suvi pole enam mägede taga ja panen siia kirja võistlused, kuhu mul endal on kavas minna ja kaaskannatajad on alati oodatud.
Niisiis, sellised üritused on mul plaanis:
17-18.5 Soome MV etapp Vantaal (Helsinki külje all)
Tõenäosus: suht kindel minek
Klassid: laupäeval 1:10 Elektri touring (stock, prostock, mod), pühapäeval 1:10 nitro touring ja 1:5 onroad (VIHJE meie 1:5 omanikele
Väga ilus suur rada, tõeline lennuväli.
24.5 Läti MV onroad
Tõenäosus: võibolla
Klassid: 1:10 elektri stock ja 1:10 nitro touring
7-8.6 Soome MV etapp Hyvinkääl (60km Helsinkist)
Klassid: laupäeval 1:10 elektri touring, pühapäeval 1:10 nitro touring.
Soome ainus "mururada", st. rada ei ole platsile maalitud, vaid raja vahel on heinamaa. Väga kiire rada, kunagi aastakümneid tagasi 1:8 onroadile ehitatud, aga hästi sõidetav ka 1:10'ga (stockile pisut igav võibolla).
21.6 Läti MV onroad
5-6.7 Soome MV etapp Kuusankoskil (150km Helsinkist)
Tõenäosus: kindlalt tahaks minna, aastaid käinud.
Klassid: laupäeval 1:10 elektri touring, pühapäeval 1:10 nitro touring.
Kõige uuem rada Soomes, 2 a vana asfalt. Hea rada ja klassikaliselt viimase peal korraldus, lust ja rõõm. Ainult ilm on tihti kahtlane olnud (tavaliselt on see võistlus olnud mais, esimesena).
26.7 Läti MV onroad
31.7-3.8 EFRA elektri touring EM Hispaanias
Tõenäosus: kindel minek
Aasta kõige olulisem võistlus minu jaoks... piletid olemas, hotellid ja auto bronnitud, vaja ainult minna.
16.8 Läti MV onroad
30-31.8 Poola, Klodzko GP
Tõenäosus: kui viitsib sõita ja seltskonda leiab, siis miks mitte.
Klassid: 1:10 nitro, 1:8 nitro onroad
Sõit sinna on pikk, aga elamine suht odav, rada lahe ja tase meie omaga sarnane. Leedukad ja lätlased on mitu aastat käinud ja üritavad kogu aeg kaasa meelitada.
6-7.9 Vilnius Cup Leedus
Klassid: 1:10 elektri stock touring, 1:10 nitro touring.
Eelmisel aastal oli päris lahe, esikoht on vaja kaitsta
Kellel on huvi mõnel võistlusel kampa lüüa, võib mulle vabalt teada anda, saame asju koos planeerida. Eriti Soome võistluste puhul oluline, seal tuleb laevade ja ööbimistega majandada, mida varem seda parem.
Soome võistluse eelarveks võib arvestada inimese kohta jämiselt 1,5-2 kEEK reisikuludeks + mudelikulu (rehvid, kütus, osavõtumaks). Läti tuleb jupi odavamalt koju kätte, mõnisada krooni kütusekulu, samapalju osavõtumaks ja rehvid + kütus. Poola sõltub asjaoludest
Igasugused mõtted teemal teretulnud. Igale poole ilmselt ei jõua, aeg paneb oma piirid ja millalgi peaks puhkama ka