tundmatu detail

Siin kategoorias leiad erinevaid lihtsamaid ja keerulisemaid nippe ja artikleid kuidas oma mudelit paremaks putitada.
Suletud
h6bekuul
Kontakt:

tundmatu detail

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 10:42

mis kinnitus või aas see rooliservo peal on? Manuaalist ei suutnud leida teavet.

http://www.hot.ee/h6bekuul/torp16.jpg
http://www.hot.ee/h6bekuul/

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 07.11.2007 10:47

Sinna ühendatakse Transponder ehk Ringiaja lugeja/andur

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 11:36

tnx!

on see passiivne element või tahab ka toidet?

Kasutaja avatar
Zebra1188
Kontakt:

Postitus Postitas Zebra1188 » 07.11.2007 11:40

Meil hetkel kasutusel olev AMB süsteeb tahav saada eraldi toidet .. ~6v.
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC

HPI & Hotbodies Team
---------------------------
Never knock on Death's door: ring the bell and run away! Death really hates that!

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 07.11.2007 11:42

toide 4.8-6v Kuid see tarbitav vool üsna väike nii et suurt ei mõju akukestvusele võistlustingimustes

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 12:01

krt ei leia mingit infi: kuhu ta 1:10 tavaliselt kinnitatakse....mõõdud, kaal jne. Kellegil äkki mingi pilt, kui ta küljes on autol?

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 07.11.2007 12:05

HPI, HotBodies, EDIT, LRP, 456MB

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 12:27

see pdf on ju BS? palju kaalub asi? pikkus/laius/kõrgus? tööpõhimõte? tööasend?

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 12:31

midagi leidsin:
AMBrc Direct Powered Transponder:
Max. transponder height: 15 cm, 6 in
Max. speed: 120 km/h (75 mph)
Dimensions: 22 x 28 x 7 mm (0.9 x 1.0 x 0.3 in)
Weight: 8 g
Temperature range: 0-50 C (32-122 F)
Humidity: max. 90% relative
Power feed: from a free receiver channel (ch3 or batt)
Connection Plug: Standard servo plug
Power consumption: < 15mA @ 5VDC
Operating voltage: 4-8 VDC

aga tööpõhimõte ja millises asendis ta peab olema?

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 12:37

kuidas ta personaalseks tehakse? kas sinna sisestatakse isikukood?
kust oleks mõistlik teha väljavõte toitele, kui on 2ch 27MHz?

Kasutaja avatar
Zebra1188
Kontakt:

Postitus Postitas Zebra1188 » 07.11.2007 12:45

"Personaalseks" tehakse asi ID koodi abil. Igal Transpondril on oma ID kood. Toide panna "Y" kaabliga akust näiteks.
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC

HPI & Hotbodies Team
Never knock on Death's door: ring the bell and run away! Death really hates that!

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 07.11.2007 12:45

h6bekuul kirjutas:kuidas ta personaalseks tehakse? kas sinna sisestatakse isikukood?
kust oleks mõistlik teha väljavõte toitele, kui on 2ch 27MHz?
Personaalne on ta tänu oma ID'le ... kõik on erinevad ning need regatakse võistlusele regades.
Kuidas toita: Y juhe... (kasuta foorumi otsingut Y juhtme peale)

Kasutaja avatar
Zebra1188
Kontakt:

Postitus Postitas Zebra1188 » 07.11.2007 13:06

ihihi. tom. .ma olin kiirem :D
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC

HPI & Hotbodies Team

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 13:14

poolikud on ju teie vastused? Tööpõhimõte? kui selle teda saan, siis vast nuputan ise välja paigutuse...ei jõua küsida enam :)
mis sagedusel töötab? Kas näiteks tiiva külge võib riputada?

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 07.11.2007 14:04

h6bekuul kirjutas:poolikud on ju teie vastused? Tööpõhimõte? kui selle teda saan, siis vast nuputan ise välja paigutuse...ei jõua küsida enam :)
Saadab raadiosignaali, raja all (või kohal) olev lugemissilmus püüab selle kinni. Mis vahet seal on, mis sagedusel ta töötab? CF-i ja metalli ei soovitata ponderi ja rajasilmuse vahele jätta, aga elu näitab, et tegelikult töötab sellest hoolimata. Soovitatav asend on horisontaalne (st. lapiti), aga kui see pole võimalik, siis toimib ka püstiasendis, signaal on veits nõrgem.

See tiivaküsimus on eriti jabur... kas sa näiteks vastuvõtja riputaksid tiiva külge??? Halloo? Tegemist on elektroonilise vidinaga, mis maksab 1.5-2kEEK, millel on küljes toitekaabel ja millest sõltub VÄGA otseselt sinu võistlustulemus. Mõtle nüüd veel korra, kas tiiva külge riputamine ikka kuulub mõistlike tegevuste hulka :roll:

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 07.11.2007 14:34

Tegelikult on asjal kaasas juhend, mis vastab kõigile sinu kysimustele :P
ning kuna vaja läheb seda sul alati võistlustel siis muutub sinu jaoks asi aktuaalseks alles võistlusele minnes. Sellest lähtuvalt on aga asja sagedusi uurida ilmselge üle pingutamine arvestades asjaolu, et teema sai alguse tema kinnituse tuvastamisest.
(et siis teema on arenenud mingi plast vidina indentifitseerimisest transpondri sageduse ning tööpõhimõtte uurimiseni - mitte kõige mõistlikult teema aretamise viis, et mitte öelda - esialgse küsimuse suhtest täiesti OT!)

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 14:39

kohe saadabki ise heast peast? :) suvalisel ajahetkel vä? ha-ha-haa... Kas see sagedus on mingi salastatud wärk vä?
Jaburad küsimused tekivad ikka siis, kui ei tea sellest vidinast tuhkagi. Kodanik ollo võiks oma "üleolekut" veidi talitseda ja anda head nõu, kuhu tema selle paneks.
Ise mõtlesin umbes nii:
http://www.zone.ee/warhead/paigutus.jpg?2

auto on siin
http://www.zone.ee/warhead/buggy_pealtv.jpg?2

kuhu siis, et cf-i ja metalli lähedusse ei jää?

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 07.11.2007 14:43

see metalli ja cf lähedus on tegelikkuses täiesti ükstaskõik. Ehk suures plaanis pane ta lihtsalt auto külge, soovitatavalt kaitstuna "elementide" eest.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

Kasutaja avatar
Zebra1188
Kontakt:

Postitus Postitas Zebra1188 » 07.11.2007 14:52

Kütuse paagi kõrval see tühi osa.. ideaalne!... see metalli vahele jätmine.. ei tea.. Hellil on igatahes põhjaplaat vahel ja seni on toiminud ideaalselt. kõrgus on vast olulisem ,et ta sul üle 15cm ei oleks..
HB Cyclone D4
HB Cyclone TC

HPI & Hotbodies Team

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 15:13

tundub, et ta kardab vett kah?

antia

Postitus Postitas antia » 07.11.2007 15:19

Kellelgi oli vist kunagi probleem et mittehorisontaalses asendis ei pidanud hästi töötama.
Installi juhend:
http://www.race-control.de/pdf/AMBrcDPT ... ualNEW.pdf

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 07.11.2007 16:06

h6bekuul kirjutas:kohe saadabki ise heast peast? :) suvalisel ajahetkel vä? ha-ha-haa... Kas see sagedus on mingi salastatud wärk vä?
Jaburad küsimused tekivad ikka siis, kui ei tea sellest vidinast tuhkagi. Kodanik ollo võiks oma "üleolekut" veidi talitseda ja anda head nõu, kuhu tema selle paneks.
Ise mõtlesin umbes nii:
http://www.zone.ee/warhead/paigutus.jpg?2

auto on siin
http://www.zone.ee/warhead/buggy_pealtv.jpg?2

kuhu siis, et cf-i ja metalli lähedusse ei jää?
jou meez, klä see zagedus on mingi zalastatud wärk jaa, ha-haa... ja just niimoodi heašt peašt zaadabki, kui sa talle toite külge ühendad, änxa, onjo.
Midaiganes...
Ma juhin su tähelepanu asjaolule, et sa eriti pingsalt tõenäoliselt ei mõelnud, kui sa seda tiivajuttu ajasid. Kui sa sellest aru ei taha saada, siis oma probleem.
Sinu poolt viimati lisatud graafilisel illustratsioonil kujutatud automobiilil paigutaksin mina jutuksolnud transponderi raadioboxi sisse. Kui sinna mingi valemiga ei mahu, siis servo kohale, või miks ka mitte raadioboxi peale. Paagist üritaks vähe kaugemale hoida, tankimisel ikka luristatakse üle ja ponderi kütusega ülevalamine ei pruugi pikas perspektiivis olla ka väga mõistlik tegevus.
Üldiselt pannakse ponder sinna, kuhu mahub ja kus tal hea turvaline olla on. Edasi tegeldakse siis, kui ringide lugemisel probleemid tekivad. Kui ei teki probleeme, unustatakse teema kogu edasiseks eluks kuni probleemide tekkimiseni. Päris KINDLASTI ei pane ükski terve mõistusega inimene ponderit tiiva külge või kaablikrõpsuga tagaõõtsa külge. Põhja alla ei ole ka hea panna. Ja kassi ei kuivatata mikrolaineahjus.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 07.11.2007 16:07

vett ei karda (asi on 100% veekindel, ehk elektroonika on hermeetiliselt väliskeskkonnast eraldatud. Kardab kive ja muid kõvemaid objekte mi suurema intertsiga teda tabada võivad.)

saue HOBIzone
droonipood.ee

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 16:24

no nii..saigi kodanik ollo jälle pasa keema. Ei tasu nii hinge võtta algajaid. Närvirakke teatavasti juurde ei teki! See selleks...Teema ei seondu kah enam pealkirjaga. Ei jõua iga lause jaoks uut teemat panna ju. Selle pealkirja võib muuta ära ntx: lahkame transpondrit...vms.
Aga siiski...ei jätaks ma jonni...Et kui isegi ollo ei tea traspondri algoritmi, siis ongi puuks vä? Mind ikka väga huvitaks, mis seal sees toimub? Ja vastuvõtja kohta tahaks teada.
Kas näiteks sellest sõltub midagi, kui autod ületavad finishi nii, et 1 on teisest 5cm eespool...samas transponrdite asukohad autodel on nii, et tagumise auto punane kastike paikneb 2cm eespool esimese auto transpondrit?

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 07.11.2007 16:55

st, vabanda mu otsekohesust aga:
Kui ajamõõdusüsteem loeks autot, mitte transponderit siis kas transponderit oleks üldse vaja? Küsimsuele ei pidavat olema viisakas küsimusega vastata ent kuna ma saan aru, et sa eriti ei mõlnud kui sa oma postitust kirjutasid siis tegin ma seda siiski.

Kui sa tahad teada, mis seal sees toimub siis ole täitsa, muretse endale üks, lammuta ta laiali (või teosta sobivad mõõtmised seda tegemata) ning saadki vastuse. Keegi võistlejatest seda minuteada teinud pole. Võid muidugi proovida ka AMB'st küsida mis ja kuidas aga ma arvan, et kuna neil on 100% turuosa automudelismi ajamõõtmisriistvarast siis nad väga ammendavaid vastuseid su küsimustele ei anna.

Minu isiklik arvamus on, et seal on mingi kivi mis programmeeritakse edastama oma ID numbrit, kas see tegelt ka nii on mind tegelikult ei huvitagi. Oluline on, et ta töötab.

Mingit über tarkust seal sees ei ole, sest tehakse ka AMB kloone, küll kasutades originaalponderit ning toodetakse sama numbriga koopiat näiteks teise, kolmanda või neljanda mudeli tarvis, ent kloonijad tahavad alati su ponderit enda kätte saada.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 07.11.2007 17:09

Muideks... tegelikult peaksid transponderid olema paigaldatud autodele enamvähem samasse asukohta. Kui sa paigutad transponderi võimalikult auto ninasse, siis mõnel harval juhul saad sellest eelise ! :wink: Ehk siis kui saad ja kohtunikud ei keela, pane transponder võimalikult auto etteotsa. Kord viie aasta jooksul teed kellelegi finishijoonel tänu sellele ära - sinu transponder ületab joone enne konkurenti, kuigi autod olid kõrvuti!

Onroadis ehk on see isegi teema, offroadis suht savi tegelikult vist

See tiiva peal asukoht on ka väga ok muidu... not
Viimati muutis lauri, 07.11.2007 17:10, muudetud 1 kord kokku.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 17:09

otsekohesus on tervitatav! keerutajad sakivad!
sõnastan oma küssa ümber, et kodanik rando mõistaks paremini: kas on mingid "head tavad" või standartid, kus peaksid paiknema transpondrid?
Suurema scaala autodel on ju suisa pool meetrit võimalik nii võita?

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 17:12

lauri on ikka 1 tubli kodanik! saab kõigest kenasti aru ja heatahtlik. Annaks talle foorumi algaja_sõbralikuma_tiitli :)

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 07.11.2007 17:38

H6bekuul enda üle tekitad sellist suhtumist just oma jutuga...
Näit Lõigud su väljendustest:
see pdf on ju BS? palju kaalub asi? pikkus/laius/kõrgus? tööpõhimõte? tööasend?
poolikud on ju teie vastused? Tööpõhimõte? kui selle teda saan, siis vast nuputan ise välja paigutuse...ei jõua küsida enam
Selgelt tunda nõudlik kohustav toon. Kahjuks nii detailset tööpõhimõtet keegi ei viitsi sulle anda sest algsest teemast mis sa kirjutasid juba läheb päris kaugele.
kohe saadabki ise heast peast? suvalisel ajahetkel vä? ha-ha-haa... Kas see sagedus on mingi salastatud wärk vä?
Rando ja Ollo üleolekut on põhjendatud tänu oma kogemustele ja staatusele ja siiski vaatamata sellele suvatsevad sulle vastata. Millega sinu üleolek põhjendatud?
Nüüdsiis mis puudutab töö põhimõtet siis mulle täiesti piisab sellest et ta loeb selle ringiaja ja teeb oma töö, kõik muu on üleliigne. Sama asi kui sa sööd käid ka vetsus. Aga ometi ei mõtle sa keemiliste protsesside üle mis su sees ühe või teise aine lahustamisel. Jäta see teadmine arstidele.
Viimati muutis eerikkarts, 07.11.2007 20:11, muudetud 1 kord kokku.

JAN

Postitus Postitas JAN » 07.11.2007 18:44

h6bekuul kirjutas:lauri on ikka 1 tubli kodanik! saab kõigest kenasti aru ja heatahtlik. Annaks talle foorumi algaja_sõbralikuma_tiitli :)
Ja aru ei saa, miks sa üldse selle transpondri peale nii tige oled , kui sul ta olema kunagi saab võid ju rahulikult kappi seisma panna , ei ole sind ju võistlustel näha olnud , et seda vidinat tarbida . 8)

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 07.11.2007 20:59

Ma ei tea, miks ma sellele teemale veel üldse vastan, aga olgu pealegi.
Eriti juhmidele kordan ennast: pane see transponder sinna, kuhu ta mahub ja unusta see 10 cm, mida sa omast arust sellega võidad või kaotad. Kogu selle teooria arendamise asemel oleksid võinud pool tundi mõne raja peal sõita, sellest oleks palju rohkem kasu olnud, kui 20 cm sõidu peale.
Kui sa reaalselt oleksid mõnda võistlust oma silmaga näinud, siis teaksid ehk ka, et eelsõitude start on enamasti lendav, st. fikseeritakse nii sinu sõidu alustamise, kui ka lõpetamise aeg. Sellest tulenevalt on eelsõidus absoluutselt ükskõik, kus see ponder su auto peal paikneb. Finaalides on küll teoreetiliselt võimalik, et kui 2 autot kõrvuti lõpetavad nii, et ühel on nina 5cm eespool, aga ponder 15cm tagapool, siis loetakse võitja valesti. Kui see suurt muret valmistab ja kardad oma MM-tiitlist selle tõttu ilma jääda, siis kleebi minupärast oma ponder kahepoolse teibiga esipampri ette. Mina eelistan edaspidigi sellist kohta, kus ta sõidu lõpuni vastu peab ja alles peale seda hakkan põdema muude juttude pärast.

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 07.11.2007 22:47

sa ollo kohe ei saa ilma solvanguteta....mis seal ikka siis. Paneme samamoodi edasi. Andke andeks, et julgesin küsida traspondri tööpõhimõtet. Ei ole ju midagi hullu, kui te ei tea sellest midagi. Ma ei kavatse teid sõimama hakta, stiilis:tee endale enne asi selgeks, kui foorumisse tuled...ise veel aastaid mudelismiga tegelenud, vmt. Enamgi veel. Ma ei hakka maha tegema inimesi ,kes võtavad asju aksioomidena....et see lihtsalt on nii ja pole mul vaja rohkem teada(eerik)! Peaasi, et töötab. Ka ei arva ma et kõik piloodid teavad oma liikurite tööpõhimõtteid. Selleks on mehhaanikud. Ah las see teema jääda. Tänud asjaliku vastuse eest zebra ja lauri!

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 07.11.2007 23:19

Ära hakka iga asja pärast hernest ninna tõmbama, elad kauem...

Palun vabandust, et ma aastaid mudelismiga tegelenuna ei tea transponderi tööpõhimõtet. Ma olen leidnud, et pole mõtet aega kulutada asjadele, mis ei paranda tulemusi, transponderi tööpõhimõtte tundmine mind rajal kiiremaks ei tee. Täpselt samuti ei huvita mind näiteks eriti, kuidas värv kere külge jääb, mis kodeeringut täpselt kasutatakse saatja ja vastuvõtja vahel või kuidas servo ikka aru saab, kuhupoole ta pöörama peab (kuigi raadioinsenerina ma üldisi printsiipe siiski tean). Olulise eraldamine mitteolulisest on tänapäeva infokülluses väga oluline oskus.

Igasugu kellade ja vilede tööpõhimõttest palju rohkem huvitab mind näiteks vedrustuse dünaamika, rehvid, kere aerodünaamika, sõidutrajektoorid ja gaasi/piduri käsitlemine, sest ma olen arvamusel, et need on need asjad, mis tulemusi parandavad. Kui sul selles osas kunagi asjalikke küsimusi peaks tekkima, siis saad ka teistsuguseid vastuseid, ma arvan. Asjalike vastuste saamise eelduseks on paraku küsimuse asjalikkus, mitte nõudmine, et küsimuse peale "mis jupp see on" sulle lambist transponderi tööpõhimõtet selgitama hakataks.

h6bekuul
Kontakt:

Postitus Postitas h6bekuul » 08.11.2007 10:11

ahah...võtan seda kui ähvardust ...no nokime siis edasi...

raadioinsener??? kas mitte arvutid polnud? võin ka eksida :)
aga 1 endast lugupidav radist ei saaks enne rahu, kui on selge selle punase karbikese pupulaarteaduslik tase.
:)

Kui su sõnavõttudes oleks vähem solvamist, ülbamist, alandamist ja mahategemist, oleks see suur pluss mudelismile!

Kasutaja avatar
eerikkarts

Postitus Postitas eerikkarts » 08.11.2007 10:23

H6bekuul kas tõesti soovid suhteid inimestega ärarikkuda? Ometi ole targem ja jäta see nöökimine ja norimine sõnade kallal! Ei tea su vanust kuid sina kangesti meenutad bubekast maksimalisti. Suur + mudelismile oleks kui sa ise siin ei ajaks populaarteadusliku teooriat vaid keskenduksid mudelismile ja praktikale! Kuid mul kangesti karvane tunne et sinusugused suure suuga inimesed jäävadki silma ainult foorumis kuid kunagi ennast ei näitagi üritustel rääkimatta võistlemisest. otsid inimeste silmas pindu kuigi endal palk silmas! Igatahes minul suhtumine sinusse on küll täielikult muutunud. Viimane post minupoolt

PS! Palun adminnil kas poolitada teemat või sulgeda sest on asi läinud isiklikuks

Kasutaja avatar
tomkar
hpi.ee
Kontakt:

Postitus Postitas tomkar » 08.11.2007 10:24

h6bekuul kirjutas:ahah...võtan seda kui ähvardust ...no nokime siis edasi...
Kuule hõbekuul - kes siin nokib???
Aitab küll! Sa ei aruta ammu enam teemat ja vingud nagu mõni eit selle kohta kui keegi julgeb otse midagi öelda ning arutada inimesi (kas on radist või arvuti inimene) on juba VÄGA kaugele minemine!
See öeldud - teema lukku.

Suletud