THE Car nüüd ka Eestis oma debüüdi teinud ja seda Tartus EKV III etapil.
Idee oli eelkõige ära proovida mudeli vastupidavus ja üritada lõhkuda võimalikult palju juppe, mis on väljamaistes foorumites nimetatud nõrkadeks. Need detailid on:
-Stabikavarda lingid
-Kütusepaagi postid
-Rooliotsa munaka plastikud
-Tagumised hubid
-õõtshoovad
-Seesmised Hinge Pinid
Minu kasutuses oli esimese partii mudel, ehk siis omab veel kõiki neid nn nõrgemaid juppe. Võrreldes out of box mudleiga oli vahetatud ainult rooliservo hoob alumiiniumist JQ hoova vastu, sest plastik andis otsad eelmise õhtu trenni ajal, kuid seda võib igati ootuspäraseks pidada. Minu jaoks on alumiiniumhoob roolil elementaarne.
SETUP
Setup siis selles mõttes, et millise konfiguratsiooniga ma rajale läksin.
-THE Car veermik
-2x Savöx SC-1258TG servod
-Nova S21P5XLT mootor + Nova 9901 SS 3-kambriline summuti (021 kollektor)
-Spektrumi raadiosüsteem
-Losi Ultra Digits G2 "Green" rehvid
Võistluse eelõhtu trenn ja kvalifikatsioonid kulusid autoga ja rajaga harjumisele ja auto ehitusvigade parandamisele. Põhiprobleem oli esiamortidega, millele olin ilmselt korgid liiga kõvasti peale keeranud ja sellega seoses lõhkusin natuke membraani äärt ja sõites vajus membraan amordi kesta sisse osaliselt ja hakkas ülevalt õli lekkima. Sai siis uuesti täidetud ja juba hoolikamalt amordikorgid peale keeratud ja probleem sai kenasti lahendatud. Terve finaali jooksul amortidest enam midagi välja ei tulnud.
Vaatamata mitmetele crashidele vastu piirdeid ja pahasid kukkumisi hüpetest ei õnnestunud kahe päeva jooksul lõhkuda ühtegi plastikdetaili. Eriti oli oodatud stabika linkide ja kütusepaagi postide purunemine, aga kahjuks või õnneks jäid nad kõik terveks.
Finaalis õnnestus sisse sõita ühele roosa kerega bagile, mis päras peasirget asuvas kurvis otse mu nina ees katusele otsustas lennata. Resultaat: eest üks hinge pin pooleks. Lugesin sellega juba päeva lõppenuks, kuid pärast väikest mõttepausi meenus, et kohvris on üks jäänukpin HoBao mingilt autolt, mille üles otsisin ja JQ külge proovisin. Läbimõõt oli perfektne, kuid pikkust oma 3-4mm liiga palju. Rauasaagi polnud läheduses, viile ka mitte, aga head juhused langevad ikka kokku ja kuna tiim Tiidud oli just enne mingi relakaga toimetanud, siis jooksin nende telki ja see va relakas vedeles ikka seal maas neil. Sai siis sellega mõlemast pinni otsast kuni e-klipi sooneni pulk lühemaks tehtud ja võilaa-JQ imeline paranemine võis alata. Tervitused Tiitude tiimile!
JQ sai HoBao tuunitud jupiga terveks, mingi mutter küll kadus remondi käigus kuskilt tagant ära, aga keda see pisiasi ikka huvitab. Kokku läks kogu selle pulli peale umbes-täpselt 810 sekundit ehk 13 ja pool minutit kallist finaaliaega.
Tagasi sõitu naastes olin vist juba lootusetult viimane, aga hea oli lihtsalt sõita, vigu oli äärmiselt vähe, kõik klappis hästi, tankisime mugavalt 9 minuti tagant. Viimase tankimisega tuli küll väike error sisse, sai 1 ring liiga vara tangitud ja tulemuseks kütuse lõppemine viimase ringi keskel.
Lõpptulemusena 9 koht (stardinumber oli 10).
Ise olen rahul, sest auto kestis tegelikult paremini kui oleks oodanud ja sõiduomadustega harjusin lõpuks ka ära.
Rääkides nüüd veel JQ uuendustest, siis praeguseks müüdavad THE Car kitid on juba uuendatud detailidega ja loomulikult on uuendatud ka varuosad.
Põhilised muudatused:
-Muudetud on plastiku koostist. Plastik on nüüd elastsem. Varem oli probleemiks plastikosade vastupidavus just külmas.
-Kütusepaagi postid on jämedamad.
-Uuendatud on difri sees olevate väikeste hammaste pinnid. Põhjuseks vist see, et osadel olid nead murdunud. Ilmselt väga väike probleem, kuna laialdasemat kisa ma sel teemal pole täheldanud.
-Uuendatud amordivardad, mis on nüüd siledama pinnaga. Samuti on uuendatud amordikestasid, mison saanud siledama sisepinna. Need muudatused on tehtud selleks, et amordid oleks sujuvama käiguga. Amortide kohalt veel nii palju, et peagi on oodata ühes tükis amordikorki. Algselt on tegu kaheosalise korgiga, kus alumiiniumist võru keskel on plastik, millega amort ka torni külge kinnitub. Otseselt probleeme pole selle lahendusega olnud, kuid osad inimesed eelistavad ühes tükis korki.
-Uuendatud keskdifri spurr on juba väga vana uudis.
-Uuendatud on õõtsade sisemised hinge pinid. Varasemad olid liiga tugevaks karastatud, millega seoses olid nad rabedaks muutunud ja tekkis oht, et tugevamate paukude puhul läheb varras pooleks. See juhtus ka minul Tartus. Uued vardad on pehmemad ja purunemise asemel nad pigem lähevad lihtsalt kõveraks, kuid see ei takista edasi sõitmist.
olulisematest uuendustest peakski need kõik olema.
Muuhulgas olgu siis öeldud, et JQ on lasknud O.S. Engines poolt valmis teha ka mootori, millel nimeks THE Engine. Tegemist peaks olema sisult OS Speed'iga. Toote pilte vaata siit:
http://jq-products.smugmug.com/JQ-Produ ... 23_rKFzWKq" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaehinnaks on välja öeldud 369€