pardaaku laadimine
pardaaku laadimine
Kas ma võin tavalist 6 voldist vastuvõttja akupakki laadida 9v 1000mA laadjaga või on 9v liiast. Millise pingega tavaliselt laetakse?
Pinge pole oluline, vool on. Vastuvõtja akusid tuleks heakskiidetud tava järgi laadida vooluga, mis on maksimaalselt mahtuvuse nimiväärtus, s.t. 600mAh akusid max 600mA vooluga, 1200mAh akusid max 1,2A vooluga. Seda siis loomulikult peak detection laadijaga.
Aeglast laadimist (=lolli laadijaga) tuleks teha max 1/10 vooluga sellest.
Misasi see sinu 9V 1000mA laadija on, ei oska mina küll asja nägemata öelda. Aga kui see peaks 9V pakki laadima 1000mA-ga, siis on üsna tõenäoline, et 6V pakki laeb ta oluliselt suurema vooluga. See võib toimida... või siis mitte
Aeglast laadimist (=lolli laadijaga) tuleks teha max 1/10 vooluga sellest.
Misasi see sinu 9V 1000mA laadija on, ei oska mina küll asja nägemata öelda. Aga kui see peaks 9V pakki laadima 1000mA-ga, siis on üsna tõenäoline, et 6V pakki laeb ta oluliselt suurema vooluga. See võib toimida... või siis mitte
See laadja on mõeldud 6 purgiga 7,2 v 1500mAh akule. Aga aku mida laadida tahan on 5 purkki 6v 1400mAh. Laadisin sellega ühte 1200mAh hommikuks oli kuidagi kuum mitte tuline muidugi selle aku vanust ja olukorda ma ei tae võibola lihtsalt vana.
Viimati muutis caffepets, 15.09.2007 08:50, muudetud 1 kord kokku.
Üldiselt nikkel akude laadimiseks on ikkagi rangel soovitatav kasutada delta peak'i tundva laadijaga, vastalse juhtumil kõrvetad aku kiiresti ära. Võid ka "tavalise" laadijaga laadida, aga siis pead termomeetriga juures passima ja vaatama, et asi keema ei lähe.caffepets kirjutas:See laadja on mõeldud 6 purgiga 7,2 v 1500mA akule. Aga aku mida laadida tahan on 5 purkki 6v 1400mA. Laadisin sellega ühte 1200mA hommikuks oli kuidagi kuum mitte tuline muidugi selle aku vanust ja olukorda ma ei tae võibola lihtsalt vana.
[url=http://www.geopeitus.ee/?p=200][img]http://www.geopeitus.ee/ug/gpnupp.gif[/img][/url]
Kulla meez, kui sa ei tee vahet isegi MAHTUVUSEL, mida mõõdetakse (m)Ah-des ja VOOLUL, mida mõõdetakse (m)A-des, siis ole hea, tee ühiskonnale teene ja kasuta asju nii, nagu nad on ette nähtud. Vastasel juhul lased ennast varsti õhku koos majaga. Akud ei ole süütud mänguasjad ja suvalist kohtlemist nad ei kannata.
Ehk vana mudelistide vanasõna - kui sa ei tea, mida teed, siis tee seda hoolega...
Ehk vana mudelistide vanasõna - kui sa ei tea, mida teed, siis tee seda hoolega...
jah, 1400mAh akut võib lolli laadijaga peksta max 140mA vooluga. Seda kusagil 14 tundi (140 vooluga siis, madalama vooluga pikemalt), siis peaks ta täis olema. Teoorias nii väikes voolu võib ka kauem peal hoida, aga pole erilist pointi.
Kui su laadijast tuleb voolu rohkem, võid ehitada mingeid lisatakisteid vahele.
Kui su laadijast tuleb voolu rohkem, võid ehitada mingeid lisatakisteid vahele.