Oli mõnus üritus suvehooaja lõpetuseks... telgi all ei näidanud termomeeter kordagi alla 30 kraadi
Muidu läks Eesti tiimil väga hästi jah, nagu Ranno juba kirjutas, aga 2 asja jäid minu hingele - oma finaalikalad ja OnuTomi nitro poolfinaal, kust ta minu p..sekeeratud mootoriga edasi ei saanud.
Laupäev oli muidu hea, mu oma auto toimis suurepäraselt, kiiremaid aegu tuli järjest, ainult viimases eelsõidus üks 5 sek katus rikkus järjest paraneva seeria ära. Igatahes oli olemas finaaliks hea setup ja kõik muu vajalik. Oma autot mudisin vähe, sisuliselt vahetasin ainult rehve... sellest hoolimata olid käed-jalad tööd täis, üritasin võimaluste piires aidata Rannot, Mihklit ja OnuTomi, kellel kõigil tundus erinevaid probleeme olevat ja see ei sobinud meie plaanidega kõik ära võita
Ranno auto sai juba laupäeval enamvähem tööle, viimase eelsõiduga tuli ka otse finaalipääsukoht ära, selles suhtes muretu. Pühapäevaks tegin veel ühe pisikese krõpsu ja sellega oli korras.
Mihkli auto sai laupäeval enamvähem toimima, aga mootori ja käigukasti seaded olid täiesti paigast, neid sai pühapäeva hommikuses trennis veel keeratud nii, et higipull oli otsa ees (see võis ka palavast ilmast olla)... lõpuks hakkas see ka laulma ja võis oma poolfinaali minna sõitma. Poolfinaalis liikus nii auto kui piloot väga kenasti ja kindel edasipääs tuli.
OnuTomiga oli kõige raskem... minu jaoks võõras auto ja null kogemust. P hommikul trennis proovides oli küll selge, et esiteks ei käinud mootor, sidur ega käigukast korralikult, teiseks oli hull gaasiga ülejuhitavus. Ülejuhitavuse üheks peamiseks põhjuseks osutusid väga erinevad rehvid (ees 4mm väiksemad, kuigi peaks sel autol vist ühesuurused olema), igaks juhuks sai veel ka amordinurkasid liigutatud. Käigukasti keerasin hilisemaks, sidurit ehitasin ka ümber... kõik oli justkui peaaegu hea. Aga mootorit ei saanudki häälde. OnuTomil oli ta keeratud kuidagi nii, et ta käis küll, aga mitte eriti kiiresti. Minu paranduskatsed lõppesid eepilise katastroofiga, tühikäigu jubeda kõikumisega ja lõpptulemusena onuTom poolfinaalis rohkem suri kui sõitis. Ma kahtlustan küll mingit leket kas väljalaskes, paagis või mootoris, aga võibolla ma suutsin selle mootori lihtsalt kiiruga nii paigast ära keerata... igatahes minupoolsed vabandused ja kaastunne OnuTomile, sõiduga oleks ta kindlasti finaali saanud, aga mootori nahka see läks.
Finaaliks valmistusime hoolega, tegin omale ja Rannole hunniku rehve ja puha, kõik taktika oli viimase peal... aga stardis mootor lihtsalt suri. Ahvid küll hoidsid ka liiga kaua autosid maas, aga Priit pärast ütles, et ta suri vist juba maha pannes. Miks, kurat teab. Ei enne ega pärast ta seda ei teinud. Ju siis pidi nii olema. Igatahes jäin boksi jooksmise ja käivitamisega kohe 2 ringi maha, aga nu, võtsin rahulikult, sest teadsin, et selle suudan tagasi sõita. Sõitsingi, mingi 10-15 minuti vahel olin vist juba esimene ja olin peaaegu 2. kohale ringi sisse sõitmas, kuid 20. minuti tankimisse ma ei jõudnudki, enne lõppes kütus. Õnneks mitte boksist kaugel, tankimine ja käivitus kukutasid mu siiski neljandaks, jäin esimesest ringiga maha. Siis oli juba kiire... aga jõudsin juba teiseks, kaotasin liidrile veel ~3-4 sekundit, kui suures tagaajamisetuhinas suutsin tabada ühte rajale sõidetud taldrikut... need kurjamid olid nii kerged, et väike puudutus liigutas nad paigast. Tulemuseks hüpe, laks betooni pihta ja munakast välja hüpanud tagalink. Õnnetuseks võttis selle tagasiajamine mehaanikutel 3 ringi aega, sellega oli rong läinud, kaotasin 3. kohale rohkem kui ringiga ja aega polnud enam suurt midagi. Peale pauku ei toiminud ka mootor ega auto enam eriti hästi, nii kruisisingi oma 4. kohal lõpuni. Ranno 2. ja Mihkli 5. koha üle oli muidugi hea meel, samuti stockis tehtud peaaegu puhta töö üle... OnuTom võitis veel ka stocki B-finaali.
Mida ma sellest üritusest õppisin:
1)kui eelsõidud lähevad liiga hästi, siis finaalis ikka juhtub asju. Kui midagi lihtsalt ei SAA p..se minna, siis ta läheb ikkagi.
2)ma saan aru, miks mõned inimesed peale lühikest onroadi proovimist ütlevad, et see ei sobi ja neil ei tule välja jne... ma võin peale eelmisel nädalavahetusel OnuTomi ja Mihkli autoga proovimist öelda, et mul ka ei tulnud välja

aga väike finetjuuning ja need aparaadid saab liikuma nii, et on ilus vaadata ja hea sõita. Kui kellelgi on mure, tulge kasvõi minu juurde, kui kedagi targemat ja ilusamat ei leia, küsige nõu, proovime-vaatame-uurime... kurva näoga oma nurgas istudes ei lähe asjad paremaks. Eesti võistluste probleemiks on tihe ajagraafik, seal ei ole mul kahjuks alati aega kõigi hädalistega tegeleda, aga ma olen olemas ka võistluste välisel ajal ja alati valmis aitama, kui vähegi aega on.
Ja põhimõtteliselt olen ma mõistlikele inimestele alati nõus ka trenni ajal oma autot proovida andma... tulge proovige ja saate aru, et mööda siledat rada võib hullult lahe sõita olla