Suvised onroad võistlusreisid (lähi)välismaal

Teemad võistluste kohta
ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 26.05.2008 16:24

Nonii, 7-8.6 toimumas järjekordne Soome MV etapp Hyvinkääl, laupäeval sõidetakse elektriklasse, pühapäeval nitrot. Registreerimine on avatud REEDE, 30.05 õhtul 18:00'ni

Mina ja Priit praeguse seisuga vähemalt minemas, huvilistel palun endast märku anda. 1:5 seekord ei sõideta.

Ja kes ei taha Soome minna, siis 7.6 on ka Läti MV järgmine etapp. Keegi võiks ju sinna ka minna ja lätlastelt/leedukatelt punkte ära võtta.

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Has thanked: 9 korda
Been thanked: 1 kord
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 04.06.2008 07:32

Keegi hea inimene mulle nii kirjutas:Hello,

The website dedicated to Vilnius Cup event is up and running:

http://www.vilniuscup.lt
Sinna tahaks see aasta ka minna...
Fast Hobbies - Mudelipood internetis
Tel: (+372) 712 00 11
E-post: info@fasthobbies.eu
Internetis: www.fasthobbies.eu

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 13.06.2008 13:10

Nii, järgmised plaanid:

21.6 tahaks olla Lätis nende 3. etapil. Klassid 1:10 Nitro ja Stock (5 akut/13.5t mootor).
Registreerimine: http://www.rcinfo.lv/?id=reg&f=list_entries&r_id=63

Kui keegi tahab kaasa tulla ballastiks ja mehaanikuks, siis võtan kahel käel vastu.

5-6.7 läheks Soome SM sarja 3. etapile, kohaks Kuusankoski, minu "lemmiküritus" Soomes, mida ma pole vahele jätnud vist aastast 2001 või 2002... Superhea rada ja korraldus alati olnud, ilm on vahel veits vimkat visanud, aga mis sinna parata. Ehk sel aastal läheb hästi.

Kuusankoski kutse:
http://rc10.fi/index.php?topic=28130.0
Kirja tuleb panna hiljemalt 27.6. Ööbimisega on mida varem, seda parem... ma hetkel olen bronninud ühe kolmese toa, aga raja kõrval olev hostel saab tavaliselt väga ruttu täis, alternatiiv on paari kilomeetri kaugusel. Ööbimine on odav, vist mingi 11-12€ inimese/öö kohta. Väga hea võistlus nitro onroadi sõitjatele ka esimeseks välisvõistluseks.

Kuusankoskil sõidetakse laupäeval elektriklassid (Stock, Prostock, Modified, pühapäeval Nitro ja lisaklassina elektri Modified.
Viimati muutis ollo, 13.06.2008 22:50, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 13.06.2008 21:47

Oletan et Sa räägid 21.06 toimuvast Läti võistlusest...
Kui mehaaniku leiaks siis tuleksin ka, tahaks täitsa teada mis koha liikuva autoga saaks :)

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 13.06.2008 22:57

D'oh, muidugi 21.6. Parandasin vea. Meenutades su liikumist viimases Pärnu finaalis, koht esimese kolme hulgas peaks olema garanteeritud. Teise etapi Mindaugas võitis praktiliselt sama tulemusega, mis ta esimesel etapil sõitis, 12 sekundit parandas... minu tulemusest jäi endiselt 3 ringi.
Mehaanikuprobleem vaevab mind ka, Priit veel mõtleb, kas ta viitsib kaasa tulla.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 17.06.2008 14:35

Mehaanikumure lahendatud, Priit lubas kaasa tulla. Jazz- kui sul muud varianti ei ole, siis ma arvan, et ta saab finaalis ka kahe auto tankimisega hakkama.
Ilm tundub ka praegu enamvähem olema:
http://www.accuweather.com/world-foreca ... c=1&fday=5

Keegi veel huviline tulema oma nitro onroadi tuulutama?

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 17.06.2008 18:57

Njah, mul ei ole mehaanikut... :(
Muide, kuidas teil Soomes läks? Said Sa mulle uue toru?

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 17.06.2008 19:26

Jazz -toru on olemas, mehaaniku õlleraha teeme pooleks ja korras.
Soomes läks muidu enamvähem nii
Elektris oli 22 sõitjat, mis jagati 10 A, 7 B ja 5 C finaali. Ma olin kuidagi kvalifikatsiooni lõpuks 16. ehk sain mingi ime läbi B-finaali. Seal polnd teha eriti midagi, ei oska nii kiiret ja lauget rada sõita, 15. koha sain lõpuks ainult tänu nende naljakale punktisüsteemile, mõlemas B-finaalis üks tüüp ei sõitnud ja mittesõitmise eest sai 10 kohapunkti, kuigi oli ainult 7 osalejat.
Priit oli muidu minuga sama kiire või kohati eespoolgi, aga suutis olulistel hetkedel oma sõidu ära munada ja jäi C-finaali, kus kulges auväärselt kolmandale kohale, kokkuvõttes siis 20. Tase modifiedis on ikka väga kõva, seal naljamehi eriti ei ole (need sõidavad prostocki).
Nitros oli parem, kvalifikatsiooni lõpuks olin 12. ja oli mingi lootus isegi finaali saada, aga jäin oma semis ikkagi lõpuks viiendaks, tegin suht alguses ühe 7-sekundilise kala ja umbes nii palju jäigi mind lõpuks 4. kohast lahutama. Sama tulemusega oleks teises semis saanud 2. koha, sest seal lagunesid paljud kiired autod ära (meil ainult üks). Kokkuvõttes 30 võistleja hulgast 11. ehk kõige kiirem luuser (kes finaali ei saanud). OleKS finaali saanud ja probleemideta lõpuni sõitnud, siis 5-6. koht oleKS reaalne olnud, 5. oli Antti, kes minu semis oli minu ees, 6. oli Janne, kes teises semis minust kehvema ajaga teiseks tuli. Mitmel suht kiirel tüübil oli finaalis probleeme, nagu ikka juhtub. Aga nu, mis teha, seekord sedamoodi. Vähemalt venelastest olin seekord ees :)
5-6.7 Soomes Kuusankoski, kõik nitrosõitjad sinna... nitro tase on meeldivalt segane Soomes, jätkub konkurente kõigile 8)

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 17.06.2008 19:49

ollo kirjutas:Jazz -toru on olemas, mehaaniku õlleraha teeme pooleks ja korras.
Sobib :)

See link ei toimi, aga sain Sinu kirjeldusest piisava ülevaate.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 17.06.2008 21:31

saan ma õigesti aru, et finaali sõitis 8 autot? Pisike rada või lihtsalt selline naljakas number? Või pääses keegi otse kvallari tulemusega finaali?
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 18.06.2008 06:16

Emm, kui sa soome nitro finaali mõtled, siis see käib nii, et 4 saab otse, kummastki semist 2 paremat ja siis kahe semi peale kokku veel 2 semi tulemuste põhjal (kui sajab, siis 3 kummastki semist). Ehk 4 sai otse, meie semist sai edasi 4, teisest semist 2, kokku 10. Rada oli kaugeltki mitte väike, vana hea 1:8 rada.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 18.06.2008 19:44

Jazz - ära unusta ennast Lätti registreerida 8)

BTW, Vilnius Cupi registreerimine on ka avatud. http://www.vilniuscup.lt/

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 18.06.2008 20:09

Hea tähelepanek, olekski unustanud :)
Mul ei ole endiselt pondrit, on Sul võimalik mulle üks kaasa võtta ja selle nr mulle saata?

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 18.06.2008 21:24

Rendikad on praegu Paadionu käes, aga kui väga vaja, saab mu elektrika pealt ponderi, see on 8239931. Pane see praegu kirja, eks saab muuta, kui on vaja.

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 19.06.2008 09:18

ollo: tead Sa palju seal Riias see ponderi rent maksab, ma ei mõista nende keelt et seda sealt lehelt välja lugeda.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 19.06.2008 10:53

Ei tea... aga ma katsun enda oma kaasa võtta, kui muud pole, see ei ole raske.

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 22.06.2008 10:01

Riias käidud, Eesti sai siis esimese ja kolmanda koha, Leedukad teise ja neljanda :) Finaali start oli huvitav, startisime teiselt (ollo) ja neljandalt (mina) kohalt, kusjuures mina startisin veel maast, sest mehaanikut mul ei olnud, esimesse kurvi läksime esimese ja teisena, sõitsime isegi koos teistelt eest ära kuni mina hakkasin koperdama igale poole ja nii see Mindaugas mind kätte sai, ta sõitis mitte just kõige kiiremini, aga ühtlaselt ja ilma vigadeta. Ma jäin veel 22 minutil teisest käigust ilma, aga see ei muutnud enam tulemust, nii et mina olen rahul. Tänaks ollo't tehnilise toe ja Priitu tankimise eest.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 22.06.2008 10:02

Lätis käidud. Esindus oli seekord kolmeliikmeline, mina ja Ranno nitro touringut sõitmas, Priit mehaanikuks ja ajaviiteks stock elektrit veeremas, mida ta lubas mitte kunagi enam teha :lol:
Vaatamata kahtlasele ilmaennustusele sadas päeva jooksul tegelikult ainult mõni sorts ja see elu ei seganud, vihmarehve ei pidanud kordagi alla kruvima. Kvalifikatsioon läks meil mõlemal Rannoga normaalselt, mina olin kuni viimase kvalifikatsiooniringini esikohal, viimases tegin ühe korraliku kala ja langesin kokkuvõttes teiseks, Ranno oli umbes neljas-kolmas-neljas.
Finaaliks oli taevas kahtlane, ma läksin riski peale ja valmistusin selleks, et ÄKKI hakkab sadama... esisilla ülekande muutsin ära ja kruvisin suured esirattad alla, vihmarehvidega oleks nii paremini toiminud, aga mul polnud õrna aimugi, mida see auto kuival rajal foam rehvidega teeb. Soojenduses selgus, et sõidab küll, polnud väga viga ja nii jäigi.
Finaali start oli nats koomiline ja ärevusttekitav, kui Priit pidi korraga tankima ja maha panema teiselt ja neljandalt kohalt startiva auto :D aga ta lahendas olukorra professionaalselt ja välja me ei surnd, saime minema esimese ja teisena, kuna esimeselt kohalt startinud Janisel lendas vist tagarihm (ma ei teagi, kas kohe stardis, aga üsna alguses igatahes... Ranno, millal sina enda omasid viimati vahetasid?), kolmandana olnud Mindaugasel (LT) suri auto stardis välja. Minul oli finaali jooksul 2 korda "api" olukord, üks teises tankimises, kui auto boksis lihtsalt välja suri, ilmselt kütuse lõppemine, sest peal oli mu üsna janune vana "vihmamootor" ja ka finaali lõpuks olid paagis ainult aurud. Õnneks juhtus see juba boksis, saime kiiresti käima ja rajale tagasi, edaspidi olin gaasiga rajal tagasihoidlikum ja boksis hoidsin rohkem pöördeid peal. Teine "situatsioon" oli boksiesisel kõveral "sirgel", kui mina pidurdasin enne kurvi aeglasema auto taga, aga minu taga olnud Janis, kes oli rihma vahetanud ja üritas kaotatud aega tagasi sõita, ei pidurdanud... ripsas mu taganurka just täpselt nii, nagu mul viimased 2 tagaõõtsa puruks on sõidetud. Õnneks jäid tükid seekord vist terveks (ega ma vaadanud pole, igatahes sõitis edasi) ja kruisisin rahulikult finiši poole.
Ranno sõitis kindlalt kolmandal kohal ja selle lõpuks koju ka tõi, viimased 7-8 minutit vist läks ilma teise käiguta. Lõpptulemus vist minul 109 ringi, Mindaugas 106, Ranno 104. Minu eelmise korra võidutulemus oli 107, Mindaugas on 2 korda seal sõitnud 104 ringi, nii et asi paraneb 8)

Priidu stocki karjäär kulges üle kivide ja kändude, ehk ettevalmistus oli kehv. Tänud Rainerile, kes laupäeva hommikul kolmveerand kuus üles ärkas, et meile stocki mootor anda :) See oli küll 15.5, millega nende 13.5 vastu oli arvatavalt raske saada, aga palju parem kui ei midagi. Probleemid muidugi sellest alles algasid, esiteks ei olnud piisavalt suuri pinione, leedukad olid nõus laenama. Siis ei mahtunud Priidu autole need piisavalt suured pinionid peale, väiksemat spuri polnud aga võtta kusagilt... ehk oletatava 33-34 asemel tuli sõita 29'ga. Lisaks ei mahtunud nii suure pinioniga enam akud peale, pidime mõned akud ümber tegema. Ühesõnaga jama kui palju juba enne sõitmasaamist.
Lõpptulemus oli selline, nagu oli oodatagi, lisaks mootori händikäpile oli veel vale ülekanne ja sirgel sõideti kahelt poolt mööda või otse läbi. Igav oli ka olnud millegipärast :roll: ja lõpptulemusena kuulsimegi lubadust mitte kunagi sellise jamaga enam mitte tegeleda. Ma küll arvasin, et järgmisel korral tuleks lihtsalt kodutöö veits paremini korraldada, aga eks me näe.

Järgmised Läti onroad võistlused on 5.7 (mina sel ajal Soomes) ja 26.7 (sinna tahaks jälle minna) ja 16.8 (päev enne meie viimast suveetappi).

Edit: nu näe, Ranno on arvuti taga kiirem, kui mina...

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 22.06.2008 10:13

ollo kirjutas:Ranno, millal sina enda omasid viimati vahetasid?
Rihmasid pole mina vahetanud, aga ma vahetan selle eest summutit peale igat sõitu :P

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 22.06.2008 12:23

JazZ kirjutas:
ollo kirjutas:Ranno, millal sina enda omasid viimati vahetasid?
Rihmasid pole mina vahetanud, aga ma vahetan selle eest summutit peale igat sõitu :P
Arvestades, et sa oled nüüd vist 3 võistlust sõitnud, oleks ilmselt aeg varsti ka rihmavahetusele mõelda või vähemalt nad üle vaadata. MTX-4R originaal kummirihmad venivad, neist saab heal juhul selle järgi aru, kas hakkavad ära surema. Mul on ees ja taga uretaanrihmad, need ei veni, lähevad ühel hetkel lihtsalt plaksuga pooleks. Vähegi kahtlase rihma vahetan enne olulist sõitu (semi/finaal) ära.
Janise õhkulennanud rihm oli kestnud ~5 liitrit kütust.

Kasutaja avatar
Tõnu2

Postitus Postitas Tõnu2 » 02.07.2008 09:46

Leitsin üles Soome 1/5 teise etapi võistluskutse. http://rc10.fi/index.php?topic=28312.0 Nüüd oleks veel vaja abi regamisel ja kas 11.07. tohib sama raja peal terve päev harjutada?

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 02.07.2008 10:27

Tõnule PS saadetud.
Edit: trennist unustasin kirjutada. Rada on reedeti lahti 12-20, põhimõtteliselt nõutakse trennitegemiseks kohaliku Nuorisoasiainkeskuse liikmekaardi omastamist, mis maksab hirmsad 5€ ja kehtib kalendriaasta :) Klubi paar asjameest seda kohapeal ka müüvad, sh. habemik Jerry, kellega me eelmisel korral Tõnu asju ajasime, aga kui me Priiduga eelmisel korral üritasime seda reedel osta, arvati, et välismaalased võivad ka ilma hakkama saada. Pidamist ei panda, ilmselt reedel mingil hetkel püstitatakse pisut telke jms. kräppi, aga sõita saab.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 06.07.2008 11:45

Seekord läks meil siis sedamoodi, et Soome me ei läinudki, kuna Priit eriti ei viitsinud tervet nädalavahetust sellele kulutada ja üksi polnd mul ka nagu erilist huvi seal olla... käisime selle asemel laupäeval Riias Läti MV 4. etapil, mina nitrot sõitmas, Priit mehaanikuks.
Ma olin kogu päeva teistest oluliselt kiirem, 3-5 kümnendikku ringile... põhimõtteliselt sõitsin 5 minutiga ringi rohkem kui teised. Katsetasin pisut keresid ja esidiffi vs. spooli, palju rohkem ei jõudnudki. Selgus, et DNA3 kere on lühikese ja aeglase raja jaoks super, väga kõva downforce ja megastabiilsus. Samuti oli diffiga oluliselt parem ümber posti keeramise kurve painutada. Ainus asi, mis muret tegi, oli rehvikulu - sõitsin 37 ees, 40 taga ja tagumine parem kulus 7 minutiga ~2-2.5mm... mistõttu tegin otsuse finaalis kõvemaid rehve kasutada. Finaalitrennis sai neid ka proovitud, toimis enamvähem rahuldavalt ja läksingi ees 40, taga 42 rehviga.
Finaal algas hästi, sain eest kenasti minema, Janis Klimenkovs sabas. Esimesse tankimisse tulles olin temast ees mõned sekundid, boksi tulles tundus, et mootor on lahja, pöörded jäid peale... Priit arvas, et see võib olla sellest, et kütust enam ei olnud, ainult aurud :lol: ilmselt oli tal õigus. Boksist välja sõites jäi kere tagumise parema tagaratta vahele kinni ja pidin peatuma, auto vajus nats tagasi ja kere tuli ise välja, OK... täielik oma viga, me polnud enne selle kerega tankimist proovinudki ja ilmselt autot tavalisel moel tõstes painutas see kere selliselt läbi, et midagi jäi vahele. Paar sekundit kaotust... Janis tuli sisse ring hiljem ja sain temast nipin-napin ette. Teise paagiga võtsin rahulikumalt, et kütust säästa, Janis tegi paar viga, sain pisut suurema edumaa sisse. Kerejama kordus igal tankimisel, aga vahe Janisega vaikselt kasvas, 20 minuti tankimisel oli see juba ring (~15 sekundit). Kusagil 23-24 minuti juures suutsin boksiesisel sirgel mingit taldrikut lõigata ja lendasin suurel kiirusel rajapiirdesse. Auto suri. Panime käima ja uuesti rajale... boksist välja sõites suri uuesti. Ega midagi, veel kord käima ja jälle rajale. Janis oli selleks ajaks jõudnud mulle peaaegu ringi sisse teha, ehk oli mu selja taga paari sekundilise vahega. Lõpuni oli 6 minutit, mõlemad pidime korra veel tankima tulema, mina küll mitte täis paagi järgi, aga 6 minutit ma lõpuni poleks tankimata vedanud, mingi sortsu pidi peale laskma. Samas oli mul ~10 sekundit vaja tagasi sõita, mis ei olnud kaugeltki mitte lihtne ülesanne, tegelikult pigem võimatu, sest mu tempo oli eelsõitudega võrreldes tänu kõvemale rehvile oluliselt aeglasem, samuti ei tahtnud mootor peale Suurt Pauku millegipärast hästi käia. Polegi veel jõudnud vaadata, mis tal häda on, kas lõi midagi karpas paigast ära, summutitihendid või midagi hullemat.
Nii me siis finišisse tulimegi, Janis esimesena, mina lõpuks 6 sekundit järel, kolmandana Ugis Zikmanis. Senisel punktitabeli liidril Mindaugasel Leedust lahkus mootorist kompressioon lõplikult finaali jooksul, nii et sinna tema sõit lõppes. Sama tabas Janis Orlovskist.
Peale 4. etappi (2 veel jäänud) on punktiseis Läti MV'l väga huvitav. Lõpptulemustest halvim läheb maha, mina olen ühe vahele jätnud, ehk mul on praegu kohad 1-1-2. Mindaugasel 1-2-2, Janisel 1-2-3. Otsustatud ei ole veel midagi... aga tundub, et nimetatud kolmest keegi sel aastal Läti meistriks tuleb, kolmandast kohast kõrgemat pole seni ühelgi etapil kellelegi jäetud :)

Kasutaja avatar
Tõnu2

Postitus Postitas Tõnu2 » 08.07.2008 13:09

Seoses selle soome 1/5 võistlusega http://rc10.fi/index.php?topic=28312.0 on tekkinud mingi uus postitus. Kas keegi saab äkki tõlkida ka mis nad seal kirjutavad?

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 08.07.2008 13:27

Tõnule vaba tõlge:
Rajapuhastustalgud algavad 1600
Eesmärk on saada rada laupäeva jaoks SM-võistluskorda.
Püstitatakse tehnilise kontrolli, raadiohoidla ja mõned boksitelgid. Puhutakse rada puhtaks ja tehakse lõikamistakistused korda.
Vajatakse murutrimmerit rajaala puhastamiseks heinast jms kräpist, kui kellelgi on trimmer, siis võtku kaasa.

Ühesõnaga 1600 läheb mingiks sebimiseks rajal ja ümber, ehk sel ajal vältimatult sõita ei saa.

Kasutaja avatar
Tõnu2

Postitus Postitas Tõnu2 » 08.07.2008 13:36

Tänud abi eest.

Kasutaja avatar
Tõnu2

Postitus Postitas Tõnu2 » 14.07.2008 09:26

Käisin siis 11 ja 12 juuli Soomes 1/5 teisel etapil. Reedel oli tõsine treeningpäev kella 12 kuni 7. Ilm oli väga ilus ja õhtuks tundus juba, et sain auto enam vähem sõitma. Päev läbi oli muidu probleem kiirete kurvide ülejuhitavus. Aitas lõpuks kõige kehvema pidamisega esirehv mis mul olemas oli ja maksimum caster(järeljooks) esisillas. Investeeringud tehnikasse on ennast ära tasunud. Auto tundus palju kiirem.
Öösel vastu laupäeva oli kõvasti sadanud ja taevas oli tõsiselt pilvine. Vabatreening ja neli eelsõiduringi kulusid seadetega võitlemisele ja pärast eelsõte olin 15 kohal nagu eelminegi kord ainult kiirem ring oli sekund parem. Kuna sõitjaid oli üks rohkem kui eelmine kord sai selle tulemusega eelviimasena C-finaali.
C-finaali ajaks oli ilm juba sama kuiv ja soe kui eelmine päev ja eelmise päeva seadetega õnnestus kuidagi läbi häda olla kolmas ehk viimane kes sai edasi B-finaali. Kiirem ring paranes jälle sekundi võrra.
B-finaalik tegin väikse muudatuse rehvivalikus ja startisin viimasena ehk kaheksandana. Kogu B-finaal oli minu jaoks täiesti uus kogemus. Kõik kaheksa olid võimelised sõitma täpselt ühte aega kaasa arvatud ma ise(jälle ring sekund kiirem kui varem) ja võitis see kes tegi kõige vähem vigu. Ma siis sõidu lõpuks neljas ehk esimene kes ei saanud edasi A-finaal. Neli esimest lõpetasid samal ring(15 min ja 38 ringi) ja esimesele kaotasin vist 9 sekundit.
Lõptulemuseks mul siis üheksas koht(esimene etap 15) ja kiiremat ringi parandasin kolme sekundi võrra võrreldes esimese etapiga samal rajal. A-finaalis näitasid paar kõige kiiremat ainult poolteist sekundit kiiremat ringiaega kui mul. Augustis 30 ja 31 on kolmas ja neljas etap. Lähen kindlasti jälle.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 14.07.2008 10:55

Ei ole midagi öelda, Tõnu 9. koht on parem, kui mul viimasel paaril aastatel on õnnestunud Soomes välja sõita, hea töö 8) Aasta lõpuks saab ehk mu kõigi aegade parim Soome MV tulemus (5.) ka üle löödud :lol:

Kasutaja avatar
Tõnu2

Postitus Postitas Tõnu2 » 15.07.2008 08:33

Selle viienda kohaga läheb raskeks. Oleks hea meel kui A-finaali saaks.

Arps

Postitus Postitas Arps » 22.07.2008 19:49

Sai siis ennast läti kirja pandud seal on kolm klassi TSS-10 TSN-10 TSM-18
võistlus toimub sellel laupäeval kui õieti mäletan
http://www.rcinfo.lv/index.php?id=reg&f ... es&r_id=66

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 22.07.2008 20:13

Mis võiksid lätlaste TSS-10 reeglid olla? Mis mootor ja LiPo lubatud? Kaua neil võistluspäev tavaliselt kestab?
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 22.07.2008 22:21

Lauri: tule nitrot sõitma parem :) Me ollo'ga plaanime minna...

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 22.07.2008 22:55

kelleskil mõnda nitrokat vedelemas ei ole? Heameelega tuleks jälle proovima. Mul üks R40 kuskil vedeleb ja pidavat isegi komplektne olema, aga mootorid ja muu mant on ikka puudu, ning osta ka ei tahaks.

Putukaga tulen kindlasti. Herkki ja Arpo liituvad samuti, seega tankija probleeme Eestlastel ei teki.

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 22.07.2008 23:13

Tõsiselt hea on panna auto maha, sõita stardijoonele ja muretult 5-minutit võidu sõita. Pole vaja mootorit seadistada, kütusega mässata, küünalt vahetada, abilist tankima otsida jne...

Elekter on hea :lol:

Stocki lätis sõita vist ei kannata, neil mingi LRP 19T brushed mootor ja Nimh, niipalju kui ma leidsin ja aru sain.
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 23.07.2008 08:39

lauri kirjutas:Tõsiselt hea on panna auto maha, sõita stardijoonele ja muretult 5-minutit võidu sõita. Pole vaja mootorit seadistada, kütusega mässata, küünalt vahetada, abilist tankima otsida jne...

Elekter on hea :lol:
Ma ei hakka Sinuga sellel teemal hetkel vaidlema, võime seda teha millalgi õllekannu taga :)

Mis Läti stocki puutub, siis seal võis ikka brushless mootoriga ka sõita (Priit sõitis eelmine kord), aga millega täpselt... ehk ollo teab?

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 23.07.2008 13:28

Nagu ma aru saan siis minemas on:

Olev
Ranno
Rando
Herkki
Nele
Arpo

Meid on ilmselt kahe ralla jagu, ehk Ollo passat ja minu bemm. Ühes autos on kolm kohta (katus võtab tagant ühe istme ära). Kuidas on Lätis seis laudade/toolide/grillide/punaste vaipadega. On need kohapeal olemas, või peab ise kaasa tarima?

Ehk teoreetiliselt näen ma veel ühte vaba kohta ühes autos ühe inimese jaoks...

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 23.07.2008 13:55

RandoM kirjutas:Kuidas on Lätis seis laudade/toolide/grillide/punaste vaipadega. On need kohapeal olemas, või peab ise kaasa tarima?
Ei ole mina nendest asjadest ühtegi seal näinud, isegi midagi puki sarnast ei ole ma seal näinud... Sõitsin oma kokku klapitava tooli otsast, mis ei olnud just kuigi mugav (Priit teab kommenteerida :P).

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 23.07.2008 14:15

Vähemalt saab vaadata, kellel on kõige ... kõrgem pukk:
Pilt

Tegelikult tunneks ikkagi huvi Stock'i mootori/aku reeglite vastu... äkki keegi oskab välja uurida.

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 23.07.2008 18:34

Lauri: vastuseks Su küsimusele...
ollo nii mulle kirjutas:Seal on 5 cell ja 13.5 või siis mingi üks konkreetne 19t, ma enam ei mäleta mis. Kui vaja, siis ma võin paar pakki enamvähem toimivat 5celli laenata

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 24.07.2008 09:50

Njah, nii kaua see Lauri seda stocki teemat siin ajas kui mul tekkis ka mõte stock ära proovida. Nii et kui mul õnnestub saada selleks ajaks kuskilt 13.5T mootor ja 2,4 vastuvõtja, siis võib ehk mind ka Riias stock klassis kulgemas näha.

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 24.07.2008 10:28

Täiesti haige teema - stocki reeglid ja piirangud. Igalpool erinevad. Soomes näiteks on stock üldse ainult alla 18-aastastele. Vanemad sõidavad pro-stocki (õige kah).

Kuskilt läti foorumist saan aru, et see üks lubatud harjadega mootor on TSS-10 - LRP57193 LRP V10 Spec.4 19T double motors, 1400g ilma pondrita kaal. Mingi jutt on ikkagi ka 6-cell 27T ja 1500g kohta... kui see viimane tõele vastaks, et lubatud, siis ma tuleks ka. Vastasel juhul saab vist isegi lätti mindud aga ei võta autot kaasa :lol:

Ei viitsi väga rabeleda mingite idiootsete 5-cell, 6-cell, lipo, 19T, 27T, 13.5T reeglite osas. Kuidagi väga rappa on mindud nende piirangutega stockis ausaltöeldes... Mõni ime siis, et sõitjaid vähe (v.a. soomes - palju!). Eks päris kaval on jah siin Läti ja Soome vahel, Eestis, oma "kolmandaid" reegleid juurutada, et ei saaks lihtsalt põhja või lõunasse võistlema minna :? Või siis tuleb uus mootor kuskilt tellida (vaevalt, et meil LRP57193 laos on?).

Kasutaja avatar
kaval
Kontakt:

Postitus Postitas kaval » 24.07.2008 10:45

lauri kirjutas:. Eks päris kaval on jah siin Läti ja Soome vahel,
õigust räägid,siin ma olen jah :lol: :lol:
allar 562 91 000
Savage25sl/LRP ; Venom VMX-450,
ULL ON RÄÄKINUD !!!

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 24.07.2008 10:55

lauri kirjutas:Mingi jutt on ikkagi ka 6-cell 27T ja 1500g kohta... kui see viimane tõele vastaks, et lubatud, siis ma tuleks ka.
Kui see tõele vastaks siis oleks mul ka lootus kulgeda, selgus et 13.5 mootorit Eestis kohapealt võtta ei ole. 27T on mul isegi vedelemas kastis, iseasi muidugi kas sellega seal mõtet sõita on?

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 24.07.2008 11:08

Ei vasta tõele :(
Lätis on lubatud stocki sõita 13.5 mootori ja 5 cell akuga.

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 24.07.2008 11:14

Stocki reeglid on üldse maailmas väga segased peale brushlessi ja lipo akude tulekut, igal pool oma. Meie selle aasta reeglid on suht vabad, mujal rohkem piiratud... aga praegu on paras aeg hakata järgmise aasta peale mõtlema, iseasi kas seda peaks siin teemas tegema.

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 24.07.2008 15:20

Jazz - ma võin ühe 40mhz süsteemi laenata, kui huvi on.

Asjast:

Olev
Ranno
Rando
Herkki
Nele
Arpo
Einar

Katus pidi olevi passatisse minema, kus juba arvutuslikult peaks ka kolm inimest olema (=täis) ja minu ralla paistab nelja inimesega ka suhteliselt täis olevat.

Lauri & co. Millega te plaanite tulla?

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 24.07.2008 15:27

RandoM kirjutas:Jazz - ma võin ühe 40mhz süsteemi laenata, kui huvi on.
Tänan pakkumise eest. Üldiselt on mul hunnik 27mhz vastuvõtjaid ja saatjaid nii et selle taha asi ei jääks. Laena parem 13.5t mootorit, aitäh :)

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 24.07.2008 15:29

JazZ kirjutas:
RandoM kirjutas:Jazz - ma võin ühe 40mhz süsteemi laenata, kui huvi on.
Tänan pakkumise eest. Üldiselt on mul hunnik 27mhz vastuvõtjaid ja saatjaid nii et selle taha asi ei jääks. Laena parem 13.5t mootorit :)
pole. proovi äkki andres on nõus müüma. Saan kaasa võtta kui kokkuleppele saate. Sümboolne carlsberg valgekütusest oleks muidugi transporditasuks :)

saue HOBIzone
droonipood.ee

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 24.07.2008 15:31

Värskenda vanainimese mälu, kes on Andres? Ma pole kindel kas ma tunnen sellist inimest...

EDIT: Sain juba teada ja tema käest ka juba küsitud, tal ei ole.

Kasutaja avatar
JazZ
Fast Hobbies
Kontakt:

Postitus Postitas JazZ » 25.07.2008 08:30

Niih, OnuTom on mulle öösel kirjutanud, et tal peaks kuskil tõenäoliselt Nosram'i Dragon Brushless Sports Modified 13.5T olemas olema. See pole küll just kõige võimsam 13.5 mootor, aga ehk sellega lubatakse rajale vähemalt. Ega mõni Tartu inimene homme riiga ei juhtu tulema? Teab keegi OnuTom'i telefoni numbrit äkki?

Tundub et isegi regada saab veel... http://www.rcinfo.lv/?id=reg&f=add_entry&r_id=66

Vasta