anti: 13.5+5cell kaob eestis ära jah, aga lätis/leedus jääb. Nemad lipoga ei sõida. Seega jääb see variant ka balti karika etappidele.
lauri: 1:10 kaalupiir tuleb sama kõigile, oleme siin veeretanud seda numbrit ja viimati pakutud number oli 1450, mis tundus kõigile sobivat.
19t juustmootor on mingi LRP odavmootor,mida lätis kasutatakse, et algajad ei peaks omale hirmkallist BL süsteemi ostma. On selgelt aeglasem, kui 13.5 + 5cell.
1:10 rehvid: kummist, vaba. Arvestades,et mul LRP preglued rehviga on katus kerge tulema, siis pidamispuudus ei tohiks probleemiks olla.
Mis puutub 13.5@6V ja 17.5@7.4V võrdlusse, siis ma ei oleks nii kindel, et lipo+17.5 halvem on. Võtsin LRP lehelt data:
13.5 201W (@7.2V) 3200kV
17.5 153W (@7.2V) 2300kV
Arvestades, et elektrivõimsus on võrdeline pinge ruuduga (P=U^2/R), siis 13.5 võimsus @6V võiks olla 201*(6^2)/(7.2^2)=139,6W. Kes tahab, arvutab siia juurde ka 17.5 võimsuse 7.4V peal, ma rohkem ei viitsi. Isegi kui nii lihtne lähenemine mootori puhul vältimatult tõele ei vasta, ei ole mootorite vahe nii suur, et selle taha pugeda.
Pöörded on küll 13.5 kõrgemad (19200@6V vs. 17.5 17020@7.4V), aga selle jaoks ongi ülekanded leiutatud. 17.5 LiPoga tahab puhtalt pöörete järgi otsustades ~13% kiiremat ülekannet, kui 13.5+5cell. Tegelikkuses võib ilmselt vahe veelgi suurem olla, kui mu võimsusarvutused ka paika peavad.
Jazz: ma tahaks midagi kindlasti sõita, aga isegi ei tea veel, mida

Pann tundub huvitav, aga kui sellest asja ei saa, siis miks mitte stocki töristada. LiPo + 17.5 ilmselt sel juhul.
Panniauto maksab vist suurusjärgus alla 200 (BMI DB12R, lätis Ugis müüb), sinna on vaja lisaks kere, rehve, väikest servot, 4 cell akusid ja 4.5-6.5 mootorit. Sõltuvalt regulaatorist võibolla ka vastuvõtjale tibatillukesi akusid, umbes selliseid:
http://www.promatchracing.com/proddetail.php?prod=1028
Teised autovariandid, millega sõidetakse, on Associated, Corally, Hot Bodies... Corally on kallis, Hot Bodies vanem versioon tahtis palju ümbertegemist (tagasild, pool esivedrustust ja misiganes seal ära vahetati).