WinterCup 2005/2006 määrused / rules and regualtions
Moderaator: petrolhead
Nende velje tinaraskustega ma eile püüdsingi jännata, aga juhe jooksis kokku.. Aga teeme hetkel väikse pausi ja ma üritan õhtu jooksul kuskil kaalutud saada (põhjuks miks ma ei saa vist Rando sulle külla tulla..)
Vahepeal viimaseid uudiseid Soomlaste samalaadsest teemast: http://rc10.fi/viewtopic.php?t=12163&po ... &start=900
Vahepeal viimaseid uudiseid Soomlaste samalaadsest teemast: http://rc10.fi/viewtopic.php?t=12163&po ... &start=900
Seda teemat lugedes tekkis mul idee et võiksite kaalu küsimused lahendada mootori ja massi suhtarvu piiritlemisega.
Püüan oma mõtet selgitada.
Kui savage mass on umbes 4kg( oli vist?) ja mootor 0.25 kuuptolli siis suhtarvu saamiseks jagame massi töömahuga(4:0.25) . Saame 16.
Revo puhul on mass umbes 3kg ilmselt ja mootor 0.15cid-i originaalis tuleb antudjuhul suhtarv 20.
Järelikult võiks minimaalseks suhtarvuks kehtestada umbes 14 või 15. See peaks kõik õnnelikud hoidma, kuna kaalu võimsuse suhe on erinevate mudelite vahel enamvähem paigas. Kellel ei ole see lisab niipalju lisaraskust et suhtarv paika saada.
Püüan oma mõtet selgitada.
Kui savage mass on umbes 4kg( oli vist?) ja mootor 0.25 kuuptolli siis suhtarvu saamiseks jagame massi töömahuga(4:0.25) . Saame 16.
Revo puhul on mass umbes 3kg ilmselt ja mootor 0.15cid-i originaalis tuleb antudjuhul suhtarv 20.
Järelikult võiks minimaalseks suhtarvuks kehtestada umbes 14 või 15. See peaks kõik õnnelikud hoidma, kuna kaalu võimsuse suhe on erinevate mudelite vahel enamvähem paigas. Kellel ei ole see lisab niipalju lisaraskust et suhtarv paika saada.
Märten
Hobimaailm
Hobimaailm
Ärge seda kontrolli nii tõsiselt kah võtke. Praeguse seisuga reganud 41 autot ja seda hulka ei jõua me lihtsalt üle kontrollida. Kontroll on pisteline ja kaldub rohkem sinna finaalikohtade poole. Esimestel kohtadel olevad masinad püüame küll üle vaadata, teised arvatavasti loosi tahtel. MT miinimum kaal peab olema 4500g sõiduvalmis masinal koos transponderiga aga tühja paagiga. Bagide miinimum kaal on 3000g sõiduvalmis masinal koos transponderiga aga tühja paagiga. Mina soovitan kõigil võistlema tulla. Kui teil masin juhuslikult ei vasta reeglitele ja ise probleemist jagu ei saa, tulge kohale ja proovime koos lahenduse leida.
Ranno seo või vruratas teibiga katusele kaalu saamiseks, sa ennegi nii sõitnud
Tule kohale igal juhul ja täisvarustuses. Kõhkluste ja kahtluste korral võime su masina enne regamist korraks kaalule visata.
Ranno seo või vruratas teibiga katusele kaalu saamiseks, sa ennegi nii sõitnud
Revo kaal eilsete andmete järgi 4250g ja tal on 0.18 small block engine, mis on näiteks eelpool toodud Soome reeglite järgi täiesti legaalne.. Meil siin tingimused karmimad..Nemesis kirjutas:Revo puhul on mass umbes 3kg ilmselt ja mootor 0.15cid-i originaalis tuleb antudjuhul suhtarv 20
Ja ma ei tule mitte põhjusel, et mitte et kõiki ei jõua kontrollida vaid, et kõik juba niikuinii teavad et ma olen "see mees", et kuna mina olen juba enne võistlust bännitud, siis ma lihtsalt tunnen, et see on karjuv ülekohus, kui teiste puhul tehtaks seda vaid pisteliselt... ma lähen seepeale nüüd parem õlut jooma..
- eerikkarts
See kui jonnilaps, selle asemel et probleemile otsa vaadata ja lahendada hakkad jonnima. Kindlasti leidub koht kuhu see 200-250Grammi lisada.Ja ma ei tule mitte põhjusel, et mitte et kõiki ei jõua kontrollida vaid, et kõik juba niikuinii teavad et ma olen "see mees", et kuna mina olen juba enne võistlust bännitud, siis ma lihtsalt tunnen, et see on karjuv ülekohus, kui teiste puhul tehtaks seda vaid pisteliselt...
Aga kaalu ja mootori suhte järgi reglementeerimine mu meelest oleks palju õiglasem!
no vaadake ise kui monstrite min kaal on 4500kg ja max mootor 7cc ~0.42. Min suhe tuleks 10,7.
Ranno mahuks ammugi juba sinna alla! Seega mu meelest on jah pisut apsurdikas et ranno oma 250 grammi kergem ja väiksema mootoriga BANNI saab.
Võtaks jällegi sõna sellel teemal! Esiteks võiks siiski silmas pidada seda, et keegi pole Rannot banninud siin! Kedrake seda arutelu tagasi, läbiv joon arutelus on reeglid ja võimalused masinaid reeglitega vastavusse viia! Pigem on tõsisemalt ja vähem tõsisemalt välja pakutud variante, kuidas Ranno saaks masinat kaalu, ehk reeglitele vastavaks. Varem või hiljem oleks see teema aktuaalseks muutunud. Suhtarvudest rääkides: minu mäletamist mööda peaks savage kaal olema 5 kilo, mitte 4.5 Minu täiesti isiklik arvamus ühtib eelpoolkõnelejaga, et teatud seisukoht mitte osalemise poolel on pigem solvumine/jonn, kui suutmatus masinale raskusi lisada. No offence. 
- eerikkarts
grx ma lähtusin võistluste reglementidest mitte Savage kaalust, ja olgu see kas Revo või Savage või Tmaxx ükstapuha
Monster Truck
pikkus/lenght max.830mm
kõrgus/height max.300mm (mõõdetuna lõpuni kokku surutud vedrustusega/measured with the suspenstion fully compressed
laius/width max.510mm (Sõltumata vedrustuse kokkusurutuse tasemest/at any point of suspension compression)
Kaal/Weight: 4WD min.4500g - 2WD min.4000g. .15 mootoriga auto võib olla 500 grammi kergem / car with .15 or smaller engine can be 500 grams lighter.
Kütuse paagi maht/Fuel tank capacity: 250ml (ka. kõik voolikud/including all fuel lines)
Mootor/Engine: max .42 (7ccm) lubatud üks mootor/only one engine allowed
Väljalase/Exhaust: minimaalselt kahekambriline summuti / has to have atleast 2-chambers
Kere/Body: Valmistaja poolt klassifitseetitud truck kere / Truck body as noted by manufactureur
Ärge minu postis antud kaalude ja töömahtude kallal norige need olid enamvähem tunde järgi pandud(ei viitsind täpseid andmeid otsida).
Minumeelest oleks teil suhtarvu kehtestamine kõige mõistlikum otsus.
Tegelt tuleks ju mõiste MT ka täpsemalt defineerida, sest sry aga minumeelst truggy ei ole ju siiski MT.
Minumeelest oleks teil suhtarvu kehtestamine kõige mõistlikum otsus.
Tegelt tuleks ju mõiste MT ka täpsemalt defineerida, sest sry aga minumeelst truggy ei ole ju siiski MT.
Märten
Hobimaailm
Hobimaailm
lugesin ka seal soomlaste foorumis välja pakutud reegleid ja need tundusid suht mõistlikud olema. Sommid püüavad omad reeglid samastada rahvusvahelistega, ka meil oleks mõistlik sama liini järgida. Usun, et nii mõnigi hakkab soomes ning mujalgi võistlemas käima, sel juhul ei pea pidevalt masinat ümber ehitama. Mis on teie seisukoht? Suhtarvu loomine jääb siiski ebamääraseks ja toimiks ainult meie "liivakastis". Sommide reeglites on ka väga konkreetselt kriips peale tõmmatud ümberehitatud buggy'dele, jne.
- M&M
- RC-EST
- Kontakt:
Mind paneb imestama see tõsiasi et bagi vennad ei ole reeglite üle kaklema läinud ja kõik nagu sujub
Aga MT rahvas tundub olema üks kamp kakekulle kes ei suuda midagi otsustada ja ajavad pilli lõhki.
Mis puudutab seda et peakoraldaja kallal ilkuda keset võistlust:vot see on asi mis ajab minul sita keema. Inimene näeb vaeva annab endast oleneva teistele ja siis situtaks lihtsalt hinge. Kus kohas te mehed siis olite kui WC-i ja sellega seonduv välja kuulutati.
Kui tuleb uus võistluste etapp siis paneme reeglid paika ja kõik vaatavad selle üla ja tehakse parandused (kui vaja), pannakse asi paika ja nii jääb ning hilisemad pretensioonid jäävadki õhkurippuma (va siis kui on tõesti mingi oluline asi ennem kahesilma vahele jäänud)
Lõpetame selle WC-i rahulikult ära ja siis teme asise kokkusaamis ja räägime suud puhtaks.
Aga MT rahvas tundub olema üks kamp kakekulle kes ei suuda midagi otsustada ja ajavad pilli lõhki.
Mis puudutab seda et peakoraldaja kallal ilkuda keset võistlust:vot see on asi mis ajab minul sita keema. Inimene näeb vaeva annab endast oleneva teistele ja siis situtaks lihtsalt hinge. Kus kohas te mehed siis olite kui WC-i ja sellega seonduv välja kuulutati.
Kui tuleb uus võistluste etapp siis paneme reeglid paika ja kõik vaatavad selle üla ja tehakse parandused (kui vaja), pannakse asi paika ja nii jääb ning hilisemad pretensioonid jäävadki õhkurippuma (va siis kui on tõesti mingi oluline asi ennem kahesilma vahele jäänud)
Lõpetame selle WC-i rahulikult ära ja siis teme asise kokkusaamis ja räägime suud puhtaks.
Xray XT8/Cobra/MAMBA
SANWA M11
SANWA M11
Bagidel ei teki veel niipea kaalujama kuna enamik bagisid kaalub sinna 3,5 kg kanti lubatud miinimum aga 3 kg. Seega kuskil 500g oleks veel vaja maha saada. Minu eelmine bagi kaalus koguni 3.65kg. Ma ei julge küll kindlalt väita aga tehased on rõhku pannud ka autode mõõtudele ja ka need on paigas kui ise pole midagi ümber teinud. Mõnede masinate puhul võib probleemiks tulla ainult paagi maht ja mootori suurus.Maddog kirjutas:Mind paneb imestama see tõsiasi et bagi vennad ei ole reeglite üle kaklema läinud ja kõik nagu sujub.
Miks on tegelikult MT-ga praegu jama? Vastus lihtne. Vaadake masinate mõõtkavad üle. Revo on ju tegelikult 1:10 ja Savage 1:8 mõõtkavas. Edasi pole vaja nuputada või kuidas? Ja momendil kehtivad reeglid on 1:8 masinate jaoks. Lihtsalt siiani on 1:10 ja 1:8 MT-d kokku lastud. Bagid erantitult kõik praegu 1:8 skaalas ja asi sujub.
-
Külaline
-
motokrosser
- petrolhead
Rehvi värvus on selgelt ja üheselt kirjas "EAMK raadiomudelite sektsiooni määrustes aastaks 2005", sealt vaadata enam-vähem teksti keskele, kus asub Lisa 1, mille alapunkt 4.5 näeb välja järgmine -"Rehvitüüp vaba. Rehvid peavad olema musta värvi, välja arvatud kirjad rehvi külgedel.
Nii lihtne see ongi.
Kui on lubatud mingid teist värvi rehvid(mis iganes põhjustel), siis selle peaks võistluste korraldaja kõigile enne eelsõitude algust teatavaks tegema.
Peaasi, et lahe oleks.
Nii lihtne see ongi.
Kui on lubatud mingid teist värvi rehvid(mis iganes põhjustel), siis selle peaks võistluste korraldaja kõigile enne eelsõitude algust teatavaks tegema.
Peaasi, et lahe oleks.
Veel üks kord. WinterCup'il on EAMK'ga niipalju pistmist et nad annavad meile oma ajavõtusüsteemi kasutada. Punkt.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
Balti MV võitja 2007;2009.
saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events
saue HOBIzone
droonipood.ee
Ka mina kordan veel kord, et on JURA muuta reegleid, kui enamus etappidest on sõidetud. Oleks siis veel, et mõistlike vastu. See, kui mina pean oma 1/10 masina ringi ehitama 1/8 reeglitest tulenevalt, siis pange ennast ise põlema
Mina keeldun lollusi täitmast (isegi kui see ühe eelkõneleja jaoks tähendas väikelapse jonni) Miks peab osa masinaid hakkama sõitma telliskivi katusel vaid lihtsalt selle pärast, et pole olnud mahti reegleid kaasajastada. Ma VÄIDAN, et kui vaadata muude riikide võistlusreegleid, siis minu auto on TÄIESTI legaalne ja see, et meie IGANENUD reegleid püütakse nüüd justkui enamuse sunnil läbi suruda
kas sellist mudelismi me siis tahtsimegi. Minul ei ole vaja iga hinna eest võistelda. Mul on olnud hooaja jooksul nii palju ebaõnne, et minu osavõtt ei oleks küll tohtinud praegu kellegi auhinna püüdmist segada. Kui enne öeldi, et kõik võivad võistelda, ainult peaauhinnale nad ei pretendeeri, siis nüüd, kus ei lasta autosid enam rajale, kuna Eesti reeglite järgi puudub neile oma seaduspärane võistlusklass, siis olen ma sõnatu.
Mul on pigem kahju, et sellest tulenevalt peavad raja äärde seisma jääma veel paar masinat.. nendest eredama näitena tooksin ehk Tomkari Hellfire, mille kiiruse ja vastupidavuse esmaesitlust paljud suure huviga ootasid Nüüd, kus asjale on tehtud palju raadioreklaami ja kutsutud pealtvaatajaid, oleks võinud reeglid just lõdvemad olla.. et neil ikka oleks olnud, mida vaadata Loodetavasti Lätlased ikka teavad, et nad võivad oma truggidega koju jääda ja et seekord ei ole mitte küsimus, kas sa saad mingeid punkte või lihtsalt võistluskogemust, vaid selles, kas raisata terve päev sõitmaks teise riiki, kust neid kotte lahti pakkimata tagasi saadetakse
Kui mõni eelpoolkirjutanu arvas, et võiks sel teemal maha rahuneda ja asjad koos istudes läbi arutada siis härrased, start on vähem kui 24h pärast ja kehtestatud reeglite alusel..
Ilusat tänast tähtpäevameeleolu teile täna soovides.
Homme hommikul aga tulen raja äärde ja loodan tööd leida kellegi mehhaanikuna, sest mina keeldun telliskivi katusele teipimast ja ega seda sõidutuju enam polekski.
R.
Mul on pigem kahju, et sellest tulenevalt peavad raja äärde seisma jääma veel paar masinat.. nendest eredama näitena tooksin ehk Tomkari Hellfire, mille kiiruse ja vastupidavuse esmaesitlust paljud suure huviga ootasid Nüüd, kus asjale on tehtud palju raadioreklaami ja kutsutud pealtvaatajaid, oleks võinud reeglid just lõdvemad olla.. et neil ikka oleks olnud, mida vaadata Loodetavasti Lätlased ikka teavad, et nad võivad oma truggidega koju jääda ja et seekord ei ole mitte küsimus, kas sa saad mingeid punkte või lihtsalt võistluskogemust, vaid selles, kas raisata terve päev sõitmaks teise riiki, kust neid kotte lahti pakkimata tagasi saadetakse
Kui mõni eelpoolkirjutanu arvas, et võiks sel teemal maha rahuneda ja asjad koos istudes läbi arutada siis härrased, start on vähem kui 24h pärast ja kehtestatud reeglite alusel..
Ilusat tänast tähtpäevameeleolu teile täna soovides.
Homme hommikul aga tulen raja äärde ja loodan tööd leida kellegi mehhaanikuna, sest mina keeldun telliskivi katusele teipimast ja ega seda sõidutuju enam polekski.
R.
sa kurivaim...nii kui pea foorumi suunast ära keerad hakatakse laus roppusi suust välja ajama.
Mis kurat pärast on vaja leiutada mikihiirt kui see juba ammu teiselpool järve leiutatud on...fak, võtke ometi mõistus pähe. Lugege see soomemaa link läbi mille ranno eelnevalt ilmale tõi. Vehkige sealt siis read maha, kui ise välja ei suuda mõelda...ja lollustega võite oma koduaias sõita.
See et Eestis on Savagete osakaal suurem kui muude monsterite, ei tähenda veel et SAVAGE määrab reeglite piirid.
Igatahes homme olen kohal, räägime seal asjad sirgeks.
Mis kurat pärast on vaja leiutada mikihiirt kui see juba ammu teiselpool järve leiutatud on...fak, võtke ometi mõistus pähe. Lugege see soomemaa link läbi mille ranno eelnevalt ilmale tõi. Vehkige sealt siis read maha, kui ise välja ei suuda mõelda...ja lollustega võite oma koduaias sõita.
See et Eestis on Savagete osakaal suurem kui muude monsterite, ei tähenda veel et SAVAGE määrab reeglite piirid.
Igatahes homme olen kohal, räägime seal asjad sirgeks.
Ma olen siin üldiselt vait olnud, kuna pean kogu seda teemat üpris jaburaks, aga nüüd ütlen küll välja mis mõtlen.
90% onroad autosid on alakaalulised, mis tähendab te 90% onroad autodest EI VASTA võistlusmäärustele, selle kompenseerimiseks lisatakse autole tinaraskusi. Kergemate autode puhul isegi üle saja grammi (ärgem unustagem et DTM klassis on miinimumkaal 1500g).
Mis puutub reeglite muutmisesse sarja keskel, siis alates sellest ajast kui nad on positatud on nad muutmata. See et neile keegi tähelepanu pööranud ei ole... no ei oska kommenteerida, mina isiklikult ei ole selline peenutseja tüüp + mul on põhjendamatult kõrge enesehinnang, seega ma ei muretseks selle pärast kui kellegi mudel isegi oleks alakaalus.
Kapa, hooaja keskel ei ole mingit reeglite muutmist, sommid tulid oma määrustega välja (või vähemalt minuni jõudis info nende eksistentsi kohta) siis kui WinterCup oli juba täies hoos.
Kõike paremat igavese tõe otsinguil.
90% onroad autosid on alakaalulised, mis tähendab te 90% onroad autodest EI VASTA võistlusmäärustele, selle kompenseerimiseks lisatakse autole tinaraskusi. Kergemate autode puhul isegi üle saja grammi (ärgem unustagem et DTM klassis on miinimumkaal 1500g).
Mis puutub reeglite muutmisesse sarja keskel, siis alates sellest ajast kui nad on positatud on nad muutmata. See et neile keegi tähelepanu pööranud ei ole... no ei oska kommenteerida, mina isiklikult ei ole selline peenutseja tüüp + mul on põhjendamatult kõrge enesehinnang, seega ma ei muretseks selle pärast kui kellegi mudel isegi oleks alakaalus.
Kapa, hooaja keskel ei ole mingit reeglite muutmist, sommid tulid oma määrustega välja (või vähemalt minuni jõudis info nende eksistentsi kohta) siis kui WinterCup oli juba täies hoos.
Kõike paremat igavese tõe otsinguil.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"
saue HOBIzone
droonipood.ee
saue HOBIzone
droonipood.ee
OH DEEEM!RandoM kirjutas:90% onroad autosid on alakaalulised, mis tähendab te 90% onroad autodest EI VASTA võistlusmäärustele, selle kompenseerimiseks lisatakse autole tinaraskusi. Kergemate autode puhul isegi üle saja grammi (ärgem unustagem et DTM klassis on miinimumkaal 1500g).
karbist väljavõetuna ongi hea kui auto alakaalus!
SEST lisaraskuste lisamisega saab balansi paika! (siinjuures mõtlen ma iga konkreetse piloodi eelistusi auto balansi osas) loe edasi
Kaaluerinevust mõjutavad akud, mootor, rattad/rehvid jms.
Kui auto on peale sõitu tehnilises kontrollis alakaalus siis tulemus selles sõidus on DQ ja moos, pole vahet kas 10g või 0,5g alakaalu, sõit arvesse ei lähe (muidugi siis kui ikka reegleid järgida ja neid ka KÕIGILE rakandada)
PS! ei ole mina teite WC'2006 reegleid lugenud, kui seal on kaalust/rehvivärvist/usust/kõrrepõllu_orase_kõrgusest juttu, siis täitke, kui pole mitte millimeetritki mainitud pole siis lennake madalalat või kõrgelt, nagu ise tahate.