimine on vaba turg - teeb kes tahab (ostab hulga ja rendib)
4) Lugemiskaablid rajale muretseb rajaomanik (finantseerib võistluste vms. rajarendi tasudest)
Minuarvates on see priima lahendus...
1)ma oletan, et see papp on olemas (või siis sellele piisavalt lähedane summa). Täpsetest summadest pole mul hetkel ülevaadet.
2)pmtl jah, aga IMO on mõistlik koopereeruda ja osta suurem ports koos süsteemiga, tuleb ilmselt kokkuvõttes odavam, kui hakata kusagilt maailmast ühekaupa ostma
3)jah, aga EAMK huvi on siiski garanteerida, et rendikad oleks olemas. Kui keegi teine ei tee, peab EAMK seda ise tegema... kuigi selleks on hetkel vahendeid vähevõitu, ma arvan.
4)jutst nii ma seda ette kujutan.

Asjade edasisest käigust - ma ise olen paraku 19-27.1 kodumaalt ära, tegelen finantsvõimaluste selgitamisega tõenäoliselt peale seda. Kui pilt selge, siis tuleb ka üleskutse ponderite ühisostuks ja vaatame, mis neist rendiponderitest saab.

AnDrez

Postitus Postitas AnDrez » 16.01.2007 23:45

antia kirjutas:
AnDrez kirjutas:On tehtud mtü "Roogoja hobiselts". Selle kaudu võiks võibolla kevadel saada selle süsteemi, kuna mingi selle ala fond pidi siis tegutsema hakkama. Aga kui keegi ise selle ära ostab, siis saab vist kiiremini.
äkki sa täpsustad milline fond ja millised on võimalused sealt raha saada. kaks kuud selle nimel oodata et keegi teine selle kinni maksaks pole just väga palju. mina oleks valmis aitama projekti kirjutada kui mingid sellised võimalused oleks.
See on PRIA fond/organisatsioon. Seal peaks umbes 10% enda finantseeringut olema. Aga probleemile lahendus vast leitud. :wink:

Kasutaja avatar
artyomt

Postitus Postitas artyomt » 17.01.2007 00:06

huvitav, kuidas PRIA (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet) aktsepteerib mitte põllumajandusega mingisuguse tegevuse ?
Hobikeskuse netipood. Raadio teel juhitavad mudelid, varuosad, tarvikud.
http://pood.hobikeskus.ee

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 08:07

artyomt kirjutas:huvitav, kuidas PRIA (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet) aktsepteerib mitte põllumajandusega mingisuguse tegevuse ?
Võibolla neil seal ka üldised maa-elu arendamisele suunatud rahad. Siis on ju õige koht.

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 08:15

ollo kirjutas:3)jah, aga EAMK huvi on siiski garanteerida, et rendikad oleks olemas. Kui keegi teine ei tee, peab EAMK seda ise tegema... kuigi selleks on hetkel vahendeid vähevõitu, ma arvan.
Selles osas istuvad kaupmehed kokku ja igaüks neist teeb oma pakkumise.

Pakkujatele tuleb panna raamkohustused nagu:
#### DRAFT ####
1) minimaalne toimivate ja renditavate pondrite arv.
2) Kohustus rentida pondreid kõikidel võistlustel kuhu EAMK rendib oma dekoodri
2.1) Kohustus ei kehti kui võistlejaid (mitte rentnikke!) on alla 10 (lambi number)
Võitja õigused: Ainuke pondrite rentija kõnealustel üritustel perioodil pikkusega 2 aastat (kah lambi number)
#### DRAFT ####
Siis on pakkujate asi tulla välja oma pakkumistega (erinevad hinnad, pondrite kogused, muud lubadused. Tingimused (2 bannerit näiteks igal võistlusel) jms.
Ma siis topin pakkumised ilusti ühte postitusse ja teeme hääletuse, millega selgitame võitja.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 17.01.2007 09:22

mitte et algel jumet ei oleks, aga: it kind of defeats the purpouse.

Ehk algne idee oli transponderite rendiga teenida mingil määral tagasi ka süsteemi soetuskulusid. Sellisel ideel ei oleks süsteemi haldaja puhul eriti jumet, leian mina. Kui EAMK dekooderi ostab siis võibolla toidaks see süsteem, ent mulle näib teiste soetajate puhul see justkui kannale astumisena, repertuaarist: ostke, aga meie hakkame selle pealt pappi teenima, vähemalt oleks viisakas panna rentijale kohustus tasuda x summa per ponder per rent ka dekooderi omanikule.

Ah mis mina ka tean.
Ausaltöeldes loodan et süsteem on juba järgmistel võistlustel käigus, vahet pole kellelt rendituna.

over and out.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 09:42

RandoM kirjutas:mitte et algel jumet ei oleks, aga: it kind of defeats the purpouse.
Ehk algne idee oli transponderite rendiga teenida mingil määral tagasi ka süsteemi soetuskulusid. Sellisel ideel ei oleks süsteemi haldaja puhul eriti jumet, leian mina. Kui EAMK dekooderi ostab siis võibolla toidaks see süsteem, ent mulle näib teiste soetajate puhul see justkui kannale astumisena, repertuaarist: ostke, aga meie hakkame selle pealt pappi teenima, vähemalt oleks viisakas panna rentijale kohustus tasuda x summa per ponder per rent ka dekooderi omanikule.
Ah mis mina ka tean.
Ausaltöeldes loodan et süsteem on juba järgmistel võistlustel käigus, vahet pole kellelt rendituna.
over and out.
Ma ei mõista, mis sa sellega öelda tahtsid.
EAMK kui organisatsiooni eesmärk ongi toetada ala, mitte sellelt pappi teenida.... Mõistlik rendi tasu dekroodri eest on aga see, mis nullib tema ajapikkuse amortisatsiooni ja võimaldab tulevikus riknemisel välja vahetada.
"algne idee oli transponderite rendiga teenida mingil määral tagasi ka süsteemi soetuskulusid" - see pole ju enam vajalik kuna EAMK pole kasumit taotlev vaid pigem ala edenemist taotlev.?
Ah, vahet pole ..
Asi liigub.
1) Dekoodri (selle juurde kuulub ka soft ma eeldan) ja 1 tagavara_liikuva loop'i soetuseks tarviliku finantsi kontrollimisega tegeleb ollo nagu ma aru sain.
2) Isiklike pondrite ostu korraldame ära - võtan enda peale (ollo, vajan su käest hinda)(eestlastele vastuseks: kate 0%)
3) Pondrite rendi teema käib kaubitsejatel omavahel kui keegi soovib omal käel samuti konkureerida siis on see loomulikult võimalik - andke endast märku mulle ja ma hoian teid pakkumiste nõudmistega kursis kui need täpsustuvad. Pondrite rendi äriga alustaja võib samuti oma tellimuse isiklikeks minevate pondrite omaga liita, ehk saab qty discounti.
4) Rajaomanikud andke märku endast ja oma arvamustest rajale loop'i ostmise osas. 113EUR+km ~= 2090.-, täiesti aru saadav, et see võib tunduda pealesunnitud kulutusena ja võimalik, et suure negatiivse vastukaja puhul võib panna 3 loop'i radadele ostmise näiteks "pondrite rendi hanke" tingimustesse.

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 09:49

A, tahtsin veel lisada tänud akaverile. Poleks tema seda nii konkreetselt ette võtnud siis poleks ka me seal, kus me praegu oleme, alati on vaja sädet ja selle autor on tema.

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 17.01.2007 10:04

tomkar kirjutas: 2) Isiklike pondrite ostu korraldame ära - võtan enda peale (ollo, vajan su käest hinda)(eestlastele vastuseks: kate 0%)
Sellega mina isiklikult päris nõus ei ole, kui inimene on vaeva näinud, siis peaks see vaev ka tasutud saama. Päris 50% kate oleks ehk üle pakutud, kuid veidi võiks ikka vahel olla.
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 11:27

kpihus kirjutas:
tomkar kirjutas:2) Isiklike pondrite ostu korraldame ära - võtan enda peale (ollo, vajan su käest hinda)(eestlastele vastuseks: kate 0%)
Sellega mina isiklikult päris nõus ei ole, kui inimene on vaeva näinud, siis peaks see vaev ka tasutud saama. Päris 50% kate oleks ehk üle pakutud, kuid veidi võiks ikka vahel olla.
Aijah, transa kulu tuleb peale.... Eesmärk on areneda. Kui olen saanud hinnad ja kokku hinnaindikatsiooni (pondri ost+transa...maksud) per ponder siis panen selle kohta eraldi teema püsti.
Kuna raha antud üritusega plaanis teenida pole siis arvatavasti tuleb oma tellimus ka 100% ettemaksuga kinnitada, kuid sellest siis juba täpsemalt eraldi hiljem.

sammy

Postitus Postitas sammy » 17.01.2007 14:09

wtf ?

pakuti välja toimiv lahendus, mis lahendaks ära igasugused probleemid väga lühikese ajaga ja siis pistis mingi mehe .. ma ei saagi päris täpselt aru MIS, kisama

mis mõte on jaurata igasuguste organisatsioonide, pakkumiste ja kurat teab millega selle nimel, et saaks 400eek säästa ja siis veel 3-12 kuud oodata ?
kui teile inimesed igav on, siis minge ja sõitke, kui ei siis öelge lihtsalt JAH või EI ja asi vask

( täiesti kaine, heas tujus ning üsnagi mõtlev ) sammy
Inferno MP777 WC / Nomadio / RB-C6
Mini Infero / X-Speed || || Mini-Z McLaren F1 GTR / X-Speed

Kasutaja avatar
kpihus
Kontakt:

Postitus Postitas kpihus » 17.01.2007 14:19

sammy kirjutas:wtf ?

pakuti välja toimiv lahendus, mis lahendaks ära igasugused probleemid väga lühikese ajaga ja siis pistis mingi mehe .. ma ei saagi päris täpselt aru MIS, kisama

mis mõte on jaurata igasuguste organisatsioonide, pakkumiste ja kurat teab millega selle nimel, et saaks 400eek säästa ja siis veel 3-12 kuud oodata ?
kui teile inimesed igav on, siis minge ja sõitke, kui ei siis öelge lihtsalt JAH või EI ja asi vask

( täiesti kaine, heas tujus ning üsnagi mõtlev ) sammy
kpihus thinks . o O { Huvitav kas spämmifiltri sisse saaks integreerida ka emotsioonifiltri .....}
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]

JAN

Postitus Postitas JAN » 17.01.2007 14:56

Kõik on ilus ja hea , tellime , ostame , maksame , aga üks koht on mulle jäänud arusaamatuks , kui EAMK ostab dekoodri ära , tore , aga mis raha eest seda ürituste tarvis renditakse .Üldiselt läheb stardimaks mitmete alalõikude vahel jagamisele , nagu : raja ehitus , karikad , elekter j.n.e . mis pole sugugi väike protsent kogusummast . Niisiis huvitab palju on arvestanud EAMK dekoodri rendirahaks nii võistlustel kui ka trennis ? 8)

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 15:49

JAN kirjutas:Kõik on ilus ja hea , tellime , ostame , maksame , aga üks koht on mulle jäänud arusaamatuks , kui EAMK ostab dekoodri ära , tore , aga mis raha eest seda ürituste tarvis renditakse .Üldiselt läheb stardimaks mitmete alalõikude vahel jagamisele , nagu : raja ehitus , karikad , elekter j.n.e . mis pole sugugi väike protsent kogusummast . Niisiis huvitab palju on arvestanud EAMK dekoodri rendirahaks nii võistlustel kui ka trennis ? 8)
Selle kohta oskab vaid EAMK, e. lühemas perspektiivis ollo öelda.

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 17.01.2007 15:52

pakuti välja toimiv lahendus, mis lahendaks ära igasugused probleemid väga lühikese ajaga ja siis pistis mingi mehe .. ma ei saagi päris täpselt aru MIS, kisama...
Rahu sammy, kõik toimub ja liigub juba täiesti mõistliku kiirusega...

sammy

Postitus Postitas sammy » 17.01.2007 21:18

tomkar kirjutas:
pakuti välja toimiv lahendus, mis lahendaks ära igasugused probleemid väga lühikese ajaga ja siis pistis mingi mehe .. ma ei saagi päris täpselt aru MIS, kisama...
Rahu sammy, kõik toimub ja liigub juba täiesti mõistliku kiirusega...
oda, kuhu ta nüüd liigub ? teema alguses oli valmis plaan kuidas herr akaver paneb oma raha mängu, et teistel hea oleks, teenides ise selle summa tagasi kunagi tulevikus ( ja kui hästi läheb siis 2'e burgeri raha )
praeguseks on teema tõesti liikunud algusest oluliselt kaugemale, kahjuks küll vales suunas. on tekkind mingi ähmane plaan, et peaks midagi tegema, kasutades vahendeid, mis vist olemas on ja saada süsteem ehk kunagi kasutusele ka.
asi mis mind tegelt imestama paneb on see, et pikalt on jahutud teemal peaks ja võiks .. nüüd kui lahendus välja pakuti tekkis terve hulk inimesi, kes kohe kõik ära teeks ja poole odavamalt .. kus te enne olite ? miks enne vahendeid polnud ?
.. ja üleüldse, mis ajast on kuritegu teiste aitamisega seotud vaev tasutud saada ?

nothing personal .. nagu alati 8)
Inferno MP777 WC / Nomadio / RB-C6
Mini Infero / X-Speed || || Mini-Z McLaren F1 GTR / X-Speed

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 18.01.2007 09:22

oda, kuhu ta nüüd liigub ? teema alguses oli valmis plaan kuidas herr akaver paneb oma raha mängu, et teistel hea oleks, teenides ise selle summa tagasi kunagi tulevikus ( ja kui hästi läheb siis 2'e burgeri raha )
praeguseks on teema tõesti liikunud algusest oluliselt kaugemale, kahjuks küll vales suunas. on tekkind mingi ähmane plaan, et peaks midagi tegema, kasutades vahendeid, mis vist olemas on ja saada süsteem ehk kunagi kasutusele ka.
asi mis mind tegelt imestama paneb on see, et pikalt on jahutud teemal peaks ja võiks .. nüüd kui lahendus välja pakuti tekkis terve hulk inimesi, kes kohe kõik ära teeks ja poole odavamalt .. kus te enne olite ? miks enne vahendeid polnud ?
.. ja üleüldse, mis ajast on kuritegu teiste aitamisega seotud vaev tasutud saada ?
Arutelu tähendab minu arvates tegelikult seda, et esialgne plaan võib muutuda - muidu poleks ju arutada mõtet.
Jah, akavaeri plaan nägi ette, et 50 inimest eestis ostavad endale aegade jooksul kokku 50 pondrit hinnaga 1900, mille turuhind on 1200 selleks, et teenida tagasi dekoodrit. Samas on EAMK'l dekoodri raha olemas nii, et sellist lahendust lihtsalt pole tarvis. Miks peaks tahtma tekitada kokku ühiskondliku kulu 50*700=35000 kui see on välditav juhul kui natuke korraldada?
nüüd kui lahendus välja pakuti tekkis terve hulk inimesi, kes kohe kõik ära teeks ja poole odavamalt .. kus te enne olite - Sellepärast tegelikult eespool avaldasingi akaverile tänu, et ta meile nüüd lõpuks jalaga õrna kohapeale lõi, et liigutama hakati - sa vist pole kogu threadi tähelepanelikult läbi lugenud.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 18.01.2007 09:37

tomkar kirjutas:
Arutelu tähendab minu arvates tegelikult seda, et esialgne plaan võib muutuda - muidu poleks ju arutada mõtet.
Jah, akavaeri plaan nägi ette, et 50 inimest eestis ostavad endale aegade jooksul kokku 50 pondrit hinnaga 1900, mille turuhind on 1200 selleks, et teenida tagasi dekoodrit. Samas on EAMK'l dekoodri raha olemas nii, et sellist lahendust lihtsalt pole tarvis. Miks peaks tahtma tekitada kokku ühiskondliku kulu 50*700=35000 kui see on välditav juhul kui natuke korraldada?
nüüd kui lahendus välja pakuti tekkis terve hulk inimesi, kes kohe kõik ära teeks ja poole odavamalt .. kus te enne olite - Sellepärast tegelikult eespool avaldasingi akaverile tänu, et ta meile nüüd lõpuks jalaga õrna kohapeale lõi, et liigutama hakati - sa vist pole kogu threadi tähelepanelikult läbi lugenud.
See ühiskondlik kulu on niikuinii, lihtsalt ühel juhul maksavad dekoodri kinni kodanikud kes seda kõige rohkem tarbivad (offroaderid) vs EAMK puhul onroaderid (kellega on niigi kitsas) trassika mehed keda asi ei kõiguta mitte üks põrm ja ilsmelt ka kiirusmudelistid...

Kui mina tahan (mul on vaja) siis mina ostan, mitte ei oota et keegi mulle välja teeks.

saue HOBIzone
droonipood.ee

antia

Postitus Postitas antia » 18.01.2007 09:56

RandoM kirjutas:See ühiskondlik kulu on niikuinii, lihtsalt ühel juhul maksavad dekoodri kinni kodanikud kes seda kõige rohkem tarbivad (offroaderid) vs EAMK puhul onroaderid (kellega on niigi kitsas) trassika mehed keda asi ei kõiguta mitte üks põrm ja ilsmelt ka kiirusmudelistid....
Mul pole küll aimugi kust EAMK rahad tulevad (riik ja toetajad ?) ja kuidas neid jagatakase aga kui Ollo ütleb et EAMK on valmis selle kinni maksma siis milles probleem? Mina ntx maksan iga kuu makse. Loodetavasti saavad trassika ja kiirus mehed EAMK-lt mingiks muuks otstarbeks ka raha.

ja ma arvan, et vähemalt on-roaderite huvides oleks see et dekooder kuuluks EAMK-le, mitte off-roaderitele, sest vastasel juhul võiks off-roaderid on-roadi mehed mingil hetkel pikalt saata a la meil on samal ajal oma võistlus.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 18.01.2007 10:06

Trassikad ja kiirused ei puutu asjasse, rahakotid on EAMK sees kõigil eraldi. Ja offroaderid maksavad oma osa kinni ju ka nagunii, lihtsalt hiljem, läbi rendi. Pole vaja põdeda ;)

Mis puutub sellesse, kust EAMK rahad tulevad, siis ei ole küll selle threadi teema, aga kõik on teretulnud sellesse süvenema ja kaasa aitama. Järgmine aastakoosolek on tõenäoliselt veebruaris-märtsis, ka eelmistel aastatel on offroadi aktiviste kutsutud asjas osalema, et vankrit ühiselt vedada, tulemus on paraku olnud null. Levinud on mingi arvamus, et EAMK=mingid duudid, kes fännavad siledal rajal sõitmist ja ei kannata midagi muud. Tegelikult on pisut teisiti, EAMK=siledal rajal sõitvad duudid ainult sellepärast. et künklikul rajal sõitvad duudid on pidanud paremaks mitte asja paberimajandusliku poole vastu huvi tunda. Streetrace.org vs. Eesti Autospordi Liit, if you wish :lol:

Suurem osa EAMK tuludest tuleb siiski lihtsatelt inimestelt, ehk harrastajatelt. Sponsorite osa on suht olematu, riigi toetus olemas, aga ebapiisav.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 18.01.2007 14:05

Tomkari palvel kommenteerin nats ajavõtusüsteemi külge käivat softipoolt:

AMB pakutav SPARC on olemuselt toimiv, aga sigamegakallis. Ka SPARC ei tee kõiki asju maailmas, nt. puudub tal minuteada sarjavõistluste punktiarvestus.
Variante on mitmeid, tasuta asjadest Laps Free, mida seni on minuarust suht edukalt kasutatud, ja näiteks ProLap, mida on kasutatud >100 osavõtjaga DHI Cupil Taanis. Tasulistest kiidetakse palju RC Scoring Pro'd ja bbkTimingut. AMB ise aktsepteerib ja soovitab mitmete kolmandate poolte tarkvara.
Minu arvamus on selline, et SPARCi ma mingil juhul ei ostaks. Mul on plaanis uurida ProLap'i pisut lähemalt ja selgust saada, mille poolest see on parem või halvem, kui praegune LapsFree (mis iseenesest ei ole onroad võistlustel küll suuri probleeme põhjustanud, featuuridega on nagu on).
Tasuta asjadel on teadagi parim hinna/kvaliteedi suhe, aga tasulistest tundub mulle RC Scoring Pro olevat hea hinna (US$ 600) ja omaduste suhtega, ka kasutajad kiidavad. Paljude programmidega on nii, et featuurid on küll, aga mis kasu neist, kui programm keset sõitu pangestub :D
Ühesõnaga, tarkvara ei kuulu praeguse "hanke" koosseisu ja on täiesti eraldi teema.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 18.01.2007 23:45

ma pole RC scoring prod kunagi kasutuses näinud ent bbk kohta oskan am ainult positiivset kõnelda, näiteks on offroadi (ja ilsmelt ka onroadis väga abiks automaatne üle wifi tulemuste jagamine (tõsi, kallimatel versioonidel) ja nt wifi pda'ga sõitude juhtimine/jälgimine. Lineup'i koostamisel/kontrollimisel ja muul sellisel väga abiks ent mitte hädavajalik loomulikult. Küllaga pean olulsieks wifi tuge (suvaline kasutaja saab oma läppariga vaadata kõiki sõite ja ise oma aegu jms uurida. Bueno! Ma poleks üldse ülaltunud kui RC Scoring pro's see samuti oelmas on.

põhimõtteliselt on kõikide softide demod ka netis olemas aga kõigi selgeks õppimine on aegajalt paras pita.

Isiklikult pole mul laps free kohta midagi kehva öelda, tal on mõned võimalsued (näiteks poolfinaalide tekitamine jms puudu) ent kuna aegajalt tuleb nii ok naa loomingulist mõtlemist kasutada siis ei ole see siiamaani probleemiks osutunud. Samuti ei ole veel probleemiks osutunud treeningvõimaluse puudumine, aga noh... well, seda seetõttu et meil aegadega treeninguid pole olnud ilsmelt :D.
St kui offroaderite poolelt oleks huvi softi vahetada siis oleks reaalseks põhjuseks ilmselt interaktiivsus võistlustel ja võimalus lasta kompuutril kohe tulemused mylaps.com'i lükata. Kui meie vaated või huvid ühtivad siis pooldan igati softi ostu.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Vasta