Keelekasutusest

Postita siia juhul kui ei leidnud muud sobivat kohta kuhu postitada.
Vasta
ollo
Kontakt:

Keelekasutusest

Postitus Postitas ollo » 02.02.2007 14:59

heips

Avaldan mõned mõtted valjuhäälselt, ärge liiga tõsiselt võtke.

Lugesin täna (taas kord) siit foorumist ühte teemat, mis rääkis "masinatest" ja sellega seoses tekkisid (taas kord) imelikud emotsioonid. Võibolla olen ma imelik, aga "masin" on selline sõna, mis mul seostub õmblusmasinaga või laevamootoriga, aga mitte mingitpidi autoga. Ükski minu auto (ei suur ega mudel) ei ole kunagi olnud "masin" ega saa seda ka ilmselt kunagi olema. Auto ta minu jaoks on ja selleks ta jääb. Automudeli kohta on kasutatud mudelistide omavahelises keelepruugis ka sõna "mudel", aga suht harva.
"Masin" auto kohta kasutatuna kõlab minu jaoks nagu mingi valdiste ja sõprade keelepruuk, pooleldi nagu ropendamine :lol: Auto on siiski midagi enamat kui lihtsalt tühipaljas masin.

Teine huvitav sõna, millest me ei saa offroaderite puhul üle ega ümber, on "bagi". Just nii see sõna eesti keeles kirjutatakse ja me ei vaidle :twisted: Mis asi on "pagi", küsige tuttavatelt purjetajatelt. See probleem vaevab muuhulgas ka selle veebilehe ülalpidajate poodi...
"buggy" on muidugi ka cool ja chill ja noortepärane, aga mitte eestikeelne.

-olev-
keelepede

rallikas

Postitus Postitas rallikas » 02.02.2007 15:40

Kasutajate pildigaleriid
Näita oma masinat ka teistele

Ei ole seal midagi imelikku :)

Kasutaja avatar
RandoM
Kontakt:

Postitus Postitas RandoM » 02.02.2007 16:53

teine äge väljend on "Mis aparaadiga sa sõidad"

Ise olen aktiivne kasutaja ent mõtlema hakates peaks ta ilmselt rohkem metafooride valda liigitama.
"Võidusõidu autol käivad võidusõidu tükid"

Balti MV võitja 2007;2009.

saue HOBIzone
droonipood.ee
random videos from random events

ollo
Kontakt:

Postitus Postitas ollo » 02.02.2007 17:42

RandoM kirjutas:teine äge väljend on "Mis aparaadiga sa sõidad"
Aparaat on BTW hallidest aegadest tähendanud raadioaparatuuri, ehk siis pulti... aga nu, elu muutub, keel koos sellega, ju ma olen lihtsalt liiga vana.

Kasutaja avatar
lauri
pistik.com
Kontakt:

Postitus Postitas lauri » 02.02.2007 23:27

Isiklikult arvan, et eestikeelsete terminite kasutamine tehnikas on pigem segadust külvav. Eestikeelne PisiPehme Aknad ja Kontor oma tõlgetega on piisav tõestus selleks :P

Isiklikult vabandan, kui kellegi autot masinaks olen nimetanud. Samamoodi ei pidavat meeldima see, kui veesõidukeid edasi lükkavat propellerit propelleriks nimetatakse... kuuldavasti on see sõukruvi :)

ja haamer on vasar ja elektrimootoril on harjaste asemel harjad, kuid see kõik on selline väike keelemäng mõne jaoks, teise jaoks aga harimatus, kolmas aga kirjutab kõik laused ilma komade ja ilma esisuure algustäheta...
Lauri Laidna - http://www.pistik.com" onclick="window.open(this.href);return false;
[ Xray XB808 2011 + RB Engine | Xray XB808 Electric | Schumacher Mi4LP | VirtualRC ]

Vasta